Mubim'e 3 Bin 74 Başvuru Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Mubim'e 3 Bin 74 Başvuru Yapıldı

Mubim\'e 3 Bin 74 Başvuru Yapıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin muhtarların işlerini kolaylaştırmak üzere kurduğu MUBİM sistemi yoğun ilgi görüyor.

22.07.2015 11:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin muhtarların işlerini kolaylaştırmak üzere kurduğu MUBİM sistemi yoğun ilgi görüyor. MUBİM'e kurulduğu günden bu yana 3 bin 74 şikayet ve istekte bulunuldu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin, 909 muhtarın talep, şikayet ve önerilerini daha hızlı değerlendirmek amacıyla kurduğu Muhtar Bilgilendirme Merkezi (MUBİM) hizmet vermeye başladığı günden bu yana yoğun ilgi görüyor. Türkiye'de ilk kez uygulanan sistem sayesinde muhtarlar hizmet birimlerine gitmeden telefon, faks, dilekçe, SMS ve e-mail yoluyla isteklerini işleme koyup, sonucunu öğrenebiliyor. MUBİM sistemine kayıt edilerek ilgili birimlere gönderilen istek ve şikayetlerle ilgili cevaplar MUBİM tarafından muhtarlara iletiliyor. Muhtarlar isteklerini sistemden takip ederek, hangi aşamada olduğunu öğreniyor.

1 Aralık 2014 tarihinden bu yana istek ve şikayet almaya başlayan MUBİM 'e bugüne kadar 3 bin 74 talepte bulunulduğu, 3 bin 74 istek ve talebin 2 bin 851'inin sonuçlandırıldığı ve diğer müracatlarla ilgili sürecin devam ettiği belirtildi. En çok şikayet ve istekte bulunulan birimlerin başında Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ve Yollar Şube Müdürlüğü'nün geldiği açıklanırken, 572 muhtarın istek ve talepte bulunduğu Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'nın 557 talebi sonuçlandırdığı bildirildi.

Toplam 420 başvuruyla iikinci sırada yer alan ASAT'ın ise başvurularının 380'inin sonuçlandırdığı, muhtarların en çok istekte bulunduğu birimler arasında Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Taşınır Mal Şube Müdürlüğü (328 başvuru), Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Mezarlıklar Şube Müdürlüğü (307 başvuru), Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü (208 başvuru), Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü (149) başvuru, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Tarımsal Yapılar ve Sulama Şube Müdürlüğü (124 başvuru), Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Yatırımlar Şube Müdürlüğü (121 başvuru) yer aldığı açıklandı.

Muhtarların MUBİM'den şikayet, istek ve taleplerin başında da, malzeme, mezarlık bakım, onarım, yapımı, yol bakım onarımı, sıcak asfalt, içme suyu, tarımsal sulama, kanalizasyon alt yapı isteği, otobüs durak talebi, köprü menfez yapımı, mezarlık temizliği, içme suyu şebeke yapımı, yağmur suyu drenaj hattı, park yapımı, muhtar evi, hız kesici, mahalle yol yapımı, okul bakım onarımı, çevre düzenlemesi, yoksulluk yardımları, kaldırım onarımı, kavşak düzenlemesi, nazım imar planı geldiği ifade edildi.

KUMLUCA İLK SIRADA

Öte yandan ilçe ve mahalle bazında en çok istek ve talepte bulunan ilçe ve mahallelerin başında Kumluca'nın Kuzca Mahallesi'nin ilk sırada yer aldığı, Kuzca'yı, Alanya'nın Mahmutlar Mahallesi'nin takip ettiği belirtildi. Sırasıyla, Kumluca Belen, Kaş Kemer, Kumluca Bağlık, Alanya Elikesik, Konyaaltı Aşağıkaraman, Kumluca Adrasan, Gazipaşa Karalar, Alanya Oba, Demre Küçükkum, Muratpaşa Altındağ, Kepez Barış, Manavgat Ilıca, Manavgat Kızıldağ, Alanya Tosmur ve Manavgat Karabucak da, MUBİM'den şikayet, istek ve talepte bulunan mahalleler olarak açıklandı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mubim'e 3 Bin 74 Başvuru Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement