Arınç Müjdeli Haberi Aldı, Programını Yarıda Kesti: Çok Şükür - Son Dakika
Güncel

Arınç Müjdeli Haberi Aldı, Programını Yarıda Kesti: Çok Şükür

49 rehinenin serbest kalması üzerine Bursa'daki programını yarıda kesen Bülent Arınç, "Çok şükür burunları kanamadan Türkiye'ye getirildiler." dedi.

20.09.2014 09:18  Güncelleme: 09:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) adlı terör örgütünün Musul'da alıkoyduğu konsolosluk görevlilerinin Türkiye'ye getirilmesine ilişkin, "Çok şükür, Milli İstihbarat Teşkilatımızın, yereldeki bütün imkanları da kullanarak, burunları bile kanamadan konsolosluk görevlilerimizi Türkiye'ye getirmiş olmasına eminim 76 milyon insanımız ve dostlarımız çok sevindi" dedi.

Bursa'daki programlarını iptal eden Arınç, Ankara'ya hareketinden önce AA muhabirine yaptığı açıklamada, müjdeli haberi alınca çok mutlu olduklarını söyledi.

"ÇOK ŞÜKÜR BURUNLARI KANAMADAN GELDİLER"

Gelişmeleri, 3 aydan fazla bir süredir her gün büyük endişe ve ümitle takip ettiklerini vurgulayan Arınç, şöyle konuştu:

"Tabii oradaki şartları hepimiz biliyoruz. Ellerinde bulundukları örgütü biliyoruz. Yaşanan olayları anbean takip ediyoruz. Oradaki, çocuğuyla kadınıyla Özel Harekatçı polislerimizle güvenlik ekibimizle konsolosluk ekibimizle canlarımızın orada olması, büyük bir endişeyle korkuyla ama daha büyük bir ümitle beklememize yol açmıştı. Çok şükür, Milli İstihbarat Teşkilatımızın, yereldeki bütün imkanları da kullanarak, burunları bile kanamadan konsolosluk görevlilerimizi Türkiye'ye getirmiş olmasına eminim 76 milyon insanımız ve dostlarımız çok sevindi. Hepsine geçmiş olsun diyorum. Büyük bir endişeyle beklediğimiz ama büyük bir sevinçle karşıladığımız olayı yaşamış olduk."

REHİNE YAKINLARIYLA GÖRÜŞMÜŞ

Alıkonulan kişiler arasında ailesi Bursa'da yaşayanların da bulunduğunu hatırlatan Arınç, rehine yakınlarının bu süreçte zaman zaman kendisini telefonla aradığını ve görüştüklerini dile getirdi.

"ÇOK MUTLUYUZ, ÇOK SEVİNÇLİYİZ"

Arınç, konsolosluk görevlilerinin ülkeye dönüşünün Türkiye'nin her tarafında büyük bir hasretle beklendiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Herkese büyük geçmiş olsun. İfade edecek söz bulmakta da zorlanıyorum. İstihbarat Teşkilatımızın ve oradaki bütün dostlarımızın, bize yardımcı olmak isteyen herkesin ve görevlilerimizin katkılarıyla güzel bir olay yaşadık. Çok mutluyuz, çok sevinçliyiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Tabii şüphesiz, Başbakanımızı da böyle bir hayırlı sonuca ülkemizi ulaştırmış olmasından dolayı tebrik ediyoruz, teşekkür ediyoruz. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun."

Arınç Müjdeli Haberi Aldı, Programını Yarıda Kesti: Çok Şükür
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Arınç Müjdeli Haberi Aldı, Programını Yarıda Kesti: Çok Şükür - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • MALEABDO: Teşekkürler Arınç Baba. . 16 3 Yanıtla
  • 1453 kartalları: BUGÜN GEZİ ZEKALILAR ÇAPULCU HAİNLER YASTA 13 5 Yanıtla
  • Atilla the Hun: SallaSalla sala, yalla. Yalla yalla salla, Salla salla yalla. Ou ou. 6 5 Yanıtla
  • putin: Bu ülke alçak ve hain ler le dolmuş ..Rehine lerin hepsinin öldürülmüş olması işlerine gelecek miş. . 4 1 Yanıtla
  • Dışişleri Bakanlığı, AB Zirvesi'nde alınan kararlara tepki gösterdi
    14:47 Dışişleri Bakanlığı, AB Zirvesi'nde alınan kararlara tepki gösterdi

    Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği (AB) Devlet ve Hükümet Başkanları Özel Zirvesi'nde Türkiye ile ilgili kabul edilen kararlara tepki gösterdi. Aday ülke Türkiye, AB üyeliği konusunda kararlılığını korurken, işbirliğinin seçici bir anlayışla sınırlanmasını reddettiğini belirtti. Türkiye-AB ilişkilerinde ilerleme sağlanmasıyla Kıbrıs sorununun ilintilendirilmesinin kabul görmeyeceği vurgulandı.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hollanda'yı ziyaret edecek
    14:47 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hollanda'yı ziyaret edecek

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 2008 yılında Türkiye-Hollanda arasında ikili ilişkilerin ve işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla tesis edilen Wittenburg Konferansı'nın onuncu toplantısı kapsamında yarın Hollanda'yı ziyaret edecek. Ziyaret çerçevesinde ikili ilişkiler, Türkiye-AB ilişkileri ve bölgesel gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulacak. Ayrıca AB'ye tam üyelik süreci, vize serbestisi ve terörle mücadele gibi konular ele alınacak.

  • İstanbul'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamaları
    14:45 İstanbul'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamaları

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı İstanbul'da kutlanacak. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali ve Şehir Tiyatroları Geleneksel 38. Çocuk Şenliği ile çocuklara renkli etkinlikler sunulacak. Dünyanın farklı ülkelerinden çocuklar İstanbul'da bir araya gelecek ve konserler, halk dansları gösterileri, atölye çalışmaları ve oyunlarla eğlenceli bir bayram geçirecekler.


Advertisement