Müftü Yazıcı'dan Sosyal Medya Uyarısı - Son Dakika
Güncel

Müftü Yazıcı'dan Sosyal Medya Uyarısı

Müftü Yazıcı\'dan Sosyal Medya Uyarısı

ERZURUM (İHA) – Erzurum’un Yakutiye İlçe Müftüsü Osman Yazıcı, sosyal medyanın yaygın kullanılmasıyla ortaya çıkan mahremiyet sorunlarıyla ilgili uyarılarda bulundu.

23.05.2015 13:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ERZURUM (İHA) – Erzurum'un Yakutiye İlçe Müftüsü Osman Yazıcı, sosyal medyanın yaygın kullanılmasıyla ortaya çıkan mahremiyet sorunlarıyla ilgili uyarılarda bulundu. Ailelere seslenen Müftü Yazıcı, "Aileler çocuklarına sorumluluklar yüklemeli" dedi.

Her geçen gün hayatımızın bir parçası haline gelen internet kullanımıyla birlikte özellikle küçük yaştaki çocuklar ve gençler sosyal paylaşım sitelerine yoğun ilgi gösteriyor. Günün büyük bölümünü sosyal medyada geçiren çocuklar ve gençler için Facebook ve Twitter gibi paylaşım siteleri vazgeçilmez bir hal alıyor. Sosyal medyanın olumlu yönü kadar olumsuz yönüyle de insan ilişkileri sanallaşıyor ve mahremiyet sorunları ön plana çıkıyor. Aileler çocuklarını takip etmekte zorlanırken, çocuklar ise sanal ortamın verdiği rahatlıkla bilinçsizce hareket ederek kendilerine istemsiz olarak zarar veriyor.

Konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Yakutiye Müftüsü Osman Yazıcı, "İnsanların problemleri hepimizin problemleridir" diyerek sosyal medyanın bilgisizce kullanımıyla ilgili uyarılarda bulundu.

"GENÇLER MAHREMİYET KONULARINI PAYLAŞIYOR"

Sosyal medya üzerinden doğan sonuçlardan hepimizin sorumlu olduğunu vurgulayan Yazıcı, "İnsanlar madden manen zarar görüyorsa ve kişilik hakları zarara uğratılıyorsa bundan dolayı hepimiz sorumluyuz. Günümüzde sosyal medyanın kullanımına baktığımızda kişilerin dikkat etmeden bunu kullandıkları, bazı kişilerin bilgisizce mahremiyet konularını paylaştıkları görülüyor. Bir diğer sıkıntı da bunun kendilerine zarar verebilecek birileri tarafından kullanılacağı düşüncesine kapılmadan bir aleniyet ve serbestlik içerisinde hareket etmeleri. Gençlerimiz ne yazık ki bizim mahremiyet dediğimiz hususları da içerisinde kapsayacak şekilde aile hayatıyla ilgili, kişisel hayatlarıyla ilgili konuları bildikleri ve bilmedikleri birçok kişiyle paylaşmaktadırlar. Bunun zaman zaman sıkıntılara sebebiyet verdiği görülmektedir" diye konuştu.

Müftü Yazıcı, bilgi ve faaliyetlerin paylaşımında bir problem olmadığını ve bunların paylaşılmasının doğru olduğunu belirterek, "İnsanlar bazı art niyetli kişiler tarafından takip edilmekte, böylelikle düşmanlıkların doğmasına veya bir takım zayıf kişilerin başkalarının elinde kötü niyetlerle kullanılması söz konusu olmakta. Bunlara son derece dikkat etmek lazım" dedi.

"AİLE TAKDİRİ YERİNE ARKADAŞ TAKDİRİ ÖNE ÇIKIYOR"

Gençlerin ailelerinden koparak arkadaş çevrelerine önem vermelerine dikkat çeken Yazıcı, "Özellikle günümüzde gençlik dönemi olarak bilinen ergenlik dönemi dediğimiz dönemlerde gençler aileden daha fazla arkadaş çevresi içerisinde yer almakta. Ailenin takdiri yerine arkadaş ve arkadaş grubunun takdiri onun için daha büyük önem arz etmekte. Bundan dolayı çocuklar aile ortamından kopup arkadaş ortamında daha fazla girmekte. Bu çevrelerde zararlı kişilerle arkadaşlık etmeleri olumsuz sonuçlar doğurmaktadır" diye konuştu.

"AİLELER ÇOCUKLARINA SORUMLULUKLAR YÜKLEMELİ"

Ailelere büyük sorumluluk düştüğünü vurgulayan Müftü Osman Yazıcı, "Aileler çocuklarına sorumluluk yüklemeli. Belirttiğim gibi özellikle çocukların içerisinde bir takım zayıf yönleri olabilir. Bu zayıf yönlerinde art niyetli kişilerle kötü amaçlarla kullanılabilirler. Kötü emellerine alet edebilirler. Bundan dolayı çocukların paylaşımlarını iyi değerlendirmek ve kontrol etmek ve bunun önüne geçmek gerekmektedir. Bu yönde çocukların iyi eğitilmesi lazım. Belli yaştan sonra çocuklara ve gençlere sorumlulukların kazandırılması son derece önemlidir" ifadelerini kullandı.

"ÇOCUKLARIMA DA TAVSİYELERDE BULUNUYORUM"

Dört çocuk babası olan Müftü Osman Yazıcı, kendi çocuklarını da takip ettiğini ve bir takım uyarılarda bulunduğunu belirterek, "Çocuklarım da sosyal medyayı kullanıyor. Fakat söylediğim tavsiyeleri hep yapıyorum. Kendilerine ait olan bilgileri paylaşırken bu paylaşımların sınırlı olması ve özel konuların, mahremiyet konularının, bilhassa yeme içme gibi hususların paylaşılmamasını tavsiye ediyorum. Bu tavsiyeleri kendi çocuklarıma yaptığım gibi diğer gençler, hatta diğer yetişkin insanların yeme içme gibi duygularını paylaşmalarının uygun olmadığını da ifade ediyorum" diye konuştu. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Müftü Yazıcı'dan Sosyal Medya Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şanlıurfa'da uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli gözaltına alındı
    14:26 Şanlıurfa'da uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli gözaltına alındı

    Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda, bir iş yerinden çıkış yaptığı sırada durdurulan H.Ö.'nün üzerinde, işyerinde ve evinde yapılan aramalarda uyuşturucu, uyuşturucu hap, hassas terazi ve silah fişeği ele geçirildi. Operasyon kapsamında 3 şüpheli gözaltına alındı.

  • Malatya'da motosiklet kazası: Sürücü ve eşi yaralandı
    14:26 Malatya'da motosiklet kazası: Sürücü ve eşi yaralandı

    Malatya'nın Akçadağ ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında sürücü ve eşi yaralandı. Motosiklete ayağı sıkışan sürücü, itfaiye ekiplerinin yardımıyla kurtarıldı. Kazada hafif yaralanan sürücünün eşi ise sağlık ekiplerine haber verdi. Yaralılar, ilk müdahalelerinin ardından hastaneye kaldırıldı. Jandarma ekipleri kazayla ilgili inceleme başlattı.

  • KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, YTB heyetiyle görüştü
    14:25 KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, YTB heyetiyle görüştü

    Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) heyetiyle bir araya geldi. Rektör Çuvalcı, uluslararası öğrencilerin eğitim ve yaşam kalitesini artırmaya yönelik iş birliklerine açık olduklarını belirtti. Görüşmede, uluslararası öğrencilerin akademik ve sosyal hayata entegrasyonunu güçlendirmeye yönelik çalışmalar ele alındı.

  • Marmaris'te Fırtına ve Yağışlar Etkisini Gösterdi
    14:25 Marmaris'te Fırtına ve Yağışlar Etkisini Gösterdi

    Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü'nün tahmin ve uyarıları doğrultusunda Marmaris ilçesinde beklenen fırtına ve yağışlar etkisini gösterdi. Şiddetli fırtına nedeniyle ağaç devrilmeleri ve çatı uçmaları yaşanırken, Nisan yağmurları da gün boyu devam etti. Vatandaşlar ise 20 derece sıcaklıkta sahil kenarlarında yürüyüşlerine devam etti.

  • Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası'nın 1. ayak yarışları yarın yapılacak
    14:24 Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası'nın 1. ayak yarışları yarın yapılacak

    Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası'nın 1. ayak yarışları Bilecik'te yapılacak. Yarışlar öncesi magazin startı etkinliği düzenlendi ve katılımcılar organizasyon hakkında bilgilendirildi. Bilecik Valisi Şefik Aygöl, yarışların gerçekleştirileceği parkurun 25 günde oluşturulduğunu belirtti. Türkiye'deki 12. enduro alanı olan parkurun kalıcı bir etkinlik alanı olarak kullanılması hedefleniyor. Yarışlara 195 kayıt yapıldı ve bu, son yılların rekor sayısı olarak kaydedildi.

  • Erzincan'da maden kazasında hayatını kaybeden işçinin cenazesi toprağa verildi
    14:23 Erzincan'da maden kazasında hayatını kaybeden işçinin cenazesi toprağa verildi

    Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen maden kazasında hayatını kaybeden işçi Adnan Keklik'in cenazesi toprağa verildi. Cenaze törenine bakanlar, yetkililer ve vatandaşlar katıldı. Kazada kaybolan diğer işçilerin arama çalışmaları ise devam ediyor.

  • Kırklareli'nde Geç Osmanlı dönemine ait tarihi bina alevlere teslim oldu
    14:21 Kırklareli'nde Geç Osmanlı dönemine ait tarihi bina alevlere teslim oldu

    Kırklareli'nde Geç Osmanlı dönemine ait tarihi binada çıkan yangın kontrol altına alındı. Yangında can kaybı olmazken, maddi hasar meydana geldi.

  • Kars'ta Sobadan Sızan Karbonmonoksit Gazından Zehirlenen Kişi Hayatını Kaybetti
    14:20 Kars'ta Sobadan Sızan Karbonmonoksit Gazından Zehirlenen Kişi Hayatını Kaybetti

    Kars'ın Yusufpaşa Mahallesi'nde müstakil evinde yalnız yaşayan M.E, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybetti. Yakınları, M.E'den haber alamayınca adrese gitti ve hareketsiz halde buldu. Sağlık ekipleri olay yerine gelerek M.E'nin hayatını kaybettiğini tespit etti. Cenaze otopsi için Kars Harakani Devlet Hastanesi morguna gönderildi.

  • Bodrum Belediyesi Sağanak Yağışlara Karşı Çalışmalarını Sürdürüyor
    14:20 Bodrum Belediyesi Sağanak Yağışlara Karşı Çalışmalarını Sürdürüyor

    Bodrum Belediyesi ekipleri, Bodrum Yarımadası genelinde etkili olan sağanak yağışlarda oluşabilecek olumsuzlukları engellemek adına sahada çalışmalar gerçekleştiriyor. Ekipler, mazgallarda ve dere yataklarında temizlik çalışmaları yaparak su akışını sağlıyor ve taşmalara engel oluyor. Zabıta ekipleri ise risk taşıyan bölgeleri tespit ederek ilgili birimlere aktarıyor. Bodrum Belediyesi, diğer kurumlarla koordineli şekilde çalışarak kanal açma ve müdahale işlemlerini gerçekleştiriyor.

  • Çeşme Kaymakamlığı, Hayatın Anlamı Kitap Projesi kapsamında mekan okuma etkinliği düzenledi
    14:19 Çeşme Kaymakamlığı, Hayatın Anlamı Kitap Projesi kapsamında mekan okuma etkinliği düzenledi

    Çeşme Kaymakamlığı tarafından yürütülen 'Hayatın Anlamı Kitap Projesi' kapsamında, Alaçatı yer değirmenlerinde mekan okuma etkinliği gerçekleştirildi. Kaymakam Mehmet Maraşlı, proje koordinatörü Arzu Güleryüz Maraşlı, 15 Eylül Mustafa Çapkan İlkokulu öğrenci ve öğretmenlerinin katıldığı etkinlikte, vatandaşlar da kitap okuyarak eşlik etti.

  • Siirt'te Turizm Haftası'nda yamaç paraşütü heyecanı yaşandı
    14:18 Siirt'te Turizm Haftası'nda yamaç paraşütü heyecanı yaşandı

    Siirt'te Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Botan Vadisi Milli Parkı'nda yamaç paraşütü etkinliği düzenlendi. Siirt Gençlik ve Spor Kulübü pilotları ve Erasmus Değişim Programı kapsamında gelen gençlerin katıldığı etkinlikte, pilotlar yamaçtan havalanarak hedefe inmeye çalıştı. Siirt'in doğal güzelliklerini tanıtmak amacıyla düzenlenen etkinlikte, pilotlar ve doğaseverler bir araya geldi.


Advertisement