Muğla'da Boğa Güreşleri Festivali - Son Dakika
Yerel

Muğla'da Boğa Güreşleri Festivali

Milas'ta Ören Gençlik ve Spor Derneğince ikincisi düzenlenen Boğa Güreşi Festivalinde kaçan bazı boğalar, sahiplerine ve izleyicilere zor anlar yaşattı.

04.10.2015 18:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milas'ta Ören Gençlik ve Spor Derneğince ikincisi düzenlenen Boğa Güreşi Festivalinde kaçan bazı boğalar, sahiplerine ve izleyicilere zor anlar yaşattı.

Ören Stadı yanındaki alanda düzenlenen güreşleri, kamyon kasaları ve traktör römorklarında yaklaşık 10 bin kişi izledi. Güreşlerde saha çevresinde, sahiplerinin elinden kaçan boğaların vatandaşlara zarar vermemesi için güvenlik önlemi alındı.

Hava sıcaklığının 30 derece ölçüldüğü Ören'de boğalar, itfaiye ekiplerinin güreş sahasını sulamasıyla serinletildi. Boğa sahipleri de başlarına döktükleri sularla hayvanları serinletmeye çalıştı.

Güreşler sırasında sahiplerinin elinden kaçan bazı boğalar izleyenler ve sahiplerine zor anlar yaşattı, bu sarıda bir boğa sahibi yaralandı. Yaralanan kişi güreş alanında yapılan müdahalenin ardından 75. Yıl Milas Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Mücadeleyi kazanan boğaların sahipleri, sahada davul zurna eşliğinde zeybek oynadı.

Güreşlerin ardından kategorisinde dereceye giren boğaların sahiplerine ödülleri Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat tarafından verildi. Tokat, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ören'de ikinci kez boğa güreşi düzenlendiğini söyledi.

Güreşlerden elde edilecek gelirle Ören Gençlik ve Spor Derneğine su sporları malzemesi alınacağını belirten Tokat, amaçların Yörük kültürünü yaşatmak olduğunu ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Muğla'da Boğa Güreşleri Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement