Müsteşar Dursun'dan Karacabey Ziyareti - Son Dakika
Yerel

Müsteşar Dursun'dan Karacabey Ziyareti

Müsteşar Dursun\'dan Karacabey Ziyareti

Bursa’nın ilçesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun, Karacabey ilçesinde incelemelerde bulundu.

08.06.2015 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'nın ilçesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun, Karacabey ilçesinde incelemelerde bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ile biraber ilçenin parlayan ıldızları; Eskikaraağaç Leylek Köyü, Uluabat Mahallesi ve Karacabey Harası'nı gezdi.. Mahalle sakinleri ile yaptığı sohbetin ardından köyü gezen Dursun, bölgede turizm adına yapılabilecekleri Başkan Ali Özkan ile birlikte değerlendirdi.

Uluabat Mahallesi'nde tarihi köy camiini gezen heyet, göl kıyısında bulunan tarihi sur kalıntıları, kilise ve köprü kalıntılarını da gözlemleme imkanı buldu. Ziyaret sırasında Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, bölgede kurmayı planladıkları "Osmanlı Köyü" projesini anlattı. Dursun ve Özkan'ın son durağında ise Karacabey Harası yer aldı. TİGEM tesislerine gerçekleştirilen ziyarette, Hara'nın genel işleyiş programı hakkında detaylı bilgi alındı.

At tavlalarında, Türkiye'de yarışmalarda başarı gösteren atlar anlatılırken, ziyaretin sonunda yapılan görüşmede, Başkan Özkan ilçenin yıllardır soğanı ile duyurulmaya çalışıldığını belirterek, günümüzde yeni değerlerin tanıtımını üstlendiklerini vurguladı.

"Karacabey tarım ile nam salmış bir şehir ancak sadece bundan ibaret değildir" diyen Başkan Özkan, "Karacabey, doğası ile gölleri ile kültürel yapısı ve tarihi eserleri ile ormanları ve yaban hayatı ile tarihe mal olmuş, kahramanları ile de yıldızı parlayan bir kenttir. Özellikle Longoz ormanları, dünya çapında bir nama sahip olmaya aday bir doğal güzelliğimiz. Bunların tanıtımı için yoğun çaba sarf ediyoruz. İnşallah sizlerin de desteği ve yatırımları ile 'Güzellikler Şehri' Karacabey'i, ilerleyen dönemde marka şehir haline getireceğiz" ifadelerini kullandı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Müsteşar Dursun'dan Karacabey Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement