Mourinho Drogba'yı Öve Öve Bitiremedi - Son Dakika
Spor

Mourinho Drogba'yı Öve Öve Bitiremedi

Mourinho Drogba\'yı Öve Öve Bitiremedi

Portekizli teknik adam Jose Mourinho, yıllar sonra yeniden Chelsea'de buluştuğu Didier Drogba'yı yere göğe sığdıramadı.

01.08.2014 16:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

36 yaşındaki futbolcuyla 1 yıllık sözleşme imzalayıp yeniden Londra'ya getiren Mourinho, Sky Sports'a yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

"Bitiriciliği hala yerli yerinde duruyor. Gol atmadaki teknik kapasitesinde değişme yok. Hala fizik olarak çok güçlü. Mental anlamda da öyle. Her antrenmanda, her yarışçı mücadeleki kazanma azminden hiçbir şey kaybetmemiş. Bizim için çok önemli bir futbolcu."

Chelsea'deki ikinci kariyerinde 15 numaralı formayı giyecek olan Fildişi Sahilli yıldız, geride kalan sezonun sonunda Galatasaray ile mevcut sözleşmesi bitmiş ve ardından Türkiye'ye veda etmişti.

Portekizli teknik adam, Chelsea'de tarihi başarılara imza atarken, şüphesiz en çok güvendiği isim, "prensim" dediği Fildişi Sahilli yıldız Drogba olmuştu.

Chelsea'deki ilk 3 sezonunda 142 resmi maça sahaya çıkan Drogba, 65 kez fileleri havalandırıp 25 de asist yapmıştı. Mourinho Chelsea'den ayrıldıktan sonra Drogba, yaklaşık 5 yıl daha Maviler forması giymişti.

Londra temsilcisindeki 8 sezonunda toplam 342 resmi maçta 157 gol kaydeden ve 71 asist yapan Drogba, 2006-2007 sezonunda 20 golle, 2009-2010 sezonunda da 29 gol atarak Premier Lig'de 2 kez gol kralı olmuştu.

Chelsea ile mevcut sözleşmesi 2011-2012 sezonunun ardından sona eren ve Londra'daki kariyeri rüya gibi biten Drogba, Münih'teki finalde Şampiyonlar Ligi kupasını havaya kaldırmış ve FA Cup finalinde Liverpool'u da yıkan golü kaydetmişti.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Mourinho Drogba'yı Öve Öve Bitiremedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement