Muş'ta 10 Yavru Köpeğin Aşırı Soğuklar Nedeniyle Donarak Öldü - Son Dakika
Spor

Muş'ta 10 Yavru Köpeğin Aşırı Soğuklar Nedeniyle Donarak Öldü

Muş\'ta 10 Yavru Köpeğin Aşırı Soğuklar Nedeniyle Donarak Öldü

Muş'ta 10 yavru köpeğin aşırı soğuklar nedeniyle donarak öldü KARS'ın Susuz İlçesi'ndeki Susuz Şelalesi, Sibirya soğukları nedeniyle buz tuttu.

29.01.2016 17:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş'ta 10 yavru köpeğin aşırı soğuklar nedeniyle donarak öldü

KARS'ın Susuz İlçesi'ndeki Susuz Şelalesi, Sibirya soğukları nedeniyle buz tuttu. Muş'ta ise dondurucu soğuklar nedeniyle 10 yavru köpek donarak telef oldu.

\tDoğu Anadolu'da Sibirya soğukları etkisini sürdürüyor. Kars'ın Susuz İlçesi'ndeki Çifte Şelale olarak da bilinen Susuz Şelalesi, soğuklara direnemedi ve tamamen dondu. Susuz Belediye Başkanı Murat Uray, şelalenin donması ile ortaya çıkan görsel şölenin soğuk nedeniyle seyrinin yaşanamadığını bildirdi. Murat Uray, kar temizleme çalışmalarına katkı verdiğini belirtti.

\tMuş'un merkeze bağlı Karaköprü Köyü'ndeki mezbaha yakınlarında barınan 10 yavru köpeğin aşırı soğuklar nedeniyle donarak öldüğü bildirildi. Durumu fark edenler, soğuktan donmak üzere olan diğer köpekleri yaktıkları ateşle ısıtmaya çalıştı. Telef olan yavru köpekleri görünce çok üzüldüğünü ifade eden Osman Koç, "Soğuklarda doğada hayatta kalmak çok zor. Duyarlı arkadaşların haber vermesi üzerine buraya geldik. Hayvan barınağı olmadığı için açıkta kalan küçük köpeklerin soğuktan inleyerek ölmeleri hepimizi etkiledi" diye konuştu.

\tMeteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, dün gece Türkiye'nin en soğuk merkezi, sıfırın altında 33.5 dereceyle Van'ın Çaldıran İlçesi oldu. Birkaç günden beri en soğuk kentler sıralamasında üst sıralarda yer alan Ardahan'ın Göle İlçesi'nde gecenin en düşük sıcaklığı, sıfırın altında 18 derece olarak ölçüldü. Doğu'daki diğer yerleşim birimlerinde dün gecenin en düşük sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere şu değerlere ulaştı:

\t "Bulanık (Muş): 27, Malazgirt (Muş): Pasinler, Karaçoban (Erzurum): 26, Tutak (Ağrı): 25, Erzurum Havalimanı, Ağrı merkez, Hınıs (Erzurum), Hamur, Taşlıçay (Ağrı): 24, Muş merkez, Tekman, Köprüköy, Horasan (Erzurum), Eleşkirt, Patnos (Ağrı), Varto (Muş): 22, Yakutiye (Erzurum): 20, Göle (Ardahan), 18, Kars merkez: 15, Ardahan merkez, Erzincan merkez: 14, Iğdır merkez: 9."

\tBölgedeki kent merkezlerinde kar kalınlıkları ise Ağrı'da 73, Muş'ta 57, Erzurum'da 32, Ardahan'da 23, Kars'ta 22, Erzincan'da 14, santim olarak ölçüldü. Kayak merkezlerinde ise Erzurum Palandöken'de 150, Konaklı'da 142, Kars Sarıkamış'ta 140, Erzincan Ergan'da 102 santimi buldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Muş'ta 10 Yavru Köpeğin Aşırı Soğuklar Nedeniyle Donarak Öldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement