Münih Sarayında Cumhuriyet Resepsiyonu - Son Dakika
Güncel

Münih Sarayında Cumhuriyet Resepsiyonu

Münih Sarayında Cumhuriyet Resepsiyonu

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 91. yıl dönümü Almanya'nın Münih kentinde, Nymphenburg Sarayında düzenlenen resepsiyon ile kutlandı.

30.10.2014 10:52  Güncelleme: 11:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 91. yıldönümü Almanya'nın Münih kentinde, Nymphenburg Sarayı'nda düzenlenen resepsiyon ile kutlandı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Türkiye'nin Münih Başkonsolosluğu tarafından geniş katılımlı resepsiyon düzenlendi.

Deniz Filizmen'in sunuculuk yaptığı resepsiyon, 'Die Blechquinten' adlı Bavyera Halk Müziği Orkestrası'nın İstiklal Marşı ve Alman Milli Marşı'nı çalmasıyla başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın bayram mesajının Almanca olarak okunduğu resepsiyonda, Münih Başkonsolosu Mesut Koç konuşmasını Türkçe ve Almanca yaptı.

Koç konuşmasına, Ermenek'teki maden kazasından duyduğu üzüntüyü dile getirerek başladı. Başkonsolos Koç, 'Türk toplumu Almanya'da bir başarı hikayesi yazmıştır. Bazı sorunların varlığı bu gerçeği değiştirmez. Bilhassa gençler ve çocuklarla bir yandan Almanya'ya uyum ve katkı çizgimizi artırırken, Türkçe'mize ve ülkemizin değerlerine sahip çıkmayı ve ülkemize katkımızı sürdürmeye devam etmek zorundayız. Bu doğrultuda daha güzel ve başarılı bir gelecek sizleri bekliyor' dedi.

Resepsiyona katılan Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanı Joachim Herrmann yaptığı konuşmada, 'Türkiye'nin Bavyera Eyaleti'nde Nürnberg ve Münih olmak üzere iki başkonsolosluğu olan tek ülke olması bizi sevindiriyor. Türkiye'nin NATO'da güvenilir bir partner olmasına Almanya olarak çok değer veriyoruz. Türkiye sınırındaki çok zor durumun da bilincindeyiz' dedi. Hermann, eyaletteki Türklerin uyum sağlamış olmalarından duydukları memnuniyeti de dile getirdi. IŞİD konusunu da değinen Herrmann 'IŞİD'İn tipik İslam olmadığını ve burada yaşayan Müslümanların da onları tipik göremediğinin bilincindeyiz' dedi.

'Die Blechquinten' adlı Bavyera Halk Müziği Orkestrası Dede Efendi'nin ölümsüz eseri Yine Bir Gülnihal'i seslendirince konuklardan büyük alkış aldı. Violinistin Hande Özyürek ve piyanist Fedele Antoinicelli ikilisi mini konserde Ahmet Adnan Saygun ve Fazıl Say'dan eserler sundular.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Münih Sarayında Cumhuriyet Resepsiyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement