Mustafa Sarıgül Konya'da - Son Dakika
Politika

Mustafa Sarıgül Konya'da

Mustafa Sarıgül Konya\'da

Eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay ve Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ile birlikte Konya’ya geldi.

16.07.2014 13:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay ve Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ile birlikte Konya'ya geldi.

Sarıgül ve beraberindekiler özel bir helikopterle Konya'ya geldi. Stadyuma inen helikopterden CHP Konya İl Başkalığı'na geçen Sarıgül, basın toplantısı düzenledi. Sarıgül, CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay ve Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ile birlikte Konya'ya geldiklerini belirtti. Sarıgül, ramazan ayına dikkat çekerek, "Bu ayın önemi, bu ayın bereketi hepimizin ve ülkemizin üzerine olsun. Ama özellikle Gazze'deki saldırıları kınıyorum. Gazze'de yapılan zulmü kınıyorum ve özellikle Gazze'de kullanılan orantısız gücün derhal Birleşmiş Milletler tarafından devreye girilerek mutlaka durdurulmasını arzu ediyorum. Sivil ve masum insanların üzerine acımasızca bu mübarek ayda bomba gönderilmesini, bu mübarek ayda masum insanların katledilmesini bir kez daha kınıyorum. İstiyorum ki dünyanın her noktasında silahlar gitsin ve barış gelsin" dedi.

Cuma günü Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Konya'da olacağını belirten Sarıgül, "Ben ondan önce Konya'yı ziyaret etmek istedim. Cuma günü sayın Cumhurbaşkanı adayına da Konya'da eşlik edeceğiz inşallah. Üç tane Cumhurbaşkanı adayı kendi görüşlerini, kendi düşüncelerini kamuoyuyla paylaşıyorlar. Her Cumhurbaşkanı adayı kampanyasını elinden geldiği kadar yapmaya çalışıyor. Her adaya başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

"MUSTAFA SARIGÜL DEĞİŞİM İSTİYOR"

Ayrı bir parti kuracağı yönündeki söylentilerle ilgili soru üzerine Mustafa Sarıgül, "Mustafa Sarıgül değişim istiyor. Mustafa Sarıgül gelişim istiyor. Mustafa Sarıgül Cumhuriyet Halk Partisi'nin üyesi ve yıllardan beri de sosyal demokrasiyi savunuyor. Mustafa Sarıgül birleştiren olma durumunda ve düşüncelerinin iktidara gelmesi için de bütünleştiren olmak durumunda. Türkiye Değişim Hareketi'ne gönül veren binlerce arkadaşımızla birlikte biz sosyal demokrat anlayışımızın iktidar olmasını arzu ediyoruz" diye konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay ise, "Cumhurbaşkanı adayımız Ekmeleddin Bey'in ziyaretinden önce Konya'ya geldik. Konya'da temaslarda bulunuyoruz. Bizim insanımızın, toplumumuzun en şikayetçi olduğu konu nedir? Sokaktaki simit satana, patrona, fabrikadaki emekçiye de sorsanız siyasetçilerin dilinden şikayet eder. Uzlaşmaz tavırlarından, kamplaşmadan, kutuplaşmadan şikayet eder. Bakın bugün Ekmeleddin Bey, 80 öncesinde karşı saflarda yer almış Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin, ki Türkiye'nin o günleri sıkıntılı günler ve karşı saflarda yer alıp birbirine çok ciddi anlamda karşı çıkan 2 partinin bugün ortak adayı olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı adayı olarak meydanlara iniyor. İşte bu hoşgörünün, bu uzlaşmanın, kamplaşmadan uzak bir yaklaşımın ürünüdür" diye konuştu. - KONYA

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP Milletvekili Gizem Özcan, Turist Rehberliği Meslek Kanunu'nu eleştirdi
    14:38 CHP Milletvekili Gizem Özcan, Turist Rehberliği Meslek Kanunu'nu eleştirdi

    CHP Muğla Milletvekili Gizem Özcan, TBMM'de kabul edilen Turist Rehberliği Meslek Kanunu ile Seyahat Acentaları Birliği Kanunu'nda yapılan değişiklikleri eleştirerek, turizm sektörünün taleplerini ciddiye almayan iktidar anlayışını eleştirdi. Özcan, turizm gelirinin artırılması ve sektörün desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, kanunda yapılan düzenlemelerin Anayasa'ya ve dernek kurma özgürlüğüne aykırı olduğunu belirtti ve Cumhurbaşkanına hakaret suçunun turizmle ilgili bir kanunda yer almasını eleştirdi. Özcan ayrıca, yeni düzenleme ile Türkçe rehberlik adı altında yabancı dil şartının kaldırılmasının rehberlerin ücretlerinin düşmesine neden olacağını ifade etti.

  • Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Anıtkabir'i ziyaret etti
    14:29 Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Anıtkabir'i ziyaret etti

    Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Belediye Başkanları Çalıştayı'na katılmak üzere gittiği Ankara'da Anıtkabir'i ziyaret etti. Başkan Çerçioğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Ata'mızı ziyaret ettiklerini ve çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Zafer değil, görevdir
    14:28 CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Zafer değil, görevdir

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklamada, bu sonucun bir zafer değil, görev olduğunu belirtti. Özel, CHP'nin kazandığı belediyeleri hatırlatarak, Türkiye ittifakının belediye başkanlarına selam gönderdi. Ayrıca, kadın ve genç belediye başkanlarının artışına dikkat çeken Özel, bundan sonra ölçme değerlendirmeyi siyasetin odak noktasında tutacaklarını ve doğru yapanı örnek göstereceklerini söyledi.

  • İranlı Siyasetçiler ve İş İnsanları İsrail-İran Krizini Değerlendirdi
    14:17 İranlı Siyasetçiler ve İş İnsanları İsrail-İran Krizini Değerlendirdi

    İranlı siyasetçiler ve bölgeye iş yapmaya giden iş insanları, İsrail-İran krizini ANKA Haber Ajansı'na değerlendirdi. İran İş Bakanlığı çalışanı Şerif Nekizade, İran'ın ambargoya tahammül ettiğini ve İsrail'e karşı güçlü olduklarını belirtti. İran'da yaşayan iş insanları da İsrail ile mücadelede birlikte hareket edeceklerini ve hiçbir korkularının olmadığını ifade etti.

  • Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, yönetim kademesini güçlendirdi
    14:16 Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, yönetim kademesini güçlendirdi

    Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 2. döneminde bazı müdürlüklere yeni atamalar yaptı. Fen İşleri Müdürlüğü'ne Osman Aslan, Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü'ne Ali Keşçioğlu, Destek Hizmetleri Müdürlüğü'ne Selami Cebeci getirildi.

  • Bakan Özhaseki, Belediye Başkanlarına Kentsel Dönüşüm Çağrısı Yaptı
    14:14 Bakan Özhaseki, Belediye Başkanlarına Kentsel Dönüşüm Çağrısı Yaptı

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, belediye başkanlarına kentsel dönüşüm yapmaları çağrısında bulundu. Özhaseki, depreme dayanıksız bölgelerde hazırlıklar yapmaları için belediye başkanlarını desteklemeye hazır olduklarını belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin deprem ülkesi olduğunu hatırlatan Özhaseki, deprem gerçeğiyle hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.


Advertisement