Naras Barajı'nda Su Tutma Töreni - Son Dakika
Güncel

Naras Barajı'nda Su Tutma Töreni

Naras Barajı\'nda Su Tutma Töreni

Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde bulunan Naras Deresi üzerinde yapımı tamamlanan Naras Barajı'nda su tutma töreni düzenlendi.

14.08.2014 17:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde bulunan Naras Deresi üzerinde yapımı tamamlanan Naras Barajı'nda su tutma töreni düzenlendi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından 19 Ocak 2011'de temeli atılan Manavgat Naras Barajı tamamlanarak su tutmaya başladı. NVS İnşaat Şirketi tarafından yapılan ve 100 milyon 92 bin liraya mal olan barajda sona gelindi. Devlet Su İşleri (DSİ) Antalya 13'üncü Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen barajın su tutma törenine Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ahmet Yurdagül, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Antalya DSİ Bölge Müdürü Turgay Özgür, NVC İnşaat Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Gürsesli ve diğer yetkililer katıldı. Vali Öztürk, DSİ Bölge Müdürü Özgür ve diğer yetkililer, birlikte düğmeye basarak barajın su tutmasın başlandı. Törende günün anısına DSİ Bölge Müdürü Turgay Özgür, Vali Öztürk'e cam plaket verdi.

"SEL TAŞKINLARI ÖNLENECEK"

Tören ardından açıklama yapan Vali Öztürk, şunları söyledi:

"Daha önce yapılmış olan Oymapınar ve Manavgat Barajı ile Manavgat Irmağı kısmen kontrol ediliyordu, ancak Naras Deresi'nden Manavgat Irmağı'na kontrolsüz su gelmekteydi ve su baskınları yaşanmaktaydı. Şimdi bu barajla birlikte Manavgat'ın artık su baskınına uğraması nerdeyse imkansız hale gelmiştir. Bir başka önemli husus, 75 bin dekara yakın arazinin damlama sulama ve cazibe sulama ile sulanabilir hale gelmesidir. Daha önce 54 hektar alan tamamen pompayla sulanıyordu ve maliyetli bir sistemdi. Artık günümüzde hem cazibe hem de damlama sistemi teşvik ediliyor. Bu da büyük oranda buna hizmet edecek."

ENERJİ ÜRETİMİ ARTIŞI

Yeni barajın sulama, hem de enerji boyutu olduğunu söyleyen Vali Öztürk, şöyle devam etti:

"Naras Barajı'mızın yapılmasından dolayı Oymapınar Barajı'nda üretilen enerjiye ek olarak yılda 20 megavatlık daha enerji üretimi sağlanacak. Tarım açısından büyük bir genişleme, verim artışı ve maliyet ucuzlaması gibi birçok faktör gerçekleşmiş olacak. Antalya ve Manavgat için çok önemli bir yatırıma kavuşmuş olduk."

30 MİLYON LİRA KATKI

Antalya DSİ 13'üncü Bölge Müdürü Turgay Özgür de Naras Barajı'nın ülke ekonomisine yaklaşık 30 milyon lira katkı sağlayacağını belirterek, "Temelden 78 metre yüksekliğinde ve silindirle sıkıştırılmış beton dolgu tipinde olan Naras Barajımız 104 milyon 30 bin metreküp depolama hacmine sahip" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Naras Barajı'nda Su Tutma Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili tabela iddiaları yalanlandı
    07:38 Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili tabela iddiaları yalanlandı

    31 Mart seçimleri sonrasında akaryakıt fiyatlarının artarak 3 haneli rakamlara çıkacağı iddiasıyla dağıtım şirketlerinin yeni tabela talebinde bulunduğu haberleri yalanlandı. İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, akaryakıt dağıtım şirketlerinin böyle bir talepte bulunmadığı belirtildi. Kamuoyunu manipüle etmek amacıyla üretilen dezenformasyonlara itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    07:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var
    07:00 Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var

    İstanbul Küçükçekmece'de iplik üretimi yapılan bir fabrikada yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi bölgeye sevk edilirken, fabrikada mahsur kalan işçiler olduğu iddia ediliyor.


Advertisement