Muhtarlık İçin 18 Erkek Adaya Karşı 2 Kadın Yarışıyor - Son Dakika
Yerel

Muhtarlık İçin 18 Erkek Adaya Karşı 2 Kadın Yarışıyor

Muhtarlık İçin 18 Erkek Adaya Karşı 2 Kadın Yarışıyor

Antalya'nın Kemer ilçesine bağlı, mahalleye dönüşecek 6 bin 404 seçmeni bulunan Göynük beldesinde 18 erkeğin yanı sıra 2 kadın da muhtarlık için adaylığını açıkladı Kadın muhtar adaylarından Özlem Demirci: "Kadınlardan büyük destek alıyorum ama erkeklerin de desteği var. Başaracağıma inanıyorum"

25.03.2014 11:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

YUNUS İÇEN - Kemer'de mahalleye dönüşecek Göynük beldesinde muhtarlık için 18 erkek ile 2 kadın yarışıyor.

Büyükşehir Yasası gereği mahalle olacak 6 bin 404 seçmeni bulunan Göynük beldesinde muhtarlık için 20 kişi adaylığını açıkladı. Adaylardan 18'i erkek, 2'si ise kadın. Kadın muhtar adayları, mahallede seçmen ziyaretlerini sürdürüyor.

Adaylardan Özlem Demirci, İstanbul'da bazı televizyon kanallarında program yaptıktan sonra Kemer'e taşındı. Bir süre turizm işiyle ilgilenen Demirci, ev yemekleri yapan bir lokanta işletiyor.

Diğer kadın aday Yıldız Sarıyer ise ev hanımı.

"Kadınların gücünü göstermek önemli"

Beldede esnaf ve ev ziyaretleri gerçekleştiren kadın muhtar adaylardan Özlem Demirci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, adayların çoğunun Kemer'in tanınmış ailelerinden geldiğini, buna rağmen şansı olduğunu düşündüğünü söyledi.

Aday olması için kadın arkadaşlarının kendisini teşvik ettiğini dile getiren Demirci, "Dolayısıyla kadınlardan büyük destek alıyorum ama tabiki erkeklerin de desteği var. Başaracağıma inanıyorum. Her şey iyi olacak" dedi.

Daha önce tanışmadığı insanları evlerinde ziyaret ederek kendini tanıttığını ve düşüncelerini öğrendiğini anlatan Demirci, eksiklikleri bulmaya çalıştığını, gözünden kaçan konuları not aldığını kaydetti.

Belediye başkan adayları ile de görüştüğünü belirten Demirci, Kemer'de daha önce hiç kadın muhtar olmadığına dikkati çekti.

Aday olmasının pek çok sebebi bulunduğunu ifade eden Demirci, şöyle konuştu:

"Kadınların gücünü göstermek önemli ama sistemi değiştirmek istiyorum. Bana göre ilçede hiçbir şey yapılmıyor. Eksik çok şey var. Kadın olarak bu işlerin üstesinden geleceğimi ve sistemi değiştireceğimi düşünüyorum."

Muhtarın halk günü düzenleyecek

Sarıyer ise Göynük'ün bakımsızlığı, ihmale uğraması ve bazı sorunları olmasının kendisini rahatsız ettiğini, bu nedenle arkadaşlarının teşvikiyle muhtar adayı olduğunu söyledi.

Adaylar arasında kendisinin dışındaki bir kadın adayına karşı 18 erkek bulunduğunu belirten Sarıyer, her adayın kendi çevresinde faaliyet gösterdiğini, seçim çalışmalarını sürdürdüğünü anlattı.

Muhtar seçildiği takdirde yapacağı çalışmalar hakkında bilgi veren Sarıyer, şöyle konuştu:

"İnsanların ailesiyle oturacağı bir çay bahçesi, kafe yok. Kadınlarımızın jimnastik yapabileceği alanlar yok. Çöp sorunu var. İmar ve 2B arazileri ile ilgili çalışmalar yapacağım. Muhtar seçilirsem kadınları dinleyeceğim. Muhtarlığın yanında bir ofis daha açacağım ve muhtarın halk günü yapacağım. Bu günlerde özellikle kadınların sorunlarını dinleyeceğim. Göynük'teki kadınlardan destek bekliyorum. En az bin oy alacağımı düşünüyorum."

Sarıyer, muhtarlık için çok fazla erkek adayı bulunduğunu ama kendisini şanslı gördüğünü sözlerine ekledi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Muhtarlık İçin 18 Erkek Adaya Karşı 2 Kadın Yarışıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement