Mor Başörtülü Kadın, Dolandırılmaktan Son Anda Kurtuldu - Son Dakika
Güncel

Mor Başörtülü Kadın, Dolandırılmaktan Son Anda Kurtuldu

Mor Başörtülü Kadın, Dolandırılmaktan Son Anda Kurtuldu

Eskişehir'de, dolandırıcılara para kaptırmak üzere olan 41 yaşındaki Gülcan Akdeniz'i, 'mor başörtülü' teyzesini polislere bildiren yeğeni sayesinde durduruldu.

02.09.2015 15:09  Güncelleme: 16:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'de 41 yaşındaki Gülcan Akdeniz, telefonda kendilerini emniyet müdürü ve savcı olarak tanıtan kişilerin isteği üzerine bankadan 6 bin 555 lira çekip bunu havale etmek için PTT şubesine gitti. Polisler, yakınlarının ihbarı üzerine Gülcan Akdeniz'in para yatırmasını son anda engelledi.

'KUYUMCU SOYULDU' YALANIYLA KANDIRDILAR

Olay, öğle saatlerinde 2 Eylül Caddesi'nde meydana geldi. Gülcan Akdeniz'i cep telefonundan arayıp kendilerini emniyet müdürü ve savcı olarak tanıtan kişiler "Kuyumcu soyuldu, kimlik bilgileriniz orada bulundu. Banka hesabınızdaki paraları çekecekler. Onlardan önce bankaya siz gidip çekin ve size vereceğimiz hesap numarasıyla parayı PTT şubesinden havale edin. Bizim onları yakalamamız an meselesi." dedi.

'MOR BAŞÖRTÜSÜ' TAKAN TEYZESİNİ POLİSLERE BİLDİRDİ

Telefondaki şüphelilerin sözlerine inanan Gülcan Akdeniz, evdeki yeğenine bankadan para çekip oradan da PTT şubesine gideceğini söyledi. Akdeniz, banka şubesine gittikten sonra durumdan şüphelenen yeğeni 155 polis imdat hattını arayıp mor başörtüsü takan teyzesinin dolandırılabileceği ihbarını yaptı. İhbar üzerine banka ve PTT merkez şubesine polis ekipleri sevk edildi.

POLİSLER SON ANDA DURDURDU

Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Şubesi'nde görevli polisler PTT içerisindeki gişeden 6 bin 555 lira parayı havale etmek isteyen Gülcan Akdeniz'in yanına giderek dolandırılacağını belirtip para yatırmasını engelledi.

BAYGINLIK GEÇİREN KADIN İÇİN AMBULANS ÇAĞRILDI

Akdeniz, baygınlık geçirince polisler ambulans çağırdı. Gelen sağlık ekibi tarafından ambulans içerisinde gerekli müdahalesi yapılan Gülcan Akdeniz daha sonra ifadesi alınmak üzeren polis merkezine götürüldü.

MOR BAŞÖRTÜSÜNDEN TANINDI

Akdeniz, burada başına gelenleri şöyle anlattı:

"Bana telefon edenler 'Emniyet Müdürüyüm', 'Savcıyım' dedi. Telefonda telsiz konuşmaları geliyordu. Bana kuyumcu soyulduğunu, kimlik bilgilerimin de orada bulunduğunu söylediler. Birkaç ay önce kimliğimi kaybetmiştim. Böyle söyleyince çok korktum ve onlara inandım. Yeğenim polisi arayıp durumu bildirmiş. Polisler de mor renk başörtümden beni tanıyıp yanıma geldi. Dolandırılacağımı söylediler. O an baygınlık geçirmişim."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mor Başörtülü Kadın, Dolandırılmaktan Son Anda Kurtuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (37)

  • ERBAA: YASIM 45 YEMİN OLSUN,HAYATIMDA GORDUGUM EN İYİ PARTİ ...AKP ..DİR..ÇÜNKÜ 80 YILDA YAPİLMİYANLARİ 10 YILDA YAPTI.. NELER YAPTI NELER ,SAYMAKLA BİTMEZ...SOL PARTİLERİN DİKİLİ BİR AĞACI BİLE YOK... SOLDAN UZAK DUR VATANDAŞ... SOL UĞURSUZDUR,CENABETDİR,BEYNAMAZDİR,HAİNDİR,SARAPCİDİR,ESRARCİDİR..İSLAM DÜŞMANIDIR.... HAİN SEVİCİDİR... 62 22 Yanıtla
  • mosmor: kesin akplidir. yoksa bu numaraya hangi kafa inanır. (kadir inanır ) 8 25 Yanıtla
  • yazık : mor başörtüsü ne demek ya ..bu haber resmen basortusune bakis açısını gosteriyor site yönetiminin bu kadar net ! 24 6 Yanıtla
  • abdulkerim: bidon kafalı işte belli 8 17 Yanıtla
  • Sevgi: Helal paraymış 20 4 Yanıtla
  • Başkentli: Ya kardeşim bu gibi durumlar için devlet elektrik faturalarının altına polisim savcıyım diyerek arayanlara itibar etmeyin polis ve savcı böyle bir şey yapmaz diye açıklayıcı bilgiler yazıyor. Devlet daha ne yapsın 18 0 Yanıtla
  • OF: Başörtü düşmanları allah belanızı vrsin 12 3 Yanıtla
  • Türk: mal 4 10 Yanıtla
  • xyz: biride demiyor ağa kimlik bilgim orada bulunsun birşey yapmadım ki neden para yatırayım diye.. 14 0 Yanıtla
  • .: başörtülü olması haber başlığı olması için sebep mi..? 9 5 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement