Muğla'da Yarım Ton Esrar, 20 Bin Kök Kenevir Ele Geçirildi - Son Dakika
Güncel

Muğla'da Yarım Ton Esrar, 20 Bin Kök Kenevir Ele Geçirildi

Muğla\'da Yarım Ton Esrar, 20 Bin Kök Kenevir Ele Geçirildi

Muğla’da, son yılların en büyük uyuşturucu operasyonu gerçekleşti.

12.09.2014 14:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'da, son yılların en büyük uyuşturucu operasyonu gerçekleşti. Menteşe ilçesinin uzak mahallelerinden Esençay'da dere yatağında gizlenmiş vaziyette 550 kg esrar ve ormanlık alana ekili 30 bin kök kenevir ele geçirildi.

Muğla'da, üniversite ve okulların açılmasını fırsat bilen uyuşturucu tacirleri ellerindeki uyuşturucuyu satamadan yakayı ele verdiler. Son yılların en büyük uyuşturucu operasyonunu gerçekleştiren jandarma ekipleri, 20 bin kök kenevir ile birlikte 550 kilo esrar maddesi ele geçirdi. Muğla İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerinin uzun süredir takip ettikleri M.Ç. (50), eşi N.Ç. (49) ve oğlu E.Ç. (31)'nin Esençay mahallesi Akçay mevkiinde uyuşturucu imal etmek için geniş bir alana hint keneviri ektikleri belirlendi ve hasat zamanı gelmesi nedeniyle operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonda yaklaşık 50 jandarma görev alırken, Esençay mahallesi ormanlık alanda yaklaşık 5 dönüm arazi üzerine ekili vaziyette 20 bin kök kenevir ele geçirildi. Jandarma olayla ilgili olarak gözaltına aldığı aynı aileden üç kişinin sorgulaması sonrası ekili kenevir haricinde çuvallara doldurularak kurutulan ve satışa hazır hale getirilen esrar olduğunu tespit etti. Narkotik köpek önderliğinde bölgede yapılan aramalarda, Muğla- Denizli il sınırındaki Akçay deresi üzerinde böğürtlen ve sazlıkların arasına çuvallar içine gizlenmiş kenevir bulundu. Çuvallar içinde gizlenmiş 550 kilo kenevire el konulurken, jandarma ekipleri ele geçirilen ekili vaziyetteki kenevirleri toplayarak imha etti.

Şüphelilerin hint keneviri yetiştirmek için sulama düzeneği kurduğu görülürken, bunun yanında satış için hassas teraziler ele geçirildi. Jandarma tarafından gözaltına alınan M.Ç. (50), eşi N.Ç. (49) ve oğlu E.Ç. (31) yapılan ilk sorgulamalarının ardından adli makamlara sevk edildi. Baba M.Ç. elinde baston ile yürümekte zorlanırken, aynı ailenin 2013 yılında da kenevir etmek ve esrar ticareti yapmak suçundan sabıkalarının bulunduğu öğrenildi. Şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, ele geçirilen 550 kilo esrar adliyeye jandarmalar tarafından çuvallar ile taşındı. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Muğla'da Yarım Ton Esrar, 20 Bin Kök Kenevir Ele Geçirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement