Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: Domuz Gribinin İlaçla Tedavisi Yok - Son Dakika
Güncel

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: Domuz Gribinin İlaçla Tedavisi Yok

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: Domuz Gribinin İlaçla Tedavisi Yok

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, domuz gribiyle ilgili, "Bunun ilaçla tedavisinin olmadığını bilmemiz gerekir. Hijyen birinci derecede önemli" dedi.

27.03.2015 18:57  Güncelleme: 10:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bilkent Entegre Sağlık Kampüsü'nün Proje finansman sözleşmelerinin imza töreninin ardında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Müezzinoğlu domuz gribiyle ilgili son aşamanın ne olduğu yönündeki soru üzerine, "Vaka sayısında bir artış olduğunu zaman zaman sizlerle paylaştık. Vakaların hastanelere ve polikliniklere müracaat sayısında bir durağanlaşma ve bir azalma sürecine girdiğimizi gözlemliyoruz son günlerde. Bu anlamda pik yaptığı, durağanlaştığı ve iniş dönemine geldiğini değerlendiriyoruz." dedi.

"BUNUN İLAÇLA TEDAVİSİ YOK"

Bakan Müezzinoğlu, "Kamuoyundan arzu ettiğimiz ve tekrarla söylediğimiz burada bunun ilaçla tedavisinin olmadığını bilmemiz. İkincisi; hijyenin birinci derecede önemli olduğunu bilmemiz" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"BOL SULU GIDA ALINMALI"

"Çocuklarımıza, kronik hastalığı olan hastalarımıza hijyen koşullarında daha dikkatli olmamız gerektiğini, kronik hastalığı olan hastalarımızın bu aradaki kronik hastalık tedavilerini duyarlılığı artırmak, dirençlerini düşürecek durumlardan uzak durmaları, grip virüsünü aldığı bu illa H1N1 virüsü değil, diğer türler olabilir. Çünkü onu bilmemiz ilk anda mümkün değil. Ama grip olduğu şüphesini hissettiği andan itibaren de istirahatine, bol sulu gıda almasına ağırlık vermesini özellikle vatandaşlarımızdan, kamuoyunda arzu ediyoruz, talep ediyoruz."

DOMUZ GRİBİ BELİRTİLERİ NELER?

Halk arasında 'domuz gribi' olarak da adlandırılan, H1N1'in belirtileri arasında boğaz ağrısı, baş ağrısı, yaygın vücut ağrısı, burun akıntısı, öksürük, solunum güçlüğü, kusma, ishal ve yüksek ateş şikayetleri bulunuyor. Uzmanlar 38 dereceyi aşan yüksek ateşli hastalarda bu belirtilerden en az bir tanesinin görülmesi durumunda hastanın domuz gribine yakalanmış olabileceğini, dolayısıyla hastanın mutlaka doktora başvurması gerektiğini belirtiyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: Domuz Gribinin İlaçla Tedavisi Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • ÜLKEDE O KADAR ÇOK DOMUZ VARKİ: SENDEN SAHTEKAR BAKAN VARMI ACABA BU ÜLKEDE DOMUZ GRİBİNDEN 39 KİŞİ ÖLÜYOR GAZETELERDE BİR TANE HABER YOK İNSANLAR HASTANELERDE TEK TEK ÖLÜRKEN BU ÜLKEDE BULAŞICI HASTALIK YOK DİYOR ULAN SEN NASIL BİR BAKANSIN YA ALLAH RIZASI İÇİN. 2 0 Yanıtla
  • ALOS: ŞU ANKARAYA NE ZAMAN DOMUZ GRİBİ BULAŞACAK. 1 0 Yanıtla
  • ss: Bakar 0 0 Yanıtla
  • Bozkurt: Ambulans çAğır bakar kardeşim veya acile git 0 0 Yanıtla

Advertisement