Mursi'ye 20 Yıl Hapis Cezası - Son Dakika
Dünya

Mursi'ye 20 Yıl Hapis Cezası

Mısır'da askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi'ye, 2012'de protestocuların ölümüyle ilgili davada 20 yıl hapis cezası verildi.

21.04.2015 11:26  Güncelleme: 11:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'da mahkeme, şimdiki Cumhurbaşkanı Sisi liderliğinde 2013 yılında yapılan darbe ile görevinden uzaklaştırılan eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin yargılandığı 'İttihadiye olayları' davasında kararını açıkladı. Mursi, 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

SIKI GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Sisi liderliğindeki darbe sonucu görevinden uzaklaştırılan, hapse atılan ve hakkında açılan beş ayrı davadan yargılanan Muhammed Mursi, duruşmanın yapıldığı mahkeme salonuna sıkı güvenlik önlemleri altında getirildi.
Eski Cumhurbaşkanı ve 14 sanık, 'İttihadiye olayları' davasında '2012'de Cumhurbaşkanlığı Sarayı önündeki gösterilerde protestocuları öldürmeye teşvik etmekle' suçlanıyordu.

"SİSİ YARGIYI KULLANIYOR"

3 Temmuz 2013'deki darbenin ardından yasa dışı ilan edilen ve faaliyetleri yasaklanarak mal varlılarına el konan Müslüman Kardeşler Teşkilatı bir açıklama yayınlayarak, Sisi'nin yargıyı kullandığını belirtti.
Müslüman kardeşler, açıklamasında "Devrimcilerin azminin kırılması için beyhude bir çaba olarak yargı, Mursi tarafından temsil edilen halkın meşruiyetine karşı bir silah olarak kullanılıyor" dedi.

Açıklamada, "Askeri çetenin yargıyı kullanmakta ısrar etmesi ateşin üzerine daha çok benzin döküyor ve halkın öfke ateşini alevlendiriyor" denildi. Teşkilatın açıklaması şöyle devam etti:

"Askeri çetenin artan gösteriler ve barışçıl halk direnişini engellemekte başarısız kalmasının ardından Mısır devrimi hassas bir dönemden geçiyor. Askeri çete tüm baskı, öldürme ve işkence taktiklerini kullanarak ülkeyi artan bir kaosun içerisine sokmaya başladı."

GÖSTERİ ÇAĞRISI

İhvan, açıklamada, rejime bağlı yargıçların halkın iradesini baskı altında tutmaya ve halkın haklarını gasp etmeye devam etmeleri halinde ülkenin karanlık bir tünele gireceği uyarısı yaptı.

Müslüman Kardeşler, Mısır halkına Salı gününden başlayarak ülkenin tüm caddelerinde gösteri düzenleme çağrısı yaptı.

Eski Cumhurbaşkanı Mursi hakkında, 25 Ocak devrimi sırasında Vadi Natrun Hapishanesi'nden kaçmak, yargıya hakaret, Hamas'a istihbarat sağlamak ve Katar'a istihbarat sağlamak suçlamalarıyla açılan 4 ayrı davadan daha yargılanıyor.

Mursi\'ye 20 Yıl Hapis Cezası
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Dünya Mursi'ye 20 Yıl Hapis Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (33)

  • PARAYA MÜSLÜMAN BUNLAR: ulan yobazlar Müslümanım diye geçinirsiniz ama her türlü pisliğin içerisinede girersiniz siz peki nasıl Müslüman oluyorsunuz siz Müslümanlığı çıkarlarınıza alet etmeyi bırakın artık, şöyle bir ortadoğudaki Müslüman diye geçinen ülkelere bir bakın allah rızası için, hırsızlık terör açlık sefalet haramilik haramzadelik sahtekarlık devleti soymak padişahlık soygun halkı ezmek halkı aç susuz sefalet içerisinde bırakıp saraylarda yaşamak lüks düşkünlüğü kendi dediklerini yapmayanlara gavur muamelesi yapmak n ararsan herşey var bumu ulan Müslümanlık cenabı allah Müslümanlığı bize böylemi gönderdi Müslüman dediğin adam günah olan hiçbir şeyi haram olan hiçbirşeyi tasvip etmez ama bunlarda n ararsan herşey var sizler bence Müslümanlığınızı bir gözden geçirin gerçek Müslüman olun ama sizde gerçek Müslümanlık olmaz size para lazım lüks hayat şatafat lazım sizin Müslümanlığınız bu işte. 25 5 Yanıtla
  • zaza: Pislik sisi, cehennem seni bekliyor, kansiz usak 9 19 Yanıtla
  • can: daha kötü olsun 11 15 Yanıtla
  • abdullah kul: Elbet sisi sende duseceksin gebereceksin pisi pisi.MURSİ seni seviyoruz Allah muslumanlarin uyanmasini nasip eylesin. 10 12 Yanıtla
  • mustafa Kemal: Az vermisler 12 9 Yanıtla
  • law: Pis sisi, deden firavun seni bekliyor 13 8 Yanıtla
  • SAHTE MÜSLÜMANLAR BUNLAR: BUNLARMI MÜSLÜMAN BUNLAR MÜSLÜMANLIĞA KURBAN OLSUNLAR ŞİMDİKİ MÜSLÜMANIM DİYENLERE BİR BAKIN HARAMİLİK HARAMZADELİK HIRSIZLIK YOLSUZLUK YALANCILIK FESATLIK DEVLETİ SOYMAN N ARARSAN BUNLARDA BU NASIL BİR MÜSLÜMANLIK ACABA BUNLAR KENDİLERİNE VE PARALARINA MÜSLÜMAN BUNLAR KURBAN OLSUN MÜSLÜMANLIĞA. 15 6 Yanıtla
  • YOBAZ HARAMİ HARAMZADE BUNLAR: şu yorumlara bak ulan bunlar n zaman yobazlıktan sahte Müslümanlıktan kurtulacaklar siz kim Müslümanlık kim zaten dünyanın sonu sizin gibi sahte Müslümanlardan gelecek her kılığa giriyorsunuz şimdi burada atıp tutun sonrada harama geldiği zaman en önde koşarsınız siz böyle Müslümansınız işte onun için cenabı allah sonumuzu hayretsin sahte Müslüman pislikler temizlenmeli bu ülkeyi bile sizin gibi Müslüman görününen vatan hainlerinin yüzünden n hale geldi 15 5 Yanıtla
  • DİYARBAKIR: mursi bide tayyip aynı kafa zaten onu bu hale getiren tayyip idi ona dedi şöyle böyle yap ikimizde tahta oturalım tayyip başardı bu başaramadı:) 13 6 Yanıtla
  • HAK OLAN: Hak ediyor bu zındık demokrasi dersen bu olur 4 14 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • İngiltere'de kurtarma ekipleri, kayalıklarda mahsur kalan adamı kurtardı köpeğini ölüme terk etti
    17:47 İngiltere'de kurtarma ekipleri, kayalıklarda mahsur kalan adamı kurtardı köpeğini ölüme terk etti

    İngiltere'de bir köpek, yaralı sahibiyle birlikte gelgit nedeniyle mahsur kaldı. Sahibiyle birlikte kayalıklarda mahsur kalan köpek, kurtarma ekipleri tarafından bulunmasına rağmen kurtarılamadı. Sahibi helikopterle hastaneye kaldırılırken, köpeğin kurtarılması için Sahil Güvenlik ekipleri görevlendirildi. Ancak köpek tüm çabalara rağmen hayatını kaybetti. Olay, birçok kişinin büyük üzüntü duymasına neden oldu.

  • Madagaskar'ı vuran kasırgada can kaybı 18'e çıktı
    17:43 Madagaskar'ı vuran kasırgada can kaybı 18'e çıktı

    Hint Okyanusundaki ada ülkesi Madagaskar'ı vuran Gamane Kasırgası'nda hayatını kaybedenlerin sayısı 18'e yükseldi. Kasırga nedeniyle 3 kişi yaralandı, 4 kişi kayboldu ve 20 binden fazla kişi yerinden oldu. Ülkenin farklı bölgelerinde şiddetli yağış sele yol açtı.


Advertisement