Müslümanlık Karşıtı Gösteriler Almanya'yı İkiye Böldü - Son Dakika
Güncel

Müslümanlık Karşıtı Gösteriler Almanya'yı İkiye Böldü

Batı'nın İslamlaşması'na karşı hareket olarak ortaya çıkan PEGIDA, halkı sokağa döktü. Oluşuma karşı binlerce Alman sokağa inerek PEGİDA aleyhine gösteriler düzenledi.

24.12.2014 21:41  Güncelleme: 21:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'da, İslam ve göçmen karşıtı gösteriler giderek hız kazanıyor. Almanya'nın Dresden kentinde "Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar" (PEGIDA) adlı hareketin çağrısı üzerine her hafta pazartesi akşamları kent merkezinde toplanan göstericiler, Almanya Başbakanının göçmen politikalarını yuhaladı.

Yabancı düşmanlığı ve İslam karşıtlığı yaparak haftalardır eylem düzenleyen Batının İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (PEGİDA) oluşumuna karşı binlerce Alman sokağa inerek PEGİDA aleyhine gösteriler düzenledi.

PEGIDA'YA KARŞI EYLEM

PEGİDA'nın çıkış kenti olan Dresden'de bir taraftan PEGİDA taraftarları 17 bin 500 kişi ile eylem yaparken, ayni anda Dresden'de 4 bin 500 kişi PEGİDA'ya karşı eylem yaptı.

"KENDİ ALMANYA'MIZI ÖZLEDİK"

Yetkililer, İslam karşıtı protesto gösterilerine 17 bin 500 kişinin katıldığını duyurdu. PEGIDA üyeleri, kentin Semperoper Opera Salonu önünde toplanarak İslam ve göçmen karşıtı dövizler taşıdı. Taşınan pankartlar arasında "Kendi Almanya'mızı özledik", "Göçmenlerin sosyal refahımızdan yararlanmasını durdur" sloganları dikkat çekti. Protestoya katılanlar daha sonra Noel şarkıları söyledi.

"IRKÇILIĞA KARŞIYIZ"

Münih kentindeyse PEGIDA hareketine karşı 12 bin kişi sokağa çıktı. PEGIDA'nın ırkçı ve göçmen karşıtı olduğunu belirten pankartlar taşıyan insanlar, Almanya'da bu tür akımların tehlikeli olduğunu düşündükleri için karşıt gösteri düzenlediklerini dile getirdi.

Dresden'deki PEGIDA gösterisini takip eden Die Welt Gazetesi'nin muhabiri, İslam karşıtı yürüyüş sırasında Alman bir annenin kendisine, "Bu kalabalık burada ne yapıyor?" diye soran küçük oğluna, "Bunlar ırkçılar ve bizim tarihimizden hiç ders almamışlar" dediğine şahit olduğunu yazdı.



Müslümanlık Karşıtı Gösteriler Almanya\'yı İkiye Böldü
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Müslümanlık Karşıtı Gösteriler Almanya'yı İkiye Böldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • Fatih karasu: Adamlar haklı... Neden bütün tecavüzler kadın cinayetleri sadece müslüman ülkelerde yasanıyor hala anlamış değilim... 4 5 Yanıtla
  • t.c.: lailahe illallah,muhammederresulullah 8 0 Yanıtla
  • T.C: zamanında batıp giden ülkenizi o islamcı dediğiniz kişiler gelerek refah düzeyinizi arttırdı teknolojinizi büyüttü ülkenizde çalışacak adam yoktu batık olan almanyayı nerden nereye getirdiler şimdide karşılığı bu demi almanlar! 4 3 Yanıtla
  • Serkan: Bide pkk icin ayaklansalar olucak. Bazi alman koylerinde alman yok. Varna diye bi koy var dusseldorfta inanin alman yok koca sehirde yani adamlari canlarindan bezdirmisler. Olan durust turklere oluyor ona cnm skiliyor. Koca almanya teslim yani bunlara 5 0 Yanıtla
  • Öztürk: Biz Müslüman bir ülke olarak Suriye veya başka Müslüman sığınmacılardan bıktık onlar ne diye çeksin ki ? Insan olarak yaşamak insancıl olmak güzel şey ama göründüğü üzere o da Müslüman diye geçinenlerde pek yok. Sanırım öbür Dünya'da cenneti yaşamak isterken yaşadığımız DÜNYAYI cehenneme Çeviren bir biz varız. Üzgünüm ama bu böyle 4 0 Yanıtla
  • Baurbek: Şerefsizler azınlık halkların korunması diye Demogoji yaparlar Görüyoruz kim ırçı Faşistler bize demokrasi dersi vermeye kalkmışmayın kendinize bakın 1 1 Yanıtla
  • Vatandas: Allah bizlere yardim etsin 1 0 Yanıtla
  • kuran yeniden yorumlansin: dünyanin heryerinde müslümanlar istenmiyor, NEDEN? 0 1 Yanıtla
  • Serefli vatanperver : Yabancilar kendi pisliklerini buraya tasiyorlar.bende Alman olsaydim Kabul etmezdim.isid üyeleri veye onlara kaba sakallari gördügümde midem bulaniyor.tipki burdaki bazi yorumcular gibi.mesela en bastaki manyak a cola gibisi.pislikler shengal ile kobanda pisliklerini bulastirdilar.ama nihayet kurd birlikler onlari ceheneme yolladilar 0 1 Yanıtla
  • Meto: Birbirlerini yesinler 0 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Antalya'da Minibüsle İki Kişinin Üzerine Sürülen Şüpheli Yakalandı
    22:39 Antalya'da Minibüsle İki Kişinin Üzerine Sürülen Şüpheli Yakalandı

    Antalya'nın Kepez ilçesinde bir iş yerinde çıkan tartışma sonucu, iş yeri sahibinin oğlu olan şüpheli, minibüsle yol kenarında bekleyen 2 kişinin üzerine sürdü. Kazada bir kişi hayatını kaybederken, diğer kişi yaralandı. Olay yerinden kaçan şüpheli, polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı ve tutuklandı.

  • Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Gökhan Tepe konseri
    22:39 Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Gökhan Tepe konseri

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda şarkıcı Gökhan Tepe, Merkez Parkı'nda konser verdi. Konseri çok sayıda kişi izledi ve Tepe'nin en sevilen parçalarına müzikseverler eşlik etti. Tepe'nin performansı, dinleyiciler tarafından alkışlandı.

  • Muğla Vali Yardımcısı: Geçen yıl 6,5 milyon turist ağırladık
    22:38 Muğla Vali Yardımcısı: Geçen yıl 6,5 milyon turist ağırladık

    Muğla Vali Yardımcısı Murat Sarı, Muğla'nın geçen yıl yaklaşık 6,5 milyon yerli ve yabancı turisti misafir ettiğini belirtti. Sarı, klasik turizmin yanı sıra kültürel, gastro turizm, spor turizmi ve sağlık turizmi gibi konularda da çalışmalar yaptıklarını ve hedeflerinin daha sürdürülebilir ve gelir getiren bir turizm anlayışını benimsemek olduğunu söyledi. Muğla ve çevresinin antik çağlardan günümüze inanç ve sağlık turizmi açısından önemli bir coğrafya olduğunu vurgulayan MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar ise üniversitenin sürdürülebilir turizmi teşvik etmek için çeşitli projeler yürüttüğünü belirtti.

  • Zeytinburnu'nda motosiklet hırsızlığı kamerada
    22:35 Zeytinburnu'nda motosiklet hırsızlığı kamerada

    İstanbul Zeytinburnu'nda maskeli 2 hırsız, park halinde bulunan motosikleti çaldı. Hırsızlık anı güvenlik kamerasına yansıdı. Olay, 13 Nisan'da Zeytinburnu Çırpıcı Mahallesi Modabağ Sokak'ta meydana geldi. İddialara göre, otomobille sokağa gelen maskeli 2 kişi, Emre Ceylan'a ait olan 34 HTH 390 plakalı motosikleti iterek götürdü. Sabah uyandığında motorunun yerinde olmadığını gören Ceylan, güvenlik kamerasından çalındığını anlayınca polis ekiplerine ihbarda bulundu. Polis ekipleri güvenlik kameralarını inceleyerek hırsızları yakalamak için çalışma başlattı.

  • Karabük'te alevlere teslim olan müstakil ev tamamen yandı
    22:33 Karabük'te alevlere teslim olan müstakil ev tamamen yandı

    Karabük'ün Eskipazar ilçesinde, Hanköy'de Ramazan Yazıcı'ya ait müstakil evde çıkan yangın sonucunda ev tamamen kullanılamaz hale geldi. Jandarma ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı.

  • Mardin Emniyet Müdürlüğü Polisleri Türk Kızılayı'na Kan Bağışında Bulundu
    22:27 Mardin Emniyet Müdürlüğü Polisleri Türk Kızılayı'na Kan Bağışında Bulundu

    Mardin Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görevli polis memurları, 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı'nda bulunan Artuklu Kan Alma Birimine giderek kan bağışında bulundu. Polisler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra kan bağışında bulunarak, vatandaşları da duyarlı olmaya davet etti.

  • Soma Belediyesi Makam Araçlarını Satışa Çıkaracak
    22:25 Soma Belediyesi Makam Araçlarını Satışa Çıkaracak

    Soma Belediye Başkanı Sercan Okur, önceki dönemdeki makam araçlarının satılacağını açıkladı. Belediye personelinin araçları özel işlerde kullanıldığı için satışa çıkarılacak olan araçlar yerine yeni makam araçları alınmayacak.


Advertisement