Mskü'de Akademik Yıl Açılış Töreni - Son Dakika
Güncel

Mskü'de Akademik Yıl Açılış Töreni

Muğla Valisi Çiçek: "Geleceğinizi şekillendirmek adına verdiğiniz karar, size sadece akademik anlamda katkı sağlamayacak, aynı zamanda kişisel ve sosyal gelişiminiz için fırsat sunacaktır" Rektör Prof. Dr. Harmandar: "2014 2015 akademik yılında ön lisans ve lisans programlarına 7 bin 855, yüksek lisans.

30.09.2014 18:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinin (MSKÜ) 2014-2015 akademik yılı açılış töreni düzenlendi.

Muğla Valisi Amir Çiçek, Atatürk Kültür Merkezi'ndeki törende, Muğla'da eğitim gören öğrencilerin çok şanslı olduğunu söyledi.

Üniversiteye kayıt yaptıran öğrencilerin, hayatlarının en önemli dönüm noktalarından birine adım attığına işaret eden Çiçek, şunları kaydetti:

"Geleceğinizi şekillendirmek adına verdiğiniz karar, size sadece akademik anlamda katkı sağlamayacak, aynı zamanda kişisel ve sosyal gelişiminiz için fırsat sunacaktır. Üniversite yaşamı, iş hayatınızın temelini oluştururken, ayaklarınızın üstünde durmanıza, hayata farklı bir pencereden bakmanıza, Türkiyemizin dört bir köşesinden gelen arkadaşlarınızla hüznünüzü, sevincinizi paylaşmanıza ortam sağlamaktadır."

38 bin 500 öğrenciye ulaşıldı

MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar da öğrenci sayısının 38 bin 500'e ulaştığı üniversitede, bin 336 öğretim elemanının görev yaptığını ifade etti.

Üniversitenin, 14 fakülte, 4 enstitü, 5 yüksekokul, 13 meslek yüksekokulu ve 31 araştırma merkeziyle bilim ve eğitim alanında dünyadaki gelişmeleri yakından takip ettiğini anlatan Harmandar, ulusal ve uluslararası ölçekte araştırma projeleri yürüttüklerini dile getirdi.

Harmandar, 1992'de 4 bin 200 metrekarelik kapalı alanla akademik hayatına başlayan üniversitenin, bugün 71 kat büyüdüğünü belirterek, şunları söyledi:

"2014-2015 akademik yılında ön lisans ve lisans programlarına 7 bin 855, yüksek lisans ve doktora programlarına 889 öğrenci kayıt yaptırdı. Uluslararası öğrenci sayısı, 42 ülkeden 536 öğrenciye ulaştı. Üniversitelerarası hareketlik çerçevesinde, Farabi, Mevlana ve Erasmus Değişim programlarında üniversitemize misafir olarak gelen ulusal ve uluslararası öğrenci sayısı 307, üniversitemizden giden öğrenci sayısı ise 495 oldu."

Törende, öğrenci memnuniyeti anketinde en çok memnuniyeti sağlayan 5 öğretim üyesine plaket verildi. Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencilerinin konserinin ardından ilk ders, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Lütfü Akça tarafından verildi. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mskü'de Akademik Yıl Açılış Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı
    23:14 Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı

    Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Bilim Eğitim Vakfı tarafından yürütülen AB destekli proje kapsamında, gençlerin dijital sektörlerde istihdamının arttırılması hedefleniyor. Projenin açılışı Diyarbakır Gastro İnovasyon Merkezi'nde gerçekleştirildi. DTSO Başkanı Mehmet Kaya, gençlerin ve kadınların işgücüne katılımının düşük olmasının önemli bir sorun olduğunu belirterek, projenin bu soruna çözüm üretmeyi hedeflediğini ifade etti. Proje kapsamında gençlere eğitimler ve işletmelerle eşleştirme çalışmaları yapılacak.

  • Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze Ramazan Ayı Vesilesiyle İftar Programı Düzenledi
    23:11 Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze Ramazan Ayı Vesilesiyle İftar Programı Düzenledi

    Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze, Müslüman diplomatlar ve siyasetçiler ile Tüm Gürcistan Müslümanlar İdaresi yetkililerine iftar verdi. Programda konuşan Kobakhidze, ülkesinde yaşayan Müslümanların, Gürcistan'ın gelişmesi ve kalkınmasına önemli katkı sağladıklarını ifade etti. Gürcistan'daki tüm Müslümanların kardeşlik ve barış içinde yaşadıklarını kaydeden Kobakhidze, devletin Müslüman toplumuna sağladığı desteklerin artacağını belirtti.

  • İçişleri Bakanı Yerlikaya: Seçimlerde Huzur ve Güven Sağlayacağız
    23:05 İçişleri Bakanı Yerlikaya: Seçimlerde Huzur ve Güven Sağlayacağız

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, seçimlerin huzur ve güven ortamında yapılması görevinin İçişleri Bakanlığı'na ait olduğunu belirterek, 600 bin mesai arkadaşıyla seçim sürecinde bu huzuru ve güveni sağlayacaklarına inandıklarını söyledi. Yerlikaya ayrıca, terör örgütleri ve organize suç örgütleriyle mücadelede elde ettikleri başarıları vurgulayarak, devletin ve milletin iradesinden daha büyük bir güç olmadığını ifade etti.

  • AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, Seçmenleri Etkilemek İçin Yoğun Çalışma Yürütüyor
    23:02 AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, Seçmenleri Etkilemek İçin Yoğun Çalışma Yürütüyor

    AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, İl Başkanı Raşit Ocak liderliğinde gerçekleştirdiği çalışmalarla seçmenleri etkilemeye devam ediyor. Örgütlü bir şekilde yapılan bilgilendirme ziyaretlerinde sorular samimiyetle cevaplanırken, sıkıntı yaşanan alanlarda çözümler üretiliyor. Kadınlar ve gençlerin talepleri ise öncelikli olarak değerlendiriliyor.

  • İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Keçiören'de iftar programında konuştu Açıklaması
    22:55 İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Keçiören'de iftar programında konuştu Açıklaması

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ı eleştirerek, "O artık CHP Genel Merkezi'nin ev kölesi olmuştur.

  • ABD Rusya'yı terör saldırısı konusunda uyardı
    22:53 ABD Rusya'yı terör saldırısı konusunda uyardı

    ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Rusya'yı 22 Mart'ta düzenlenen terör saldırısı hakkında uyardıklarını belirterek, 7 Mart günü saat 11.15'te Rus güvenlik birimlerine yazılı uyarıda bulunduklarını açıkladı.


Advertisement