İnce: 2010'daki Kemal Ağabey Gitti, Başka Kemal Ağabey Geldi - Son Dakika
Güncel

İnce: 2010'daki Kemal Ağabey Gitti, Başka Kemal Ağabey Geldi

İnce: 2010\'daki Kemal Ağabey Gitti, Başka Kemal Ağabey Geldi

CHP Genel Başkanlığı için adaylığını koyan Muharrem İnce, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun genel başkan olduğunda söylediklerinin hiçbirini yapmadığını öne sürdü.

22.08.2014 14:02  Güncelleme: 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp Genel Başkanlığı için adaylığını koyan Muharrem İnce, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 2010 yılında genel başkan olduğunda söylediklerinin hiçbirini yapmadığını öne sürdü.

Muharrem İnce, "Sayın Genel Başkan, 2010'da genel başkanı olduğunda demokratik bir CHP demişti. Bugün tam tersini yapıyor. Söylediklerinin hiçbirini yapmadı. 2010'daki Kemal ağabey olsa, ben bugün bu toplantıyı yapmıyor olurdum. O günkü Kemal ağabey gitti, yerine başkan bir Kemal ağabey geldi. Bunu değiştireceğiz. Bu düzeni değiştireceğiz" dedi.

Seçim bölgesi Yalova'da, Yürüyen Köşk bahçesinde bir toplantı düzenleyen Muharrem İnce, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Yalova Belediye Başkanı CHP'li Vefa Salman ile Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, Kaytazdere Belediye Başkanı Ali Kangal, Koru Belediye Başkanı Kamil Yaman'ın da katıldığı toplantıda konuşan İnce, Yalova örgütünün tamamına yakınının kendisine destek verdiğini söyledi.

'Genel Başkan her şeye hakim, Muharrem İnce kazanamaz' diye bir algı yönetiminin oluşturulmak istendiğini belirten İnce, "Buna gülüyorum. Gerçekten gülüyorum. Dün Bursa'daydım. Bursa'da 13 delege arkadaşımız imza verdi. Bugün 9 delege arkadaşımız daha imza verecek. Pek çok ilde, Adana'da, Muğla'da, Aydın'da, Isparta'da, Düzce'de, Bolu'da, Yalova'da, Kastamonu'da sayarım da sayarım. Hepsinde öndeyim. Bunların tümünü açıklamak istemiyorum ama o köşe yazarlarına sesleniyorum. Hangi bilgiyle bunu konuşuyorsunuz? Hangi bilgiyle bunu yazıyorsunuz? Bunlar doğru değil ki. Bu algı yönetimini bilerek yapıyorlar. Farkındayım bunun. Gülüyorum bunlara ama biraz da üzülüyorum, gerçekleri yansıtsın. Bu yazdıkları gerçek değil" diye konuştu.

"KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK"

78 il başkanının Kılıçdaroğlu'na olan destek açıklamasını eleştiren İnce, "78 il başkanı destek açıklaması yapmış genel başkana. Bir; zaten toplantıda 60 il başkanı vardı. 60 il başkanından 78 destek çıkıyor. İki; 38 il başkanı zaten kendisi delege değil. Himmete muhtaç dede, nasıl himmet vere? Delege olmayan birisi delege adına nasıl konuşuyor? Bunlar doğru değil. Genel başkan hiçbir delegeyi aramayacaktı, telefon açmaya başladı. Küçük salon tutacaksın, Muharrem İnce'nin salon hakimiyetini, salondaki konuşmasını engelleyeceksin. Baskın kurultay yapacaksın 15 günde, çalışmasını engelleyeceksin. Korkunun ecele faydası yok. Biz bu kurultayda, bu seçimi alacağız" dedi. Delegelerin alınan seçim sonuçlarından memnun olmadığını ifade eden İnce "Alınan seçim sonuçlarından memnun musunuz? 2011 seçimleri var, referandum var, 2014 yerel seçimi var ve cumhurbaşkanlığı seçimi var. Sonuçlardan memnun musun? E değilsin. Peki, gelecekten umutlu musun? Yani 2015'te yapılacak genel seçimde CHP iktidar olur, Sayın Kılıçdaroğlu Başbakan olur diyebilir misin? Diyor musun? Vicdanın diyor mu? Yüreğin diyor mu? Beynin diyor mu? Bunu soruyorum. Sokaktaki yurttaşa soracaksın, buna inanıyor musun, partili buna inanıyor mu, ilçe başkanı buna inanıyor mu, inanmıyor. İnanmıyorsa CHP'de bir değişimin vakti gelmiştir. Ben bu partiyi umut yapacağım. Ben bu partiyi iktidar yapacağım. İktidar yapacağım merak etmeyin. Dün Bursa'da onu söyledim. Gece saat 01.00'de ilçe başkanını arayacağım, partiye gel bakayım diyeceğim. Mesajı çek üyelere. Gelsinler bakalım gece 01.00'de kaç üye gelecek. Bakacağım, yapacağım bunu. Bu haramzadeleri yeneceğiz hep birlikte. Bu hırsızlık, bu yağma düzeninden kurtulacağız" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nu eleştiren İnce şunları söyledi:

"Sayın Genel Başkan 2010'da genel başkanı olduğunda demokratik bir CHP demişti. Bugün tam tersini yapıyor. Söylediklerinin hiçbirini yapmadı. Benim hedeflerim net; üyelerle ön seçim olacak. İki seçimde partiyi birinci parti yapamayan genel başkan istifa etmiş olacak. Yüzde 15 kontenjanı bile kullanmayacağım, yüzde 5, siyasi partiler kanunundan gelen. Türkiye'ye demokrasi getireceğim diyenler, önce kendi partisine demokrasi getirmezse inandırıcı olamaz. Önce partide demokrasi. Partide demokrasi olacak, millete de çıkıp diyeceğim ki genel başkan olarak; Benim partimde demokrasi var. Şimdi ülkemde demokrasi istiyorum, gel benim partime diyeceğim. Tek adamlıkla bunlar olmaz. Ben 2010'daki Kemal ağabey olsa, 2010'daki Sayın Genel Başkan olsa, bugün bu toplantıyı yapmıyor olurdum. O günkü Kemal ağabey gitti, yerine başkan bir Kemal ağabey geldi. Bunu değiştireceğiz. Bu düzeni değiştireceğiz. CHP'deki bu düzeni değiştireceğiz. Türkiye'deki bu düzeni değiştireceğiz. Türkiye'deki bu düzeni değiştirebilmek için önce CHP'deki bu düzeni değiştirmemiz lazım."

"ULUFE DAĞITIYORLAR"

Kurultay öncesinde kendisine desteğin sürdüğünü kaydeden İnce, "Bire bir bildiğim 30 vilayetin hepsinde öndeyim. Hem de büyük vilayet. Bazı insanlar korkuyor. 'Oy vereceğim ama imza veremem' diyor. Genel merkezden korkuyor. Çalışanı var, belediye personeli olan var, ben bunların hepsini biliyorum. Genel merkezde çalışan var, kurultay delegesi. İnsanlar üzerinde baskı kuruyorlar. Genel Başkan Yardımcıları arıyor. Hiç korkunun ecele faydası yok. Ben partililerime sesleniyorum; 'Yürekli olun, hiç merak etmeyin. Öyle kimsenin babasının çiftliği değil bu parti. Bu partide milletvekilliği adaylıkları öyle torbada keklik değil. Hiç öyle ulufe dağıtamaz. Herkese ulufe dağıtıyorlar. Babanın çiftliğinden mi dağıtıyorsun bunları. Milletvekili yapıyorlar, sıralar veriyorlar. Öyle yok. O sıraları verenlere sesleniyorum; sen önce kendi sıranı al da sonrasına bakarız. Sen önce kendi sıranı al. Bakalım alabilecek misin? Bu partinin üyeleri karar verecekler. Üyelerin önüne sandığı koyacağım. Onlar seçecekler. Partinin sahibi üyeler olacak. Bu partide milletvekili adayı olmak isteyenler, belediye başkanı adayı olmak isteyenler, genel başkanın, genel başkan yardımcılarının kapısının önünde beklemeyecek. Onları orada bekletmeyeceğim. Ankara'ya gelmelerine gerek kalmayacak çünkü üyelere gidecekler. Bunu hep birlikte kuracağız" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İnce: 2010'daki Kemal Ağabey Gitti, Başka Kemal Ağabey Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu: Seçim güvenliği için bütün tedbirleri aldık
    12:52 CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu: Seçim güvenliği için bütün tedbirleri aldık

    CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir İl Örgütü olarak seçim ve seçim güvenliği konusunda uzun süredir çalışmalar yürüttüklerini ve seçimde herhangi bir oyun heba olmaması için bütün tedbirleri aldıklarını söyledi. Aslanoğlu, vatandaşlara sandıklara gitme ve oylarını kullanma çağrısı yaparken, İzmir'de sandık sayısının arttığını ve yaklaşık 40 bin kişilik bir orduyla sandıkların güven içinde olacağını belirtti. Ayrıca, CHP'nin anlık verileri paylaştığını ve hataları anında yakalayıp müdahale ettiklerini ifade etti. İzmir'de 3 milyon 459 bin 745 seçmenin olduğunu ve toplamda 10 bin 740 sandık bulunduğunu aktaran Aslanoğlu, Buca'nın yoğunluk açısından ilk sırada yer aldığını ve Beydağ'ın ise en sakin ilçe olduğunu bildirdi.

  • Afyonkarahisar'da Okul Sporları Badminton Müsabakaları Başladı
    12:50 Afyonkarahisar'da Okul Sporları Badminton Müsabakaları Başladı

    Afyonkarahisar'da düzenlenen Okul Sporları Badminton müsabakaları, Çiğiltepe Spor Salonu'nda başladı. Genç sporcular yeteneklerini sergileme fırsatı buldu. Müsabakalara katılan gençler arasında yoğun bir rekabet yaşandı.

  • İstanbul Zeytinburnu'nda Kediye İşkence İddiasıyla Gözaltına Alındı
    12:49 İstanbul Zeytinburnu'nda Kediye İşkence İddiasıyla Gözaltına Alındı

    İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sosyal medyada paylaşılan kediye işkence görüntüsü üzerine çalışma başlattı. Şüpheli, kedinin arkadaşına ait olduğunu ve kasıtlı şiddet uygulamadığını savundu. Kedi sağlık durumu iyi olmasına rağmen hayvan barınağına teslim edildi.

  • Batman'ın Hasankeyf ilçesinde kurdun yiyecek araması kameraya yansıdı
    12:49 Batman'ın Hasankeyf ilçesinde kurdun yiyecek araması kameraya yansıdı

    Hasankeyf ilçesine bağlı Yakaköy'de bir kişi, aracıyla seyir halindeyken, üzüm bağında yiyecek arayan kurdu fark etti. Cep telefonu kamerasıyla kurdu görüntüleyen Aziz Can Orhan, 'Aracımı durdurdum ve cep telefonuyla çekim yaptım. Islık çalmaya başlayınca kurt ormanlık alana doğru kaçtı.' dedi.

  • Samsun Bafra Narkotik Büro Amirliği'nden silah operasyonu: 3 gözaltı
    12:47 Samsun Bafra Narkotik Büro Amirliği'nden silah operasyonu: 3 gözaltı

    Samsun Bafra Narkotik Büro Amirliği ekipleri tarafından yapılan operasyonda, Kemalpaşa ve İğdir Mahallerinde N.K., V.K. ve A.K. isimli şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda 2 adet ruhsatsız av tüfeği, 1 adet kurusıkı silah ve 5 adet dolu kartuş ele geçirildi. 3 şahıs hakkında yasal işlem başlatıldı.

  • Siirt Valisi Kemal Kızılkaya Başkanlığında Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi
    12:45 Siirt Valisi Kemal Kızılkaya Başkanlığında Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

    Siirt Valisi Kemal Kızılkaya başkanlığında yapılan Seçim Güvenliği Toplantısı'nda, seçimle ilgili mevzuat ve genel esaslar, güvenlik tedbirleri, yasal sorumluluklar ve seçim günü yasakları gibi konular görüşüldü. Vali Kızılkaya, Siirt'te seçimlerin huzur ve güven içinde tamamlanması için gerekli tedbirlerin alındığını belirtti.

  • Afyonkarahisar Emirdağ'da Kitap Okuma Etkinlikleri Artacak
    12:45 Afyonkarahisar Emirdağ'da Kitap Okuma Etkinlikleri Artacak

    Afyonkarahisar Emirdağ Kaymakamı Osman Bilici, kitap okuma konusunda gerçekleştirilecek etkinliklerin arttırılmasının önemli olduğunu belirterek, bu yönde yapılacak çalışmaları destekleyeceklerini ifade etti. Emirdağ İlçe Halk Kütüphanesinde düzenlenen 60. Kütüphane Haftası etkinliğine katılan Bilici, en çok kitap okuyanlara derecesine göre kitap, kitap kurdu belgesi ve hediyeler takdim edildiğini söyledi. Kaymakam Bilici, ilçede bu tür etkinlikleri artırmak ve teşvik etmek için çalışmaların devam edeceğini vurguladı.

  • Eskişehir İl Müftülüğü ve Osmangazi İlahiyat Fakültesi Üniversite Öğrencileriyle İftar Yaptı
    12:44 Eskişehir İl Müftülüğü ve Osmangazi İlahiyat Fakültesi Üniversite Öğrencileriyle İftar Yaptı

    Eskişehir İl Müftülüğü ve Osmangazi İlahiyat Fakültesi, Ramazan ayının bereketini ve manevi atmosferini üniversite öğrencileriyle paylaşmak için bir araya geldi. İl Müftüsü Bekir Gerek, öğrencilerle birlikte iftar programında buluşarak Ramazan ayının paylaşma ve dayanışma ayı olduğunu vurguladı. Program, yapılan duanın ardından sona erdi.


Advertisement