Muğla'da Yaşayan Yozgatlılardan 'Arabaşı' Gecesi - Son Dakika
Yerel

Muğla'da Yaşayan Yozgatlılardan 'Arabaşı' Gecesi

Muğla\'da Yaşayan Yozgatlılardan \'Arabaşı\' Gecesi

Ortaca, Dalaman ve Köyceğiz’de yaşayan Yozgatlı aileler Ortaca’da düzenledikleri ‘Arabaşı’ etkinliğinde bir araya geldi.

11.01.2016 10:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ortaca, Dalaman ve Köyceğiz'de yaşayan Yozgatlı aileler Ortaca'da düzenledikleri 'Arabaşı' etkinliğinde bir araya geldi.

Ortaca Bahçelievler Mahallesi düğün salonunda yapılan etkinliğe Ortaca AK Parti İlçe Başkanı Yavuz Kırmızı, Dalaman AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Orhan, Ortaca CHP İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Gökmen, Ortaca Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüsamettin Karaşahin ile birlikte Yozgatlı aileler katıldı.

Etkinlik uzun süredir yörede yaşan Naim Gönülateş, Niyazi Yiğit ve Tahsin Kaplan önderliğinde Yozgatlı ailelerce düzenlendi.

Misafirlere, soğuk hamur ile birlikte yenilen Yozgat'ın yöresel yemeği "Arabaşı" ikram edildi.

Yaklaşık 30 yıldır Ortaca'da yaşayan öğretmen Naim Gönülateş; "Bölgede yaşayan Yozgatlılar olarak gelenek ve göreneklerimizin devamını sağlamak, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek, Yozgatlılar olarak kaynaşmamızı sağlamak amacı ile iki senedir bu etkinliği yapıyoruz. Geçen yıl Dalaman' da yapmıştık. Bu sene Ortaca' da gerçekleştirdik" diye konuştu.

Bu yıl ikincisini gerçekleştirdikleri etkinliklerini geleneksel hale getirmek istediklerini dile getiren Gönülateş, geceye katılan misafirlere Yozgat'ın yöresel yemeği olan "Arabaşı" ikram ettiklerini ifade etti.

Yozgat yöresine has "Arabaşı" ikramının ardından, misafirler canlı müzik eşliğinde gecenin ilerleyen saatlerine kadar eğlendi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muğla'da Yaşayan Yozgatlılardan 'Arabaşı' Gecesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement