Muratpaşa Eğitim Sanat Toplulukları Merkezi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Muratpaşa Eğitim Sanat Toplulukları Merkezi Açıldı

Muratpaşa Eğitim Sanat Toplulukları Merkezi Açıldı

Muratpaşa Belediyesi, bu yıl içerisinde hizmete sunduğu Muratpaşa Eğitim Sanat Toplulukları Merkezi’ni (MEST) açtı.

05.11.2015 09:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muratpaşa Belediyesi, bu yıl içerisinde hizmete sunduğu Muratpaşa Eğitim Sanat Toplulukları Merkezi'ni (MEST) açtı.

Muratpaşa Belediyesi, bu dönem, kültür, eğitim ve sanat için MEST'i açtı. Antalya'daki müzik toplulukları ile korolara çalışma alanı olarak da hizmet veren MEST'te, 500 kişiye repertuar ve nota eğitimi de veriliyor.

3 BİN KURSİYER

Muratpaşa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün, Muratpaşa Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde 53 branşta gerçekleştirdiği; meslek edindirme, sanat, hobi, dans ve spor kurslarında ise 3 bin kursiyer eğitim almaya başladı. Kursiyerler, MEST'in yanı sıra Muratpaşa Belediyesi'nin 13 merkezinde eğitim görüyor.

KÜLTÜR VE SANATA KATKI

Kentin kültür ve sanat hayatına katkıda bulunmayı hedeflediklerini belirten Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal; "2015-2016 döneminde 14 merkezde 53 branşta kurs düzenliyoruz. MEST hem kurslara hem de müzik toplulukları ile korolara evsahipliği yapıyor. Her vatandaşımızın sanat ve sporun bir dalıyla uğraşmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Muratpaşa Belediyesi'nin; Değirmenönü, Çağlayan, Meltem, Soğuksu, Ermenek, Konuksever, Üçgen, Dutlubahçe, Etiler, Güzeloluk, MEST ve belediye hizmet binasında verilen kurs branşları arasında; bilgisayar işletmenliği, servis elemanı, aşçı yardımcısı, yabancı dil, anne çocuk eğitimi, deri işleme, tezhip-hat, ebru ve gümüş işleme yer alıyor.

MEST KURSLARI

Kışla Mahallesi Milli Egemenlik Caddesi'ndeki merkezde, faaliyetlerine başlayan MEST'te ise klarnet, saksafon, yan flüt, trompet, ud, keman, gitar, bağlama, kabak kemane, ritm, drama ve şan kursları veriliyor. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muratpaşa Eğitim Sanat Toplulukları Merkezi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement