"Muharrem Ayının Bütün İnsanlığa Mutluluk Getirmesini Diliyorum" - Son Dakika
Güncel

"Muharrem Ayının Bütün İnsanlığa Mutluluk Getirmesini Diliyorum"

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, muharremin sevinçlerin ve hüzünlerin birlikte yaşandığı bir ay olduğunu söyledi.

24.10.2014 16:59  Güncelleme: 18:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, muharremin sevinçlerin ve hüzünlerin birlikte yaşandığı bir ay olduğunu söyledi.

Destici, muharrem ayı ve aşure günü ile ilgili yayımladığı yazılı mesajında, Hazreti Hüseyin'in Kerbela'da on gün kadar süren baskı ve şiddetten sonra katledildiğini belirterek Müslümanların hafızasında asırlardır silinmez izler bırakan bu menfur olayın sıradan bir katliam olmadığını vurguladı. Kerbela'da şehit edilenlerin Evlad-ı Resul olduğuna işaret eden Destici, şu görüşleri dile getirdi:

"Ehl-i Beyt'e düşmanlık gösteren ve onlara zarar veren kim olursa olsun bütün Müslümanların düşmanıdır. Acı olan şudur ki Hazreti Peygamber'in vefatının üzerinden henüz kırk yıl geçmeden dünyevi çıkarlar, siyasi beklentiler ve benzeri gerekçelerle baş tacı ettiğimiz Hazreti Peygamber'in torunlarının hunharca öldürülmesidir. Hiçbir mazeret bu katliamı mazur gösteremez. Vuku bulduğu ilk andan itibaren aklıselim sahibi bütün Müslümanlar, bu menfur hadiseye sebep olanları kınamıştır. Bu itibarla Hicri 61 tarihinden itibaren 10 Muharrem, Müslümanların gönül dünyasında farklı bir anlam kazanmış, aşure günüyle alakalı olarak Kerbela faciasından önceki sevinç ve mutluluk günü olmasına dair rivayetler anlamını kaybetmiştir."

Bugünlerde Hazreti Hüseyin ve Ehl-i Beyt'i anlatan kıymetli eserlerin okunması, dini ve tarihi şahsiyetlerin çok iyi öğrenilmesi gerektiğini ifade eden Destici, şunları kaydetti:

"Sünni ve Alevisiyle bütün Müslümanların Hazreti Peygamber'i, Hazreti Ali'yi, Hazreti Hüseyin'i ve Ehl-i Beyt'i daha iyi anlamaya, öğrenmeye ve örnek almaya ekmek, su kadar ihtiyacı vardır. Son söz olarak, hakkın üstün gelmesi için kendisini feda eden hakikat aşıklarına selam olsun. Asırlardır Müslümanlar dünyanın dört bir tarafında zulüm ve haksızlığa maruz kalıyorlar. Bunun sebebi Müslümanların sahipsizliği, zalimlere karşı topyekun karşı çıkamayışı, maddeye, paraya, makama sahip olunca birbirlerinden ayrışmalarıdır. Kavga etmeleridir.

Hazreti Adem'in tövbesinin bugün kabul edildiği, Nuh tufanının muharrem ayında sona erdiği ve Hazreti Nuh'un kendisine inananlarla birlikte bugünde kurtulduğu, Hazreti Musa'nın önderliğinde İsrailoğulları'nın Firavun'un zulmünden yine bugün kurtulduğu gibi onlarca mühim hadisenin 10 Muharrem'de gerçekleştiğinden yola çıkarak idrak etmekte olduğumuz muharreminin büyük Türk milletine, tüm İslam alemine barış, mutluluk ve huzur getirmesini niyaz ediyorum. Allah'a ve Resul'üne sadakati, hakka ve hakikate yapılan nebevi duruşu ifade eden (Hicri 1436) muharrem ayının bütün insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Muharrem Ayının Bütün İnsanlığa Mutluluk Getirmesini Diliyorum' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement