Mustafa Sarıgül - Çözüm paketi - - Son Dakika
Politika

Mustafa Sarıgül - Çözüm paketi -

Yerel seçimlerde CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Mustafa Sarıgül, "Çözüm paketi keşke cumhurbaşkanlığı seçimine 1,5 ay kala açıklanmamış olsaydı" dedi.

27.06.2014 17:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yerel seçimlerde CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Mustafa Sarıgül, "Çözüm paketi keşke cumhurbaşkanlığı seçimine 1,5 ay kala açıklanmamış olsaydı" dedi.

Sarıgül, Selimiye Camisi'nin bahçesinde cuma namazı öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, dün Hakkari'deki Kato Dağı'nda, vatandaşlarla sohbet ettiğini söyledi.

Hakkari'den Edirne'ye, kuzeyden güneye, barış köprüsü kurulmasını istediğini belirten Sarıgül, şöyle konuştu:

"Önemli olan makamlar ve mevkiler değildir. Makamlarınız ve mevkilerimiz çok yüksek olabilir ama ülkemizde huzur yoksa, dirlik yoksa, beraberlik yoksa ve analar ağlıyorsa bu makam ve mevkinin hiçbir faydası olmaz. Kato Dağı'ndan Edirne'deki yurttaşlarıma selamlar ve sevgiler getirdim. İstiyorum ki silahlar gitsin, barış gelsin. Artık anaların gözyaşları kesinlikle ve kesinlikle dinsin. Kürt anasının da, Türk anasının da göz renkleri farklı olabilir ama gözyaşlarının aynı olduğunu biliyorum."

Sarıgül, "Çözüm paketi, barışı sağlamaya yeterli bir etken olabilir mi" sorusu üzerine, "Çözüm paketi keşke cumhurbaşkanlığı seçimine 1,5 ay kala açıklanmamış olsaydı. Umarım ki bu çözüm paketi siyasi değildir. Çözüm paketinde yazılı olanlar da uygulamada gerçekleşir. Biz her zaman çözümden yanayız. Çözüme her zaman destek verilmesini arzu ediyoruz. Biz barıştan yanayız" diye konuştu.

- "Çatı adayı önerisi"

Sargül, "CHP ve MHP'nin çatı adayı önerisi"nin sorulması üzerine ise Ekmeleddin İhsanoğlu'nun artık Cumhuriyet Halk Partisi'nin adayı olduğunu belirterek, "Cumhuriyet Halk Partisi merkezi böyle bir karar verdiğine göre biz bu kararı desteklemek durumundayız. O noktada yapılması gereken, parti genel merkezinin aldığı karara uyum göstermektir" dedi.

AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayının kim olabileceği yönündeki soru üzerine de Sarıgül, konunun AK Parti'nin kendi takdiri olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanının, siyasi kişilikli biri olmaması gerektiğini savunan Sargül, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanının, herkesin cumhurbaşkanı olması lazım. Cumhurbaşkanının her siyasi partiye gönül veren bir cumhurbaşkanı olması lazım. Cumhurbaşkanımızın politik kişiliğinin yanında CHP'lileri de AK Partilileri de MHP'lileri de DSPlileri de Saadet Partilileri de herkesi kucaklaması lazım. Cumhurbaşkanlığı makamı siyasal bir görev değil. Bütün ulusumuzu temsil eden bir makam olması lazım diye düşünüyorum."

Sarıgül, Selimiye Camisi'nde cuma namazını kıldıktan sonra Edirne Belediyesini ziyaret etti.

Ziyarette Sargül'e, minyatür kispet ile kent kültürüne ilişkin çeşitli hediyeler verildi.

Mustafa Sarıgül - Çözüm paketi -
Kaynak: AA

Son Dakika Politika Mustafa Sarıgül - Çözüm paketi - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement