Mucitler, Bilim Şenliğinde Buluşacak - Son Dakika
Güncel

Mucitler, Bilim Şenliğinde Buluşacak

Mucitler, Bilim Şenliğinde Buluşacak

Bursa bu yıl 2-4 Mayıs tarihlerinde düzenlenen 3'üncü Bilim Şenliği'nde 30 patentli mucit, 45 üniversite kulübü, 10 bilim merkezi, İngiltere, Hollanda, Fransa ve İtalya'dan bilim şov ekibi, 25 atölye çadırı, 20 güneş, hidrojen ve elektrikli araç yer alacak.

16.04.2014 12:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa bu yıl 2-4 Mayıs tarihlerinde düzenlenen 3'üncü Bilim Şenliği'nde 30 patentli mucit, 45 üniversite kulübü, 10 bilim merkezi, İngiltere, Hollanda, Fransa ve İtalya'dan bilim şov ekibi, 25 atölye çadırı, 20 güneş, hidrojen ve elektrikli araç yer alacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ve Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi ev sahipliğinde Türkiye'nin en büyük bilim şenliği Bursa Merinos Parkı'nda düzenlenecek. Bilim Şenliği 2014'de, mucit ve meraklı öğrenciler, 180 stanta ilginç icatları inceleyebilecek. Yenilenebilir enerjiye dikkat çekilecek şenlikte 30 patentli mucit, 100 ilköğretim ve meslek lisesinin projeleri, 30 üniversiteden 45 üniversite bilim kulübü, 20 güneş, hidrojen ve elektrikli araç, 25 atölye çadırı, 10 bilim merkezi ve İngiltere, Hollanda, Fransa ve İtalya'dan bilim şov ekibi yer alacak.

100 BİN ZİYARETÇİNİN ÜZERİNE ÇIKACAĞIZ

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Recep Altepe, yaptığı basın toplantısında bilime meraklı gençleri yetiştirmek için çalıştıklarını söyledi. Altepe, Bursa'daki bilim merkezinin dünyaya örnek olduğunu belirtirken, "Başımıza icat çıkartacak' gençleri yetiştirmek istiyoruz. Geçtiğimiz yıl 100 bin ziyaretçi şenliğe katıldı. Bu yıl rakam daha da yukarıya çıkacak" dedi.

GELECEĞİN OTOMOBİLLERİ SERGİLENECEK

Başkan Altepe, öğrencilere yönelik 'Şaşırt Beni Köşesi'nde, CERN Atlas Dedektöründen Türk ekibinde Prof. Dr. Serkant Ali Çetin, NASA'dan ödüllü Astronomi Fotoğrafçısı Tunç Tezel, Uludağ Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin, Urla Limantepe Kazı Başkanı Prof. Dr. Hayat Erkanal, Sakarya Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Tırpan, Ege Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Zeynel Tunca, Ankara Üniversetis Fen Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ethem Derman'ın mesleki deneyimlerini aktaracağını kaydetti.

Başkan Altepe, Saturn gezegeni ve Ay gözlemlerinin yapılacağı şenliğe, Gaziantep, Konya, Trabzon, Çorum, İzmir, Kütahya, Manisa, İstanbul, Sakarya'dan 6 TIR ile 20 geleceğin otomobilinin taşınacağını vurguladı. Başkan Altepe, büyük, küçük herkesi Bilim Şenliği'ne davet etti.  İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Bilici de, bilim insanı olacak çocukları keşfetmek ve yetiştirmenin en önemli görevleri olduğunu belirterek, Bursa'da ortaöğretim, lise ve meslek liselerinde yapılan 200 projenin 14 çadırda sergileneceğini ifade etti. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mucitler, Bilim Şenliğinde Buluşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement