Muhteşem Bir Törenle Kutlandı!... - Son Dakika
Güncel

Muhteşem Bir Törenle Kutlandı!...

Zeytinburnu'nda 19 Mayıs KİROAL ve TRİSAD Liselerince,Kültür ve Sanat Merkezinde,büyük bir katılımın olduğu muhteşem bir törenle kutlandı.

22.05.2017 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zeytinburnu Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Kırımlı İsmail Rüştü Olcay Anadolu Lisesi ( KİROAL) Müdürü Kemal ELMAS, Tekstil Teknolojisi Mesleki ve Anadolu Lisesi (TRİSAD) Okul Müdürü Hasan GÜNDÜZ ve yardımcıları ile ,her iki okulun öğretmen ve öğrencilerinin ,Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi salonunda düzenlediği müşterek programa, Zeytinburnu Kaymakamı Ali Taşkın BALABAN, Garnizon Komutanlığı Temsilcisi Zeytinburnu Askerlik Şube Başkanı Personel Yarbay Halil AKAR, Belediye Başkanı Murat AYDIN, Emniyet Müdürü Cenk ÖZMEN, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali YEŞİLYURT ve Şube Müdürleri Emin USTA ile Kadir Halil UÇAR, İlçe Müftüsü İsmail GÖKMEN,Zeytinburnu - Çevre,Kültür ve Turizm Derneği (ZEYÇED ) Başkanı Ali GÜNDÜZ, (ZEYÇED) Denetleme Kurulu Başkanı Gazeteci Mehmet ALPAY, Zeytinburnu ilçe okulları müdürleri ve öğretmen ile öğrencileri ve bazı vatandaşlar düzenlenen törene iştirak ettiler.

KİROAL Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni İlker AHLATLI 'nın,sunuculuğunu yaptığı program,saygı duruşunun ardından, KİROAL Müzik Öğretmeni Soner BAKİOĞLU eşliğinde İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
KİROAL Okulu Müdürü Kemal ELMAS, Zeytinburnu İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Ali Kemal DEMİRDAĞ, günün anlamı üzerine etkin birer konuşma yaptı.

Her iki okulun öğrencileri tarafından düzenlenen genişletilmiş"Kurtuluş Destanı"oratoryosu sahnelendi. Tiyatral oratoryonun en can alıcı tarafı ise öğrencilerden Emre ÜNGÜN'ün sazı ile sahne alması ve bir çok sanatçı ve ozanlara taş çıkartırcasına iki türkü ile ezgin müzik sunması adeta yürekleri dağlarken,öğrenciler tarafından okunan şiirler de izleyenlere duygulu anlar yaşattı.

ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

19 Mayıs Atatürk'ü anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili Zeytinburnu okullarında yapılan Şiir, Kompozisyon ve Resim dallarında derece alanların ödülleri protokol tarafından verildi.

Bu branşlarda üçüncülük alan öğrencilerden, Adile Mermerci And. Lisesi 11/C öğrencisi Selim Can GÖK, İMKB Mesleki ve Teknik And. Lisesi 10/C öğrencisi Atanur SARIKOÇ ve aynı okulun 9/A öğrencisi Şeyma YILDIRIM, ödüllerini Belediye Başkanı Murat AYDIN'dan aldılar.

İkinci olan öğrencilerden KİROAL 11/F öğrencisi Zeynep HABİBOĞLU, aynı okulun 11/B sınıfından Fatih ÖZTÜRK ve 100. Yıl Çok Programlı And. Lisesi 11/H sınıfından Ertan DEMİRKIRAN ödüllerini Garnizon Komutanlığı Zeytinburnu Temsilcisi Albay Halil AKAR'dan aldılar.

Bu yarışmalarda birinci olan Zühtü Kurtulmuş And. Lisesi 12/H sınıfından Ali ULUPINAR, Adile Mermerci And. Lisesi 10/D sınıfından Yusuf BOZDAĞ ve Zeytinburnu Borsa İstanbul And. Lisesi öğrencisi Efraim TUNCEL'de ödüllerini, Zeytinburnu ilçe kaymakamı Ali Taşkın BALABAN'dan aldılar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Muhteşem Bir Törenle Kutlandı!... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement