Münih'te Tdv Vekaletle Kurban Programı Düzenlendi - Son Dakika
Dünya

Münih'te Tdv Vekaletle Kurban Programı Düzenlendi

Münih\'te Tdv Vekaletle Kurban Programı Düzenlendi

Türkiye Diyanet Vakfı’nın (TDV) vekaletle kurban kesim programı kapsamında Almanya’nın Münih kentinde tanıtım toplantısı düzenlendi.

01.09.2015 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Diyanet Vakfı'nın (TDV) vekaletle kurban kesim programı kapsamında Almanya'nın Münih kentinde tanıtım toplantısı düzenlendi.

Almanya'nın Hannover kentinde başlayan ve Köln, Frankfurt, Karlsruhe ve Stuttgart kentlerinde devam eden TDV'nin tanıtım toplantıları, Münih'teki programla tamamlandı. Ingolstadt Kocatepe Camii konferans salonunda düzenlenen toplantıda, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı ve Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, DİB Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Yurt Dışı Türkler Daire Başkanı Kazım Türkmen, TDV Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tutkun, Türkiye'nin Münih Başkonsolosu Mesut Koç ve Münih Din Hizmetleri Ataşesi Kuddusi Uysal, bölgedeki din görevlileri, cami dernek yetkilileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi. TDV'nin vekaletle kurban programı hakkında gerekli bilgilerin verildiği toplantıda, programın Almanya'da daha iyi gerçekleştirilebilmesi için nelerin yapılması gerektiği konuları ele alındı.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı ve Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, toplantıda yaptığı konuşmada, üç yıldan beri yurt dışında kurban toplantıları düzenlendiğini belirtti. Yılmaz, dünyanın farklı bölgelerinde Türkiye'den imdat bekleyen insanlar olduğunu ifade ederek, "Bir tarafta böyle bir ruh var. Bir tarafta da gerek Türkiye'de, ülkemizde, gerekse Avrupa ve başka ülkelerde bulunan vatandaşlarımızın bu şefkat talebi karşısında gani gönüllü tavırları var. Bunların buluşturulması gerekiyor" dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın bu amaçla vekalet yoluyla kurban programı düzenlediğini belirten Yılmaz, "TDV'nin vekaletle kurban programı bütün dünyayı saran bir merhamet eline dönüştü. Bugün Afrika'da ve dünyanın başka bölgelerinde Türkiye'ye karşı bir teveccüh varsa bunda Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığı hizmetlerinin çok önemli bir yeri var" diye konuştu.

DİB Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Yurt Dışı Türkler Daire Başkanı Kazım Türkmen de, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yurt dışı hizmetleriyle ilgili bilgi verdi.

"DÜNYA ÜZERİNDE EN GENİŞ COĞRAFYADA KURBAN KESMEYE ÇALIŞIYORUZ"

TDV Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tutkun toplantıda yaptığı sunumda, vakıf olarak yurt içinde ve yurt dışındaki vatandaşlarımızdan kurbanlarını vekalet yoluyla kestirmek isteyenlere yardımcı olmak amacıyla 1993 yılından beri Diyanet İşleri Başkanlığı ile birlikte Vekaletle Kurban Kesim Programı düzenlediklerini belirtti. Hayırsever milletimizin emanetlerini bu yıl da gerek ülkemizde ihtiyaç sahiplerine, gerekse yurt dışında mazlum coğrafyalara ulaştıracaklarını ifade eden Tutkun, 2015 yılı Vekaletle Kurban Kesim Programı'nda 200 bin hisse hedeflendiğini, bu kapsamda yurt içinde 182 il ve ilçe merkezinde, yurt dışında ise 90 ülkenin 486 bölgesinde görevli ve gönüllülerin nezaretinde kesim ve dağıtımlar yapılacağını söyledi. Tutkun, "Vekaletle kurban programı gurbetteki kardeşlerimizin emanetlerini mazlum coğrafyalardaki kardeşlerimize ulaştırıyor. Biz de sizin emanetlerinizle dünya üzerinde en geniş coğrafyada kurban kesmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Kurban kesim programını dini esaslara uygun, güven ve emanete riayet şiarıyla sürdürdüklerini vurgulayan Tutkun, Vekaletle Kurban Kesim Programı'nın büyükelçilikler, müşavirlikler, ataşelikler, koordinatörlükler, müftülükler, TİKA, yurt dışındaki dini idareler ve partner kuruluşlar ile işbirliği içerisinde yapıldığını belirtti. Mustafa Tutkun, "Kurbanlar dini esaslara uygun bir şekilde kesilerek yurt içinde ihtiyaç sahiplerine, Kur'an kurslarına ve öğrenci yurtlarına, yurt dışında kesilen kurbanlar ise öncelikle açlık, yoksulluk ve iç çatışmaların yoğun olduğu Afrika'dan Orta Asya'ya, Balkanlar'dan Kafkasya'ya, Uzak Doğu'dan Latin Amerika'ya kadar uzanan coğrafyalardaki kardeşlerimize dağıtılmaktadır" dedi.

Bu yıl kurban bedelinin Almanya için 150 euro olarak belirlendiğini ifade eden Tutkun, kurbanlarını Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla kestirmek isteyen gurbetçi vatandaşların Din Hizmetleri Müşavirlikleri, ataşelikler ile bağlı dernek ve din görevlileri vasıtasıyla kurban bağışı yapabileceklerini kaydetti. - MÜNİH

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Münih'te Tdv Vekaletle Kurban Programı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kazakistan'da Türk Büyükelçiliği, çevre temizliği kampanyasına katıldı
    15:56 Kazakistan'da Türk Büyükelçiliği, çevre temizliği kampanyasına katıldı

    Kazakistan'da düzenlenen Temiz Kazakistan kampanyası kapsamında Türk Büyükelçiliği görevlileri, Astana'daki Atatürk Parkı'nda çevre temizliği yaptı. Astana Valiliği tarafından düzenlenen kampanyaya yabancı misyon temsilcilikleri de katıldı. Büyükelçilik görevlileri, Atatürk Parkı'nda bölge sakinleriyle birlikte temizlik yaparak, hem çevreye katkıda bulundu hem de Mustafa Kemal Atatürk'ü anma fırsatı yakaladı.

  • Bakan Fidan, Batılı devletlere tarihi uyarı: Filistinlilerin hak ettiği devlet verilmezse krizler devam edecek
    13:35 Bakan Fidan, Batılı devletlere tarihi uyarı: Filistinlilerin hak ettiği devlet verilmezse krizler devam edecek

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükri ile düzenlediği ortak basın toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Bakan Fidan İran-İsrail gerilimine ilişkin yaptığı açıklamada "Filistinlilerin hak ettiği devlet, bağımsızlık ve egemenlik verilmezse bu krizler artarak devam edecektir" ifadelerine yer verdi.

  • Amsterdam'da Yeni Oteller İçin Yasak Bölge İlan Edildi
    13:16 Amsterdam'da Yeni Oteller İçin Yasak Bölge İlan Edildi

    Amsterdam Belediye Meclisi, kenti oteller için yasak bölge ilan etti ve geceleyen turist sayısını sınırlayacak. Yoğun turist akını nedeniyle kentin tarihi dokusu ve şehir sakinlerinin yaşamı olumsuz etkileniyor. Belediye, zararlı madde salımını azaltmak ve daha yaşanabilir bir şehir yaratmak amacıyla ziyaretçi sayısını azaltmayı hedefliyor. Yeni otel açılışlarına ruhsat verilmeyecek ve kentteki yatak sayısı 20 milyonun üzerine çıkamayacak.


Advertisement