Montreal Türk Filmleri Festivali - Son Dakika
Kültür Sanat

Montreal Türk Filmleri Festivali

Bu yıl 9 15 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek etkinlikte, dünyanın önemli festivallerinde büyük ustaların ödül alan ya da ödüle aday gösterilen uzun, kısa ve belgesel filmlerinin yanı sıra yeni yeteneklerin yapıtları da gösterilecek.

04.05.2014 12:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl 6'ncısı düzenlenecek Montreal Türk Filmleri Festivali, 9-15 Mayıs tarihlerinde sinemaseverlerle buluşacak.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre etkinlikte, Cinema du Parc'da gerçekleşecek festivalde Montrealliler, Türk sinemasını daha yakından tanıma olanağına kavuşacak.

Etkinlikte, dünyanın önemli festivallerinde büyük ustaların ödül alan ya da ödüle aday gösterilen uzun, kısa ve belgesel filmlerinin yanı sıra yeni yeteneklerin yapıtları da gösterilecek.

Ayrıca festival haftası boyunca, Türk sinemasının 100. yılı kutlamaları çerçevesinde Gitane Turquoise'da da ücretsiz filmler izlenebilecek.

Festivalin ilk günü olan 9 Mayıs'ta, yönetmenliğini Murat Düzyol'un yaptığı, Tamer Levent, Burcu Görek ve Buket Kurt'un rol aldığı "Olmak" ile yönetmenliğini Kerem Deren'in üstlendiği, Farah Zeynep Abdullah, Engin Akyürek, Ceren Moray, Onur Tuna ve Ege Aydan'ın izleyici karşısına çıktığı "Bi Küçük Eylül Meselesi" filmleri gösterilecek.

Festivalde ayrıca, 10 Mayıs'ta "Kelebeğin Rüyası", 11 Mayıs'ta "Patika" ve "Mutlu Aile Defteri", 12 Mayıs'ta Belgesel film "Gurbeti Seçtim", 13 Mayıs'ta "Brukman Kadınları", 14 Mayıs'ta "Zen" ve "Meryem", 15 Mayıs'ta "Eksik" ve "Yabancı" isimli filmler izleyiciyle buluşacak.

Festivalle ilgili ayrıntılı bilgiye, "http://festivaldufilmturc.org" adresinden ulaşılabilir. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Montreal Türk Filmleri Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement