NATO Birlikleri Saldırısını Taliban Üstlendi - Son Dakika
Dünya

NATO Birlikleri Saldırısını Taliban Üstlendi

Afganistan’da en az 4 kişinin hayatını kaybettiği NATO konvoyu hedef alınarak gerçekleştirilen saldırıyı Taliban üstlendi.

30.06.2015 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afganistan'da en az 4 kişinin hayatını kaybettiği NATO konvoyu hedef alınarak gerçekleştirilen saldırıyı Taliban üstlendi.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de NATO konvoyuna bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Yüksek Mahkeme binasına 200 metre uzaklıkta bulunan ABD Büyükelçiliği yakınlarındaki NATO birliklerinin hedef alındığı saldırı, Kazi Plaza yakınlarındaki 3'üncü Macroryan çarşısında gerçekleştirildi. Afganistanlı yetkililerin konuyla ilgili açıklamasında saldırının gerçekleştirildiği bölgede bir okul ve caminin de bulunduğu kaydedildi. Görgü tanıklarının verdikleri bilgilere göre saldırıda en az 4 kişi hayatını kaybederken, Sağlık Bakanlığı tarafından aralarında 3 kadın ve 3 çocuk olmak üzere toplamda 23 kişinin yaralandığı belirtildi.

Görgü tanıkları, bölgede bulunan 6 sivil aracın da saldırıdan etkilendiğini kaydederek, çevrede bulunan binalarda da geniş çaplı hasarın meydana geldiğini belirtti. Güvenlik görevlilerinin bölgeyi güvenlik çemberine aldığı ifade edilirken, saldırıyı Taliban'ın üstlendiği bildirildi.

Görgü tanığı Muhammed Nadir, "Biraz önce burada bir patlama olduğunu gördük. Olay yerine yakındık ve hemen olay yerine geldik. Saldırının hedefi yabancıların konvoyu oldu. 4 kişiyi olay yerinde gördüm. Durumları çok kötüydü. Onları hastaneye götürdüler, o bölgeden geçen sivillerdi. Konvoy oradan geçerken saldırıya uğradı. Yabancılara zarar gördüğünü düşünmüyorum. Yalnızca siviller zarar gördü" dedi.

Milletvekili Şükriye Barikzey, "Maalesef burada sivil kaybımız var, yaralılarımız var. Kendi evlerinde otururken yaralanan kadın ve çocuklar da var. Afganistan halkı daha fazla savaş istemiyor, savaştan yoruldular. Devlete, hükümete diyoruz ki uyan ve güvenliği sağla. Bundan sonra ölü vermek istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

Görgü tanığı Ali Abbas şiddetli patlamanın olduğunu bildirerek, "Patlamanın sesini duyunca koşarak buraya geldim, yabancılar vardı. Konvoy, yolunu şaşırarak iki tane sivil arabaya çarptı. Sivil arabaların içinde iki ölü, iki yaralı vardı. Onları dışarı çıkarıp başka bir arabaya taşıdık. Yabancıların arabasının arkasında da bir yaralı vardı ve onu kurtarmak isteyip koştuk ancak bize ateş açtılar. Yaşlı bir kişi de yabancıların arabasının altında kalmıştı. Onu da kurtarmak istedik ama ateş edip izin vermediler" açıklamasını yaptı.

Kabil Emniyet ve Bölge Komutanı Abdurrahman Rahimi ise, arabaların sivillere ait olup olmadığını göz önüne almadan çarptığını kaydederek, 22 sivilin yaralandığını 1 kişinin de öldüğünü bildirdi. - KABİL

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya NATO Birlikleri Saldırısını Taliban Üstlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement