Musullu Anne: Onlara IŞİD Derseniz Dilinizi Keserler - Son Dakika
Güncel

Musullu Anne: Onlara IŞİD Derseniz Dilinizi Keserler

8 yaşındaki oğlu için duyduğu kaygıları dile getiren Musullu anne "İslam Devleti demeniz gerekiyor. Onlara IŞİD diyecek olsanız dilinizi keserler" dedi.

30.09.2014 11:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak'ta bu ay başlayan yeni ders yılında, Musul'daki çocuklar, kenti haziran ayında ele geçiren IŞİD'in hazırladığı yeni eğitim programı altında öğretim görmeye başladı. Bir Musullu anne, kentteki hayatı ve 8 yaşındaki oğlu için duyduğu kaygıları, BBC Dünya Servisi'ne anlattı.

İşte Musullu annenin IŞİD hakkındaki açıklamaları;

Bir oğlum var. Üçüncü sınıfta. Okula gönderiyorum, ama aslında oğlumu evde alıkoymayı, dışarı çıkarmamayı yeğlerdim. Oğlumu düşünüp korkuyorum. Sokaklarda dehşet verici şeyleri görmesini istemiyorum. Çocuklar sokağa çıkınca silah görüyorlar; zırhlı taşıtları, militanların siyah üniformalarını, araba konvoylarını görüyorlar. Çok ürkütücü şeyler gördükleri, onlar için.

"OĞLUMUN BEYNİNİ YIKAYACAKLAR"

Ülkeden "Irak Cumhuriyeti" diye söz etmek gibi basit şeyler bile değişti. Artık "İslam Devleti" deniyor. Okuldaki eğitim programı, çocukların okudukları konular, herşey değişti. Fizik, matematik, birçok ders, programdan çıkarıldı. Müzik ve spor bile çıkarıldı. Normal olarak okula gittiğinizde şarkılar öğrenirsiniz. Şimdiyse Kur'an kursları veriliyor. Kaygı duyuyorum, oğlumun beynini yıkayacakları korkusu içindeyim.

"BU İNSANLAR ACIMASIZ"

Oğlumun okula gitmesini istemememin bir başka nedeni daha var. Babası öldürüldü, o yüzden. Tam olarak kimin öldürdüğünü bilmiyoruz ama İslam Devleti'nin militanlarıydı. Oğlum sürekli "Babamı öldürenler bu adamlar" dediği için, büyük bir korku yaşıyorum. Sokağa çıkıp böyle şeyler söylemesini istemiyorum. Çünkü bu insanlar acımasız. Oğluma korkunç şeyler yapabilirler.

"BİZİ YÜZYILLARCA GERİYE GÖTÜRDÜLER"

Burada hayat çok zor. Elektriğimiz yok, gazımız yok. Odun ateşinde yemek pişiriyoruz. Herşey çok pahalı. Beş gündür elektrik verilmedi. Hiçbir alanda özgürlük yok. İslam Devleti bizi peçe takmaya zorladı. Bir kadın, yanında kocası, babası veya ağabeyi gibi bir "koruması" olmaksızın dışarı çıkamaz. Bizi yüzyıllarca geriye, Hicri Takvimde yıl 10'a götürdüler.

"YAPABİLECEĞİMİZ HİÇBİR ŞEY YOK"

Buradan ayrılabilseydim, ayrılırdım. Ama hapiste gibiyiz. Mümkün değil. Onların kontrolü altındaki mahkumlar gibiyiz. Bizim isteyerek İslam Devleti'nin yönetimi altında yaşadığımıza inananlar, bizi suçlayanlar var. Ama durum böyle değil. Bize zorla dayatılıyor. Onların elinde mahkumuz. Yapabileceğimiz hiçbir şey yok. Onlarla savaşabilecek ya da onlara karşı herhangi birşey yapabilecek halde değiliz.

"ONLARA IŞİD DERSENİZ DİLİNİZİ KESERLER"

İslam Devleti demeniz gerekiyor. Gençler için hiçbir örgürlük yok. Sigara içemiyorlar, istedikleri gibi giyinemiyorlar, hiçbir şeyleri yok. Genç kuşakların elinden herşey alındı. Onlara IŞİD diyecek olsanız dilinizi keserler

"GELECEK YOK, GELECEK BİTTİ"

Yeni kurallara göre, birisini ziyarete gitmeyeceksiniz evinizden çıkmanız yasak. Onlara nereye gittiğinizi bildirmek zorundasınız. Eskiden polislik yapmış kişileri bulmak için evlerde arama yapıyorlar. Bu insanları nereye götürüyorlar, onlara ne yapıyorlar, bilmiyoruz, kimse birşey bilmiyor. Gelecek yok. Gelecek bitti.

Musullu Anne: Onlara IŞİD Derseniz Dilinizi Keserler
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Musullu Anne: Onlara IŞİD Derseniz Dilinizi Keserler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • Diyar BJK li: tabi onlar İŞ İT tir 6 7 Yanıtla
  • bozova: burdan it köpek diyenler gelin yüzüme söyleyin bende urfadayım adam olun yedirtmeyin kendinizi 3 6 Yanıtla
  • malatya: saddamın ahı tuttu siz en azından yaşıyonuz kürtlerin halıni görseniz şükredersiniz 1 6 Yanıtla
  • MASKELERİNİZİ AÇIN.: NEDEN MASKELERİNİ İNDİRMİYORLAR, MADEM DÜNYA'YA MEYDAN OKUYORLAR:KORKTUKLARI NE. MASKELERİNİZİ AÇIN KAFİRLER. ASIL YİĞİTLİK BUDUR. DÜNYA'YI PARMAĞINIZDA OYNATAMASSINIZ. HADİ MASKELERİNİZİ AÇIN. KİM NE OLDUĞU DEŞİFRE OLSUN. KORKAK, KORKAK MASKELERİNİZİN ARKASINDA SAKLANMAYIN. 4 2 Yanıtla
  • adadad: haberin kaynagına bak bbc bunlara inanan ben müslümanım derse kendisin adananın taş köprüsünden aşagı atsın bütün pis haberlerin altında ingiliz siyonist medya imzası var allahın yardımı olmadan islam devleti bu kadar alanı dünyayı karşısına alıp işgal edebilirmi allah yolunda savaşanlara yardım edinki allah da size yardım etsin 1 4 Yanıtla
  • CİA-MOSSAD-MI6: MALUM YA CİA AJANI EDWARD SNOWDEN RUSYA'YA KAÇTI. ÖYLE SIRLARI ORTAYA DÖKTÜKÜ DÜNYA ŞAŞKINA DÖNDÜ. VE DAHA SONRA UNUTULDU GİTTİ. CİA VE NSA ÇALIŞANI EDWARD SNOWDEN, 'İNGİLİZ VE AMERİKAN İSTİHBARAT SERVİSLERİ VE MOSSAD IŞİD'İ KURMAK İÇİN BERABER ÇALIŞTI. DİYORDU. ARI KOVANI GİBİ HARIL, HARIL ÇALIŞIYOR. BUNLAR TEK İSRAİL KURTULSUN. TEK KRALİÇE KAYMAK YESİN. CİA-MI6-MOSSAD DÜNYANIN BAŞINA BELA OLAN BUNLAR. ŞİMDİ DE IRAK VE SURİYE VE İNSANLARI YİYECEK EKMEĞE MUHTAÇ BIRAKIYORLAR. DAHASI KARANLIKTA YAŞIYORLAR. ALLAH BUNLARIN BELASINI VERMEZMİ?HELE , HELE IŞİD DENEN KAFİRLER 3 2 Yanıtla
  • ÇAPULCULAR: hakan niğde senin gibi gerizekalılar yüzünden bu devletler bu halde . . . böyle düşünmeye devam edersen allah senin de belanı verecek o zaman ne dersin oldumu 0 0 Yanıtla mamoste: sorun mini etek ise yakında türkiyeyede el atarlar çünkü suriye ve ıraktaki insanlar türkiyedekilerin 10 da 1 ini bile yapmıyor konya ise içki bakımından türkiye birincisi. demekki konyada hedef ama senın beyninin almadığı bir konu varki oda petrol türkiyede olmadığına göre korkmana gerek yok çünkü mini etekle kimse uğraşmıyor. 0 0 mamoste: cvp ali veliye idi ama yalnışlıkla sana geldi kardeş kusura bakma. 0 0
  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement