Muratpaşa Karadeniz Coşkusu Yaşandı - Son Dakika
Yerel

Muratpaşa Karadeniz Coşkusu Yaşandı

Muratpaşa Karadeniz Coşkusu Yaşandı

Muratpaşa Belediyesi ve Antalya Anadolu Hemşehri Dernekleri Platformu işbirliği ile düzenlenen Yöreler Renkler Festivali’nde “Karadeniz Gecesi” yaşandı.

20.09.2014 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muratpaşa Belediyesi ve Antalya Anadolu Hemşehri Dernekleri Platformu işbirliği ile düzenlenen Yöreler Renkler Festivali'nde "Karadeniz Gecesi" yaşandı.

Gece Artvin, Bayburt, Giresun, Gümüşhane, Karabük, Kastamonu, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Trabzon, Zonguldak illerinin tanıtım filmleriyle başladı. Eğlence şovları ve halk oyunlarıyla devam eden Karadeniz Gecesi'nde Grup Lazona ve Onay Şahin sahne aldı.

Yöreler Renkler Festivali'nin ev sahipliğini yapan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, "Anadolu'nun bütün coğrafyaları kardeşliği, barışı, bütünlüğü, komşuluğu seviyor. Yaratılanı yaratandan ötürü seviyor, komşusu açken tok yatmamayı seviyor. Bütün insanlarımız bir kültür içinde buluşmayı saymayı sevmeyi istiyor. Kim istemez ki? Yeter ki bizi birbirimizden ayıran yapay ayrımlar ortaya çıkmasın. Yeter ki halkımızın sağ duyu, engin hoş görüsü, gönül zenginliği ülkemizin atmosferini belirleyen temel motivasyon olsun" dedi.

Karadenizlilerin Muratpaşa'nın kent kültürüne kattığı değerleri de dile getiren Başkan Uysal, "Aramızdaki Karadenizlilerimiz, Karadeniz kültürünün o kıvrak zekasını, o doğa koşullarıyla 12 ay mücadele etmenin verdiği ve yüz yıllarca damıttığı o çalışkanlığı bizlerle paylaşıyorlar. Bizim kültürümüze çok değerli katkılarda bulunuyorlar. Mizah duygusunu ve nüktedanlığı taşıyorlar. ve Karadenizliler ne kadar çok çabuk sinirlenseler de çok çabuk yatışırlar ve çok da çabuk severler. Bu yönleriyle bizim birliğimize, beraberliğimize kardeşliğimize, ciddi katkı sağlamışlardır" şeklinde konuştu.

Karadenizliler Derneği adına konuşma yapan Karadenizliler Derneği Başkan Vekili Bahattin Bayraktar ise, "Bu festivalde Türkiyemizin bütün ilerinden gelen insanların güzel bir birlikteliği oluştu. Başkanımız Ümit Uysal'a böyle güzel bir ortamı sağladığı için şükranlarımızı arz ediyoruz. Bizlere sağladığı manevi desteklerden ötürü Sayın Valimize de şükranlarımızı arz ediyoruz" dedi.

Karadenizliler Gecesi'ne Vali Sebahattin Öztürk, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Gençlik ve Spor İl Müdürü Doç. Dr. Burhanettin Hacı Caferoğlu ve Muratpaşa Kaymakam Vekili, Konyaaltı Kaymakamı İbrahim Kekelik de katıldı. Başkan Uysal ve davetliler Şahin Onay'ın seslendirdiği Karadeniz türküleri eşliğinde horon çektiler.

Her gece Anadolu'nun farklı bir yöresini tema edinen Yöreler Renkler Festivali bugün ise Rusya Gecesi ile sona erecek. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muratpaşa Karadeniz Coşkusu Yaşandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement