Mustafa Sarıgül: Belediye Başkanı Meclisinin Kararlarına Uymakla Mükelleftir - Son Dakika
Güncel

Mustafa Sarıgül: Belediye Başkanı Meclisinin Kararlarına Uymakla Mükelleftir

Mustafa Sarıgül: Belediye Başkanı Meclisinin Kararlarına Uymakla Mükelleftir

Şişli eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Şişli Belediyesi'nde meclisin verdiği kararlara başkanın uyması gerektiğini belirterek, "Belediye meclisinin verdiği kararlara ben yıllarca uydum, her belediye başkanı da meclisin vereceği kararlara uymakla mükelleftir" dedi.

12.12.2014 16:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şişli eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Şişli Belediyesi'nde meclisin verdiği kararlara başkanın uyması gerektiğini belirterek, "Belediye meclisinin verdiği kararlara ben yıllarca uydum, her belediye başkanı da meclisin vereceği kararlara uymakla mükelleftir" dedi.

Mustafa Sarıgül, çocukları Emir ve Ömer Sarıgül ve Şişli Belediyesi'nin meclis üyeleriyle birlikte Bolu'ya gelerek, Dağkent Mahallesi'nde bulunan Özel Makbule Ölçen Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti. Engelli öğrencilere hediyeler veren Mustafa Sarıgül, eğitim merkezini gezerek, tesisle ilgili yetkililerden bilgiler aldı. Yıldırım Beyazid Camii'nde cuma namazını kılarak vatandaşlarla sohbet eden Sarıgül, daha sonra CHP Bolu İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan'ın da hazır bulunduğu ziyarette gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sarıgül, KPSS'de torpil iddialarının hatırlatılması üzerine, "Milyonlarca öğrenci sınava giriyor kim olursa olsun son yıllarda üniversite sınavlarındaki skandalları görüyoruz. Bunlar doğru şeyler değil. Bunlar mahkeme tarafından da somut olarak tespit edilmiş durumda. Bunlar bizi üzüyor. Binlerce öğrencimiz var ve bunların anneleri babaları yemiyorlar içmiyorlar binlerce TL para harcayıp daha iyi bir eğitim elde etsin diye kurs aldırıyor. Bu konuda iktidarın adil davranmasını, üniversite sınavı ve bütün sınavlardaki yarışmada adalet ve bu sınavların mutlaka her siyasi partinin bir temsilcisinin bulunduğu şekilde planlanması lazım. Sorular hazırlanırken de böyle olması lazım. Bazı konular var ki siyaset üstü olması lazım. İki milyon öğrenciyi ilgilendiren konuda bunların çıkmasını doğru bulmuyorum" diye konuştu.

Sarıgül, oğlu Emir Sarıgül'ün başkan yardımcısı olduğu Şişli Belediyesi'ndeki iddialarla ilgili olarak, "Şişli benim 15 yıldan bu yana görev yaptığım bir belediye. Belediyede ufak tefek sorunlar olabilir ama bunlar temelli sorunlar değildir. Şişli Belediye meclisi bütün sorunların çözüm noktasıdır. Ben uzun yıllar belediye başkanlığı ve milletvekilliği yaptım. Yasamada Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde meclis, belediyelerde ise belediye meclisi en üst organdır. Belediye meclisinin verdiği kararlara ben yıllarca uydum, her belediye başkanı da meclisin vereceği kararlara uymakla mükelleftir" dedi.

İHRAÇLARI DOĞRU BULMUYORUM

Sarıgül, CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum'un partisinden ihraç edilmesiyle ilgili olarak şöyle konuştu:

"Genel merkezin takdiri bir şey söylemek istemiyorum ama ben de geçmişte partiden ihraç edilen biriyim. İhraçlara hiçbir zaman sempatik bakmadım. İhraçlara hiçbir zaman doğru şekilde bakmadım. İhraç konusunda üzüntülerimi iletmek istiyorum. Geçmiş yönetim de benim suçum neydi ki ihraç edildim? Ben sadece partimin ileri gitmesini, daha büyümesini ve iktidar olmasını istedim. O dönemde ben üç kez ihraç edildim ve üç kez döndüm. Dördüncü kez ihraç edildim mahkemeden geri döndüm. Mahkeme salonlarına gittiğimde bana hakimler "Oğlum seni niye ihraç ettiler" dediler. Ben çok üzülmüştüm. Fikirler konuşulmalı, tartışılmalı, aykırı fikirler olmalı. Önemli olan o aykırı fikirleri tartışıp bir araya gelebiliyor muyuz."

MY,TB(MÇ) - Bolu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mustafa Sarıgül: Belediye Başkanı Meclisinin Kararlarına Uymakla Mükelleftir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türk yayınevi Çin edebiyatına ilgiyi artırıyor
    16:39 Türk yayınevi Çin edebiyatına ilgiyi artırıyor

    Kırmızı Kedi Yayınevi tarafından düzenlenen 'Edebiyatta Çeviri ve Karşılıklı Öğrenme' konulu seminer, Türkiye ve Çin'den yazar ve şairleri bir araya getirdi. Seminer, Türklerin Çin edebiyatına olan ilgisini ortaya koyarken, Türk yayıncıların Çin'deki etkinliklere katılımı iki ülke arasındaki bağları güçlendirdi. Kırmızı Kedi Yayınevi, Çin'de ofisi bulunan ilk Türk yayınevi olma özelliğini taşıyor ve Çin edebiyatından daha fazla yazarı Türkiye'ye kazandırmayı hedefliyor.

  • Bodrum Belediyesi Atalık Yerli Tohumları Üreticilere Hibe Etti
    16:37 Bodrum Belediyesi Atalık Yerli Tohumları Üreticilere Hibe Etti

    Bodrum Belediyesi tarafından Atalık yerli tohumlardan üretilen fideler üreticilere hibe edildi. Atalık tohumlardan üretilen fidelerle 1,5 milyonluk tasarruf yapıldı.

  • Nazilli Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü İlaçlama Çalışmalarına Devam Ediyor
    16:37 Nazilli Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü İlaçlama Çalışmalarına Devam Ediyor

    Nazilli Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ilaçlama servisi ekipleri, ilçe genelinde 6 araç ve 16 personelle ilaçlama çalışmalarına devam ediyor. Nazilli halkının rahat bir yaz geçirmesi ve hastalıkların önüne geçebilmek için periyodik aralıklarla gerçekleştirilen ilaçlama çalışmaları son dönemde yaz sıcaklıklarının erken başlamasıyla hız kazandı.

  • Dağ keçileri Palu Kalesi'nde görüldü
    16:35 Dağ keçileri Palu Kalesi'nde görüldü

    Elazığ'ın nesli tükenme tehlikesi altında olan dağ keçileri, Palu ilçesinde bulunan tarihi Palu Kalesi'nde görüntülendi. Kayalık alanı tırmanan keçiler, vatandaşların cep telefonu kamerasına yansıdı.

  • Tavşanlı'da Araba Yangınında Vatandaş Kalp Krizi Geçirdi
    16:35 Tavşanlı'da Araba Yangınında Vatandaş Kalp Krizi Geçirdi

    Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde bir vatandaş yanan arabasına müdahale ederken kalp krizi geçirdi. İlçeye bağlı Tunçbilek Beldesi Gürağaç Mahallesinde Osman Çubuk idaresindeki otomobil rampaya doğru seyir halinde iken motor kısmından alev aldı. Çubuk (76) ve eşi yanan otomobilden son anda kendilerini dışarı attı. Osman Çubuk arabasının motor kısmında çıkan yangına kendi çabaları ile müdahale etmeye çalıştığı esnada fenalaşarak kalp krizi geçirdi. Yanan otomobil ihbar üzerine belirtilen yere gelen Tunçbilek Belediyesi itfaiye ekiplerince söndürüldü. Fenalaşarak yere yığılan Osman Çubuk için çağrılan 112 acil servis ekipleri, Çubuk'un kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiğini tespit etti. Çubuk'un cenazesi kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.


Advertisement