Narkotik Dedektör Köpeği "Gold", Uyuşturucuya Geçit Vermiyor - Son Dakika
Yerel

Narkotik Dedektör Köpeği "Gold", Uyuşturucuya Geçit Vermiyor

Kırşehir Emniyet Müdürlüğü'nün kadrolu köpeği Gold, 2013'te 500 kilogram uyuşturucu ele geçirilmesine yardımcı oldu İl Emniyet Müdürü İncebay: "2013 yılında bir ton 800 kilogram uyuşturucu ele geçirdik.

14.04.2014 11:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AYKUT AKTAŞ - Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü kadrosunda görevli narkotik dedektör köpeği "Gold", geçen yıl 500 kilogram uyuşturucu ele geçirilmesinde rol oynadı.

İl Emniyet Müdürü Mustafa İncebay, AA muhabirine, 2010'da Kırşehir'de göreve başlayan Gold'u, geçen yıl 15 operasyonda kullandıklarını söyledi.

Gold'un uyuşturucu ararken oyun oynuyor gibi çalıştığını ifade eden İncebay, "Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü hizmetlerinde kullanılan köpeğimiz Gold, 2012'deki operasyonlarda 40 kilogram eroin ile 7 kilogram esrar buldu. Geçen yıl bir ton 800 kilogram uyuşturucu ele geçirdik. Gold, katıldığı 15 operasyonda 500 kilogram uyuşturucu bulunmasına katkı sağladı. Bunların arasında esrar, eroin, bonzai ve değişik adlarda uyuşturucu maddeler var. Gold, uyuşturucu ile mücadelede en önemli yardımcımız" dedi.

Gold'un, eğiticisinin komutlarından başka kimseyi dikkate almadığına işaret eden İncebay, "Uyuşturucunun saklandığı araç, bina, depo, bavul gibi gizli bölmelerde arama yaptırıyoruz" diye konuştu.

Maması ihale ile alınıyor

Dedektör köpek Gold'un özelliklerinden de bahseden İncebay, şunları kaydetti:

"Gold, İngiliz Golden Retriever cinsi bir köpek ve her şeyi yemez. Mamasını her yıl ihale ile alıyoruz. Yıllık 2 bin lira mama, 500 lira veteriner, 1000 lira da aşı ve ilaç gideri var. Normalde her şeyi yiyebilir fakat bu sefer de yediği her yiyeceğin kokusuna tepki verebilir. O zaman da uyuşturucu aramaz, ekmek ve kemik arar."

Köpeğin, özel barınakta kaldığını dile getiren İncebay, "Gold'a ihale ile özel barınak yaptırdık. Kışın sıcak, yazın ise serin olması gereken bir barınak. Yaşam koşulları oldukça iyi. Çünkü uyuşturucu, kimsenin aklına gelmeyecek yöntemlerle saklanabiliyor. Gold bizim için çok önemli" dedi.

İncebay, Gold'un günde 3 saat antrenman yaparak formunu koruduğunu da söyledi. - Kırşehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Narkotik Dedektör Köpeği 'Gold', Uyuşturucuya Geçit Vermiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement