Muğla'dan Denizli'ye Giden Genç Kadının Suriye'de Olduğu Ortaya Çıktı - Son Dakika
Güncel

Muğla'dan Denizli'ye Giden Genç Kadının Suriye'de Olduğu Ortaya Çıktı

Muğla\'dan Denizli\'ye Giden Genç Kadının Suriye\'de Olduğu Ortaya Çıktı

Muğla’nın Dalaman ilçesinden yaklaşık 1 ay önce Denizli’ye ablasının yanına giden Hülya Tuba Bozkurt’un Suriye’nin Rakka kentinde olduğu ortaya çıktı.

25.10.2015 13:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Dalaman ilçesinden yaklaşık 1 ay önce Denizli'ye ablasının yanına giden Hülya Tuba Bozkurt'un Suriye'nin Rakka kentinde olduğu ortaya çıktı.

Evli ve iki çocuk annesi Hülya Tuba Bozkurt (27), 1,5 yaşındaki çocuğu Yiğit Alp ile Dalaman'da yaşayan anne ve babasına bir internet sitesi üzerinden paylaştıkları fotoğraflar ve arada sırada yaptığı telefon konuşmalarıyla iyi olduğu hakkında bilgi veriyor. Ancak Bozkurt'un anne ve babası kızlarının yanlarına dönmesini istiyor.

7 YIL ÖNCE EVLENDİ

Dalaman ilçesinin Kapukargın Mahallesi'nde oturan anne Gülser Olgun, "Kızım 1 Mayıs 1988 tarihinde doğdu. Çok iyi bir insandı. Herkes tarafından sevilen sayılan bir insandı. Bodrum'da bir otelde aşçı olarak çalışırken Konya Karaman'dan Ramazan diye bir arkadaşı ile tanıştı ve evlenerek Karaman'a gitti. 7 yaşında ve 1,5 yaşında iki çocuğu var. Daha sonra Dalaman'a geldi. Havaalanında güvenlik görevlisi olarak çalışmaya başladı. Çalışırken psikolojik sorunlar yaşadığı için 2-3 ay önce işten ayrıldı" dedi.

Anne Gülser Olgun şunları anlattı:

"Bir ay kadar önce 1,5 yaşındaki çocuğu Yiğit Alp ile birlikte Denizli'nin Kale ilçesinde yaşayan kardeşinin yanına gitti. Kardeşi kapalı giyinen bir aile. O da orada kapalı giyinmeye başladı.1 ay orada kaldı. Oradan kaçmış. Kendisi ile telefonla görüşüyoruz. Suriye Rakka'da olduğunu söylüyor. İyiyim beni rahatsız etmeyin diyor. Ben orada mutlu olamadım, burada çok mutluyum diyor. Burası çok güzel bir yer sizin de gelmenizi tavsiye ederim diyor. Benim buradan gelesim yok, ben çok iyiyim, rahatsız etmeyin beni, ben sizi ararım diyor. Çocuğu yanında o da iyiymiş. Canlı bomba olma veya kendine bir şey yapma durumu yok. Öyle bir şey yapamaz."

"BAŞBAKAN VE CUMHURBAŞKANIMIZDAN YARDIM BEKLİYORUZ"

Hülya Tuba Bozkurt'un Dalaman'da yaşayan anne ve babası ise kızlarının bir an önce dönmesi için yetkililerden yardım bekliyor.

Anne Gülser Olgun, "'Başbakanımızdan, Cumhurbaşkanımızdan yardım istiyorum. Yardım ederlerse çok sevinirim. Biz burada anne babası olarak rahatımız, huzurumuz iyi değil. Çok hasta oluyoruz, hastaneye gidiyoruz. Tansiyonumuz, şekerimiz düşüyor, çıkıyor. Kötü durumdayız. Kendisini görmek ve buraya gelmesini istiyoruz" dedi.

Baba Fehmi Olgun ise "Ben oradan kurtulmasını istiyorum. Benim isteğim tek şey Sayın Cumhurbaşkanımızdan, Sayın Başbakanımızdan ilgilenip, buraya getirmesini, gelmesini istiyorum. Benim evladım bu. Bunun başına bir iş gelmesini ben hiçbir zaman istemiyorum. Suriye'de olduğunu biliyoruz da, başına ne geleceğini bilemezsin ki. Zaten bu şekilde gideceğini bilsem ben (Denizli'nin ilçesi) Kale'den bunu getirirdim. Benim aklıma gelmedi. Hiç gideceği bir durum yoktu. Ben ne olduğunu bilemedim. Karakola söyledik, kızım kayıp diye bildirim yaptım. Dilekçe yazıldı, aranıyor bu şekilde, oradan gelip kurtulmasını istiyorum" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Muğla'dan Denizli'ye Giden Genç Kadının Suriye'de Olduğu Ortaya Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Boston Dynamics Yeni Atlas Robotu ve Özellikleri
    11:10 Boston Dynamics Yeni Atlas Robotu ve Özellikleri

    Boston Dynamics, Hyundai'ye satıldıktan sonra yeni Atlas robotunu tanıttı. Tamamen elektrikli olan yeni model, korku filmlerinden aşina olduğumuz sahnelere benzer bir video ile karşımıza çıktı. Yeni Atlas robotu, bir insandan hatta bir atletten çok daha güçlü ve esnek eklemlere sahip. Ayrıca daha insansı hareketlere sahip olan robot, insan boyutlarında ve daha atletik bir yapıya sahip. Yeni Atlas robotunun teknik ayrıntıları henüz açıklanmadı.

  • Elon Musk, Vine İçin Anket Açtı: Vine Videoları İçin Yeni Umut
    11:09 Elon Musk, Vine İçin Anket Açtı: Vine Videoları İçin Yeni Umut

    Elon Musk, Twitter'ı satın aldığı dönemde verdiği sözü hatırlatarak Vine için anket açtı. Ankette Vine geri gelsin mi ya da gelmesin mi sorusu soruldu ve şu ana kadar yapılan oylamada Vine geri gelsin diyenler yüzde 70 gibi bir oranla önde. Bu sonuçlar, uygulama için yeni bir dönemin kapısını açabilir.

  • Bursa'da Tır ve Araç Kazaları: 2 Kişi Yaralandı
    11:09 Bursa'da Tır ve Araç Kazaları: 2 Kişi Yaralandı

    Bursa'da meydana gelen kazalarda hafif ticari araç seyir halindeki tıra çarptı ve tır refüje devrildi. Nilüfer ilçesinde ise hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı. Her iki kazada da toplamda 2 kişi yaralandı ve polis olaylarla ilgili soruşturma başlattı.

  • iPhone 17 Plus Ekran Özellikleri Ortaya Çıktı
    11:09 iPhone 17 Plus Ekran Özellikleri Ortaya Çıktı

    Apple'ın iPhone 16 serisini tanıtması beklenirken, sızdırılan raporlar iPhone 17 Plus modelinin daha küçük bir ekrana sahip olacağını ortaya koydu. Apple analistlerine göre, iPhone 17 serisinde değişiklik yapılacak ve Plus modeli daha küçük bir ekranla gelecek.

  • Zonguldak'ta Bisiklet Etkinliği Düzenlenecek
    11:08 Zonguldak'ta Bisiklet Etkinliği Düzenlenecek

    Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde bisiklet turizmi ve etkinliklerinin geliştirilmesi amacıyla Bülent Ecevit Üniversitesi, Kdz. Ereğli Kaymakamlığı, çeşitli kurum ve kuruluşlar ve BAKKA iş birliğiyle 20-21 Nisan 2024 tarihlerinde bisiklet etkinliği düzenlenecek. Etkinlik, panel, çalıştay ve bisiklet turu olmak üzere 3 farklı aşamadan oluşacak ve bölgede ekoturizmin, doğa sporlarının ve sürdürülebilir turizmin gelişimi ile bisiklet rotalarının güçlendirilmesine katkı sağlamayı hedefliyor.

  • İrlandalı Gazeteci, AB Komisyonu Başkanı von der Leyen'i İsrail'in Gazze'deki Soykırımına Destek Vermekle Suçladı
    11:08 İrlandalı Gazeteci, AB Komisyonu Başkanı von der Leyen'i İsrail'in Gazze'deki Soykırımına Destek Vermekle Suçladı

    İrlandalı gazeteci-yazar David Cronin, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in İsrail'in Gazze'deki soykırımına destek verdiğini iddia ederek, von der Leyen'in tutuklanması gerektiğini savundu. Cronin, von der Leyen'e yönelik girişiminin ardından AA muhabirine açıklamalarda bulundu ve von der Leyen'in tepki vermediğini belirtti. Cronin, von der Leyen'in İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın Gazze'deki Filistinlileri 'hayvan' olarak tanımladığı açıklamaları sırasında İsrail liderleriyle görüştüğünü ve bu durumu soykırıma ortaklık olarak değerlendirdiğini ifade etti. Cronin, von der Leyen'in eylemiyle İsrail'e zaman kazandırdığını ve gerçek bir uluslararası baskıya maruz kalmadan katliam yapmasına izin verdiğini söyledi.

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer, 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı'nda olacaklarını açıkladı
    11:07 CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer, 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı'nda olacaklarını açıkladı

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda tüm emekçileri Taksim Meydanı'na davet ettiğini söyledi. Taşçıer, Taksim Meydanı'nın emekçilerin ortak hafızası olduğunu vurgulayarak, Anayasa Mahkemesi'nin 1 Mayıs yasağını kaldıran kararının uygulanmasını istedi. Ayrıca, emekçilerin yaşadığı güvencesizlik, yoksulluk ve adaletsizlik sorunlarına dikkat çekerek, 1 Mayıs'ta meydanlarda olacaklarını belirtti.

  • Dubai'deki Aşırı Yağışlar Hava Trafiğini Etkiledi
    11:07 Dubai'deki Aşırı Yağışlar Hava Trafiğini Etkiledi

    Körfez ülkelerinde yaşanan aşırı yağışlar, Dubai Uluslararası Havaalanı'ndaki hava trafiğinde aksamalara neden oldu. Havalimanı yetkilileri, zorlu koşullar nedeniyle uçuşu olan yolculara gelmemeleri çağrısında bulundu. Ülkede yaşanan su baskınları ve sellerde bir kişi hayatını kaybetti. Ayrıca, Umman'da en şiddetli yağışın yaşandığı son 75 yılda en az 19 kişi hayatını kaybetti. Dubai Havaalanı'na iniş ve kalkış dahil 300 uçuş iptal edildi ve yüzlerce uçuş ertelendi. Dubai'de evler sular altında kaldı, alışveriş merkezleri zarar gördü. Bilim insanları, bölgedeki aşırı yağışların iklim değişikliğiyle bağlantılı olduğunu belirtiyor.


Advertisement