Muhtarlarla Bölgesel Eğitim ve İstişare Toplantıları Başladı - Son Dakika
Yerel

Muhtarlarla Bölgesel Eğitim ve İstişare Toplantıları Başladı

Muhtarlarla Bölgesel Eğitim ve İstişare Toplantıları Başladı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Muhtarlarla Bölgesel Eğitim ve İstişare Toplantılarının ilkini Beyşehir ilçesinden başlattı.

03.12.2015 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Muhtarlarla Bölgesel Eğitim ve İstişare Toplantılarının ilkini Beyşehir ilçesinden başlattı.

Beyşehir, Hüyük ve Derebucak ilçelerinin muhtarlarına yönelik düzenlenen programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yerel yönetimin hiyerarşik açıdan en önemli ayrıntılarından birisini muhtarlık kurumunun oluşturduğuna dikkat çekerek, muhtarların yerelden kalkınmanın, yetkilerin yerel yönetimlere dağıtılması gibi ifadelerin tabanını oluşturduğunu kaydetti. Yeni Büyükşehir Yasası ile muhtarlık sisteminin de güçlendiğine değinen Başkan Akyürek, "Muhtarlarımızın talepleri, konulara sahip çıkması, yatırımları takip etmesi, ilçe ve Büyükşehir Belediyemizle işbirliği içinde çalışması Konya'mızı güçlendirmekte" dedi.

BÖLGE CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Yapılacak yatırımlarla Beyşehir bölgesinin Konya'nın cazibe merkezi olacağını kaydeden Başkan Akyürek, şunları söyledi: "Bu bölgeyi değerlendirmemiz gerekiyor. Anamas, Karagöl bölgesi, Beyşehir Gölü, yat turizmi, deniz sporları ile ilgili programlar, adaların değerlendirilmesi gibi yatırımları hayata geçireceğiz. Biz Beyşehir Gölü çevresinin betonlaşmaya terkedilmesini istemiyoruz. Kurucuova, Yeşildağ, Gölyaka ve çevrenin aynı zamanda yerleşim yeri olarak korunması ve gelişmesini istiyoruz."

Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında mahalle olan köylere yapılan parklar ve mahalle konaklarının yanında 2016 yılı için 190 milyon liralık asfalt ihalesinin hazırlandığını ifade eden Başkan Akyürek, 2016 yılında mahalle yollarının daha büyük şantiye haline geleceğini bildirdi. 2016 yılı başında 2019'a kadar yapılacakların tamamını projelendirip takvime bağlayacaklarını, 2016 sonunda kanalizasyonu ve su problemi bitmemiş belde kalmayacağını dile getiren Başkan Akyürek, mahallelerle ilgili nüfus kriterine göre hizmetleri farklılaştıracaklarını vurguladı. Bölgenin ülkeye katkı yapan, üreten bir bölge olduğuna değinen Başkan Akyürek, bölgenin daha da gelişmesi için master plan yapılması gerektiğini dile getirdi.

BÜYÜKŞEHİR'E TEŞEKKÜR

Programa katılan AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu da, KOSKİ'nin yürüttüğü içme suyu projesinin son derece önemli olduğunu belirterek, Büyükşehir Belediyesi'nin yatırımları için teşekkür etti. Büyükşehir Belediyesi'nin öncelikli olarak bölgede teşkilat yapısını güçlendirdiğini kaydeden Babaoğlu, "Bu yolda gidersek yol ve Gembos tünelleri de bitince bu bölge büyük bir cazibe merkezi haline gelecek. Bu üç ilçemiz Beyşehir'in abiliğinde ilerleyecektir" dedi. Babaoğlu, Büyükşehir Belediyesi'nin uygulamaya koyduğu Muhtarlık Bilgi Sistemi'ni çok beğendiğini ve birçok belediyeye örnek teşkil edecek bir yazılım olduğunu da sözlerine ekledi.

MUHTARLARA MUBİS ANLATILDI, GÖNÜLLÜ KART VERİLDİ

Belli aralıklarla ilçelerde yapılacak toplantılarda, yazılımı Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Muhtarlık Bilgi Sistemi (MUBİS) hakkında Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Yaşar İncikli ve Kırsal Hizmetler Koordinasyon Dairesi Başkanı Mustafa Yazlık tarafından uygulamalı eğitim verildi. Toplantıda ayrıca, muhtarların görev ve yetkileri ile 6360 sayılı Yeni Büyükşehir Kanunu hakkında Büyükşehir Belediyesi 1. Hukuk Müşaviri Hasan Kılca, Etkili İletişim ve Beden Dili konusunda da KOMEK Eğitmeni Ramazan Danış sunum yaptı. Toplantıya Beyşehir, Hüyük ve Derebucak Belediye Başkanları, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülmelik Ötegen, daire başkanları, Birlik Muhtarlar Derneği Başkanı Faruk Koçer, bölge muhtarları, Beyşehir Kaymakamı ve AK Parti İlçe Başkanları katıldı. Toplantı sonrasında muhtarlara katılım sertifikaları ile gönüllü kartları verildi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muhtarlarla Bölgesel Eğitim ve İstişare Toplantıları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement