Mursi'nin Yargılanması - Son Dakika
Güncel

Mursi'nin Yargılanması

Mursi\'nin Yargılanması

Darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Mursi'nin, "casusluk" suçlamasıyla yargılandığı davanın duruşması, 22 Nisan'a ertelendi.

16.04.2014 19:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin ve 35 kişinin, "casusluk" suçlamasıyla yargılandığı davanın duruşması, 22 Nisan'a ertelendi.

Polis Akademesi'ndeki duruşmada delil olarak değerlendirilen bazı görüntülerin izlettirildi. Duruşmada söz alan savunma heyeti üyeleri, mahkemeden, İstihbarat Başkanı Muhammed Ferid et-Tihami ve Askeri İstihbarat Başkanı Salah el-Bedri'nin şahit olarak dinlenmesini ve Mursi'nin yurt dışındaki Mısırlıların işlerinden sorumlu yardımcısı Eymen Ali'nin sağlık durumu göz önüne alınarak serbest bırakılmasını talep etti.

Avukatlar ayrıca, cezaevi hastanesinde tedavileri yapılamayan Hürriyet ve Adalet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İsam el-Aryan ve Müslüman Kardeşler Teşkilatı Rehberlik Konseyi Başkan Yardımcısı Hayrat Şatır'ın tedavi için Kasr el-Ayni Hastanesi'ne sevk edilmeleri gerektiğini ifade etti.

İletişim fakültesi radyo, televizyon ve sinema bölümünden oluşan uzman bir heyet tarafından incelenerek hakkında rapor hazırlanması için davayla ilişkili görüntülerin kopyası ve fotoğrafların bir nüshasının teslim edilmesini de isteyen avukatlar, sanıkları ziyaretlerine izin verilmesi talebini dile getirdi.

Mahkeme heyeti daha sonra Mursi ve beraberindeki 35 kişinin "casusluk" suçlamasıyla yargılandığı davanın duruşmasını, "savunma heyetinin talebi üzerine" 22 Nisan'a erteledi.

Kahire Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, 22'si tutuklu,14'ü firari 36 kişi, Hamas, Lübnan'daki Hizbullah ve İran Devrim Muhafızlarıyla iş birliği yaparak ülkede "terör ve yıkım gerçekleştirmek" suçlamalarıyla yargılanıyor. - Mısır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mursi'nin Yargılanması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement