Moldova'da 'Darbe' Gözaltıları - Son Dakika
Güncel

Moldova'da 'Darbe' Gözaltıları

Moldova'da iktidarı zorla ele geçirmek ve terör faaliyetleri düzenleyerek anayasal düzeni değiştirmek suçlamasıyla 13 kişinin gözaltına alındığı bildiriliyor.

27.11.2015 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Moldova'da iktidarı zorla ele geçirmek ve terör faaliyetleri düzenleyerek anayasal düzeni değiştirmek suçlamasıyla 13 kişinin gözaltına alındığı bildiriliyor.

Moldova Emniyet Genel Müdürlüğü Müfettişlik Dairesi Başkan Yardımcısı George Kavkalyuk, yaptığı basın açıklamasında, yaptıkları aramalar sonucunda 13 kişinin yanlarında askeri üniforma, çok sayıda silah, göz yaşartıcı sprey ve Moldova'nın başkenti Kişinev ile Beltsı kentine ait olan ve üzerlerinde devlet kurumlarının gösterildiği topografik haritaların ele geçirildiğini söyledi. Kavkalyuk, bu kişilerin önce Beltsı kentinde askeri üsse ve cezaevine baskın yapmayı planladıklarını, daha sonra ise, bazı şirketlerin ofislerini ele geçirerek mali destek sağlama niyetinde olduklarını dile getirdi. Müfettiş Kavkalyuk, gözaltına alınan kişilerden ikisinin Rusya vatandaşı olduğunu, ikisinin ise, Ukrayna'da Rusya yanlısı ayrılıkçı grupların faaliyet gösterdikleri Donetsk ilinden olduğunu kaydetti.

Moldova'da Batı yanlısı kesimler ile Rusya yanlısı kesimler arasındaki mücadele, son aylarda giderek yoğunlaşmış durumda. Batı yanlısı koalisyon hükümetinin yolsuzluk suçlamaları nedeniyle dağılmasının ardından, Batı yanlısı Cumhurbaşkanı Nikola Timofti, yeniden Batı yanlısı bir koalisyon hükümetinin kurulması için çaba gösteriyor. Moldova yönetimi, Rusya'yı, Moldova'da siyasi kriz çıkarmaya çalışmakla suçluyor. - Kıev

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Moldova'da 'Darbe' Gözaltıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement