Mutso'nun Kuruluşunun 130. Yılı - Son Dakika
Yerel

Mutso'nun Kuruluşunun 130. Yılı

Muğla Ticaret ve Sanayi Odasının (MUTSO), kuruluşunun 130'uncu yılı düzenlenen törenle kutladı.

27.03.2015 17:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla Ticaret ve Sanayi Odasının (MUTSO), kuruluşunun 130'uncu yılı düzenlenen törenle kutladı.

MUTSO'da düzenlenen törende Kadın Girişimciler Kurulu İl İcra Komitesinin (KAGİK) projesi olarak hayata geçirilen, "Muğla'da 100 Yılda 100 Kadın" kitabının tanıtımı yapıldı.

Programın açılışında konuşan Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla'nın 130 yıl önce ticaret odasını kurarak kaderini belirlediğini söyledi. Muğla ekonomisinin yürütülen çalışmalarla daha da güçleneceğini belirten Çiçek, şöyle konuştu:

"Kalkınma sadece şehir yöneticileri ile değil sivil toplum kuruluşlarımızın en önemlilerinden ticaret odaları ve iş adamları sayesinde gerçekleşmektedir. Muğla Ticaret ve Sanayi Odası meclis üyelerimizi ve yönetim kurulumuzu huzurunuzda kutluyorum. İlk göreve geldiğim günden itibaren Muğla Ticaret ve Sanayi Odasının özellikle yönetimini ve meclisinin Muğla'nın gelişimi için canla başla çalıştıklarını bizzat gördüm. Ortak akılla kolektif hareketle yolumuza devam edeceğiz. Hizmet işte böyle başarılır."

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, 130 yıldır Muğla'ya hizmet veren ticaret ve sanayi odasının Muğla'da hem görev tarifi içinde yer alan konularda hem de toplumsal her konuda pozitif yer aldığını, kentin hem ticari hem de sosyal ve kültürel alanda gelişmesinde başarılı olduğunu dile getirdi.

Gürün, oda tarafından hazırlanan 100 Yılda 100 Kadın Projesi'nin de kent için önem oluşturduğunu ifade etti.

"MUTSO Muğla ticaret hayatına yön verdi"

MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, 1884 yılından itibaren Muğla ticaret hayatına yön veren bir kurum olma vasfıyla hizmet vermekten gurur duyduklarını kaydetti.

Kurumun 130 yılda üyeleriyle büyüyüp geliştiğini vurgulayan Karakuş, şöyle konuştu:

"Bu süreçte kurum kültürümüzün oluşturulması, verdiğimiz kaliteli hizmetin en iyi seviyelere çıkartılması ve Muğla'ya en iyi şekilde hizmet edebilmemiz için çaba gösteren, özveride bulunan geçmiş dönemde görev yapan 13 meclis başkanımıza, 15 yönetim kurulu başkanımıza ve 2 genel sekreterimize teşekkürü bir borç bilirim. Biz büyük bir aile olarak 130 yıldır odamızı en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Tüm çalışmalarımız paydaşlarımızla daha etkili ve güçlü bir hal almaktadır. Huzurunuzda hepsine teşekkür ederim. 130 yıllık geçmişimizin verdiği tecrübe ile gelecek yıllara daha sağlam adımlarla Muğla'ya hizmete devam edeceğiz."

Konuşmalarının ardından, MUTSO'nun 130'uncu yılı onuruna düzenlediği kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

"100 yılda 100 kadın"

KAGİK Başkanı Aslı Karataş, 100 Yılda 100 Kadın kitabının Muğla ve Muğlalı kadınlar için çok önemli bir proje olduğunu söyledi.

Projede emeği geçen geçmiş dönem KAGİK Başkanı Sultan Yılmaz ve öğretim üyelerine teşekkür eden Karataş, "Teslim aldığımız bu bayrağı bizden sonraki dönemlere başarılı projeler ortaya koyarak, geliştirerek, aktarmak şahsım ve icra kurulumun en büyük hedefidir" dedi.

Konuşmaların ardından kitabın hazırlanma sürecinde çalışmalarını sürdüren düzenleme kurulu, danışma kurulu, seçici kurul ve proje koordinasyon kurulu üyeleri ile kitapta yer alan kadınlara teşekkür belgeleri verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mutso'nun Kuruluşunun 130. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement