Modifiyeli Araçlara Sıkı Denetim - Son Dakika
Yerel

Modifiyeli Araçlara Sıkı Denetim

Vali Orhan Düzgün, modifiyeli araçlar ile çevreye rahatsızlık veren araçlara yönelik müsamaha gösterilmeden denetimlerin aralıksız sürdürüldüğünü, 2,5 ayda 959 araç sürücüsüne işlem yapıldığını bildirdi.

14.08.2014 17:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vali Orhan Düzgün, modifiyeli araçlar ile çevreye rahatsızlık veren araçlara yönelik müsamaha gösterilmeden denetimlerin aralıksız sürdürüldüğünü, 2,5 ayda 959 araç sürücüsüne işlem yapıldığını bildirdi.

Vali Düzgün yaptığı yazılı açıklamada, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması ile yaşam kalitesinin insanların birbirlerine karşı sorumluluklarını da dikkate alarak üst seviyeye çıkartılmasının önemine işaret etti.

Trafik akışı ve düzeninin sağlıklı şekilde devam etmesi, olası can ve mal kayıplarının önüne geçilebilmesi amacıyla trafik ekiplerinin 24 saat boyunca görev yaptığını ifade eden Vali Düzgün, özellikle yaz aylarında modifiyeli araçlar ile egzozlarında abartılı değişiklik yaptırarak çevreye rahatsızlık veren araçlara yönelik şikayetlerin arttığına dikkati çekti.

İl Emniyet Müdürlüğü'nün bu doğrultuda belirli bir plan dahilinde çalışmalarını yoğunlaştırdığını belirten Düzgün, şu bilgileri verdi:

"Ekiplerimiz, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 30. maddesinin 'Karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde olan veya görüşü engelleyecek ve çevredekileri rahatsız edecek derecede duman veya gürültü çıkaran araçları kullanan sürücüler' hükmü uyarınca 547 adet araca işlem yapılmış, abartılı egzozların söktürülmesi sağlamıştır. Ayrıca 'araç üzerinde yapılan teknik değişiklik' hükmü uyarınca 76 adet araç ve sürücüsüne, 'ses müzik, görüntü ve haberleşme cihazlarını şartlarına uygun olmadan araçlarda bulundurmak, bu tür cihazları kamunun rahat ve huzurunu bozacak şekilde kullanmak' hükmü uyarınca 54 araç ve sürücüsüne, 'Araçları, kamunun rahat ve huzurunu bozacak veya kişilere zarar verecek şekilde saygısızca sürmek' hükmü uyarınca 282 araç ve sürücüsüne işlem yapmıştır. Toplamda 959 araç ve sürücüsüne işlem yapılmış, 34 araç ise trafikten men edilmiştir." - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Modifiyeli Araçlara Sıkı Denetim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement