Muhtarın Dolandırılmasını Polis Engelledi - Son Dakika
Güncel

Muhtarın Dolandırılmasını Polis Engelledi

Mersin'in Erdemli ilçesinde bir muhtar kendilerini polis ve savcı diye tanıtan kişilere 15 bin lira havale etmek üzereyken güvenlik güçlerinin müdahalesiyle dolandırılmaktan son anda kurtuldu.

21.10.2014 16:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erdemli ilçesinde, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan kişilere 15 bin lira havale etmeye hazırlanan muhtar, polisin uyarısı sayesinde dolandırılmaktan kurtuldu.

Türbe Mahallesi Muhtarı Mustafa Gökçen'i (57) arayan kişiler, kendilerini polis ve savcı olarak tanıttı. Zanlılar, Gökçen'e, adına çekilen kredinin dolandırıcılar tarafından alındığını ve bu durumdan kurtulması için acilen verecekleri hesaba para yatırması gerektiğini söyledi. Telefonun kapanmamasını isteyen zanlılara inanan Gökçen'in tedirgin hareketlerinden şüphelenen arkadaşı Resul Öztürk ise durumu polise bildirdi.

İhbar üzerine harekete geçen Erdemli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, muhtarın işlem yapma ihtimali olan tüm banka şubelerinde ve ATM'lerde araştırma yaparak Gökçen'e ulaştı. Gökçen'in 15 bin lirayı havale yapmasına engel olan polis ekipleri, zanlıların bulunması için de çalışma başlattı.

Muhtar Gökçen, gazetecilere yaptığı açıklamada, polislere teşekkür ederek "İnsan resmen hipnoz oluyor. Ben 4 saat boyunca telefonumu kapatamadım. Beni kandırdılar. Her zaman televizyonlardan izlerdim ama benim de böyle bir duruma düşeceğim aklıma gelmezdi" dedi.

Erdemli Emniyet Müdürü Ertuğrul Ekici ise vatandaşları bu tarz dolandırıcılık yöntemi hakkında sürekli uyardıklarını anlatarak "Son 2 gün içerisinde 3 muhtarımızı aynı yöntemle dolandırmaya çalıştılar ancak ekiplerimiz son anda engel oldu. Muhtarlarımızı sürekli uyarıyoruz ve onlar da bulundukları yerde yaşayanları uyarsın istiyoruz" diye konuştu. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Muhtarın Dolandırılmasını Polis Engelledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement