Mülteci Kampına Gitmek İstemeyen Aile Raylarda Sürüklendi - Son Dakika
Güncel

Mülteci Kampına Gitmek İstemeyen Aile Raylarda Sürüklendi

Mültecileri engellemek için yeni sınır güvenlik önlemleri alacağını açıklayan Macaristan'da göçmen kampına gitmeyi reddeden aile polis tarafından raylarda sürüklendi.

04.09.2015 10:26  Güncelleme: 10:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Macaristan'da kampa gitmek istemeyen Suriyeli mülteci aile, kendini bebekleriyle birlikte tren raylarına attı. Polisin son derece sert davrandığı aile bireyleri, raylarda sürüklenerek kampa götürüldü.

BİNLERCE MÜLTECİ GEÇİŞ İZNİ BEKLİYOR

Binlerce Suriyeli mülteci Macaristan'ın başkenti Budapeşte'deki Doğu (Keleti) tren istasyonunun civarında Batı Avrupa ülkelerine geçiş izni verilmesi için bekliyordu. Sığınmacılar, polislerin geri çekilmesinin ardından gara girmeye başladı. Ancak göçmenlerin diğer Avrupa ülkelerine gitmelerine izin verilmedi.

GERÇEĞİ ÖĞRENİNCE YIKILDILAR

Avusturya'ya gittiklerini zanneden, ancak göçmen kampına gideceklerini öğrenen aile yıkıldı. Çocuklarıyla birlikte kendini tren raylarına atan aile üyeleri, polis tarafından raylarda sürüklendi.

MACAR BAŞBAKAN ENDİŞELİ

Macaristan Başbakanı Victor Orban, mültecilerin ülkesine girişini kısıtlamak için yeni sınır güvenlik önlemleri alacaklarını açıkladı. Devlet Radyosu'na konuşan Macar lider, ''Gerçek şu ki Avrupa büyük bir insan akını tehdidi altında. 10 milyonlarca insan Avrupa'ya gelebilir'' diye konuştu. Orban, ''Şu an 100 binlerden bahsediyoruz ama seneye milyonları konuşacağız. Bunun sonu yok'' dedi.

"BU GİDİŞLE AZINLIK DURUMUNA DÜŞECEĞİZ"

Victor Orban, ''Mülteci akını durmuyor, bu gidişle kendi kıtamızda azınlık durumuna düşeceğiz'' diye konuştu.


Mülteci Kampına Gitmek İstemeyen Aile Raylarda Sürüklendi

Son Dakika Güncel Mülteci Kampına Gitmek İstemeyen Aile Raylarda Sürüklendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (28)

  • silwanli..: Tırlarla silah taşıdığınız savaştan kaçan çocuklar dün sahildeydi. Gördünüz mü?" 12 6 Yanıtla
  • demet: macaristan suriyelileri almak zirundami en guzelini yapiyor biz aldikta noldu kiralar artti hwr yer suriyeli kayniyor lutfen bide boyle dusunun 6 12 Yanıtla demet: pislik sensin zorunami gitti hayirdir birden suriyelilere karsi sevgi kelebegi olmussunz ayrica benim insanligimi yargilamak sana dusmez geri zekali gorduklerim bildiklerim varki boyle konusuyorum istemiyorum suriyeli ulkemde zorlami 2 2
  • trky: Türkiye ne yapsın iki buçuk milyon mülteciyi 3-4 yıldır ağırlıyor. Ekonomi ev fiyatları , kiraları bile bu yüzden yüzde elli arttı. Ama bizim halkımız duyarlı, insani değerlere önem veriyor. Zengin Arap ülkelerin, Avrupanın, Abd nin, Rusya nın umrunda değil. 13 2 Yanıtla
  • aa: hanı nerede avrupanın her zaman dıle getırdıgı insan hakları. 11 4 Yanıtla
  • Avrupalı: polis sürüklemiyor yerden kaldırmaya çalışıyor 4 10 Yanıtla
  • Erol: Akp esad gitsin diye yırtınırken katliamları düşünemedi mi. Esadın başına işidi saralım dedi kurduğu planda kayboldu 6 6 Yanıtla hd: sen Rusya ve İran a suçu bul. Veto edip durmasaydı çoktan birleşmiş milletlerde çözüm bulunurdu. Türkiye insani yardım yaparak tüm gelen suriyelileri ölçüsüzce ülkesine aldı. Katliam vs laflar bunların dışında gelişmeler. 2 0
  • Erol: Arkadaş oraya kadar gitmişsin daha ne istiyon.. Seni geri mi yollasınlar. Kal kampta durum düzelene kadar 8 3 Yanıtla
  • ferit.: Neden bunlar hep avrupaya gitmeye calişıyor da arap ülkelerine gitmiyor.hiç düşündünüzmü..demekki iş sadece para değil.özgürlük ve medeniyet. 10 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...


Advertisement