MİT Yasası Kabul Edildi - Son Dakika
Güncel

MİT Yasası Kabul Edildi

MİT Yasası Kabul Edildi

Hükümetin seçim sonrasına bıraktığı yeni Milli İstihbarat Teşkilatı yasası Meclis Genel Kurul'unda kabul edildi.

17.04.2014 19:27  Güncelleme: 20:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstihbarata Meclis denetimi getiren, MİT mensuplarının görevlerini yaparken ceza ve infaz kurumlarındaki tutuklu ve hükümlülerle görüşmesini de öngören MİT Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı.

KANUNLA BELİRLENEN GÖREVLER DIŞINDA GÖREV VERİLEMEYECEK

MİT'in görevleri arasında; "Dış güvenlik, terörle mücadele ve milli güvenliğe ilişkin konularda Bakanlar Kurulu'nca verilen görevleri yerine getirmek", "Dış istihbarat, milli savunma, terörle mücadele ve uluslararası suçlar ile siber güvenlik konularında her türlü teknik istihbarat ve insan istihbaratı usul, araç ve sistemlerini kullanmak suretiyle bilgi, belge, haber ve veri toplamak, kaydetmek, analiz etmek ve üretilen istihbaratı gerekli kuruluşlara ulaştırmak" ve "İstihbarat kapasitesini, niteliğini ve etkinliğini artırmak amacıyla, çağdaş istihbarat teşkilat usul ve yöntemlerini araştırmak, teknolojik gelişmeleri takip etmek ve uygun görülenleri temin etmek" de yer alacak. 

MİT'e kanunla sayılan görevler dışında görev verilemeyecek. 

İMRALI GÖRÜŞMELERİNE YASAL GÜVENCE 

MİT, yerli, yabancı her türlü kurum, kuruluş, tüm örgüt veya oluşumlar ile kişilerle doğrudan ilişki kurabilecek, uygun koordinasyon yöntemlerini uygulayabilecek. 

Böylece İmralı görüşmelerine yasal dayanak oluşturuldu. MİT ve hükümet yetkililerinin Öcalan başta olmak üzere terör örgütü mensubu ve yöneticileriyle görüşmeleri yasal hale geldi.

YURTDIŞI OPERASYON YETKİSİ 

MİT, yasanın Köşk tarafından onaylanmasının ardından yurtdışında operasyon yapma yetkisine de kavuşacak. 

Teklifteki MİT Bakanlar Kurulu'nun verdiği "her türlü görevi yapar" ifadesi ise "verilen görevleri yapar" şeklinde değiştirildi. 

KAMU KURUM VE KURUŞLARINDAN BİLGİ VE BELGE ALABİLECEK

MİT, kamu kurum ve kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, Bankacılık Kanunu kapsamındaki kurum ve kuruluşlar ile diğer tüzel kişiler ve tüzel kişiliği bulunmayan kuruluşlardan bilgi, belge, veri ve kayıtları alabilecek, bunlara ait arşivlerden, elektronik bilgi işlem merkezlerinden ve iletişim alt yapısından yararlanabilecek, bunlarla irtibat kurabilecek. Bu kapsamda talepte bulunulanlar, kendi mevzuatlarındaki hükümleri gerekçe göstermek suretiyle talebin yerine getirilmesinden kaçınamayacak. 

GİZLİ ÇALIŞMA TEKNİKLERİNİ KULLANABİLECEK

TCK'nın "Devletin Güvenliğine Karşı Suçlar", "Anayasal Düzene ve Bu Düzenin İşleyişine Karşı Suçlar", "Milli Savunmaya Karşı Suçlar", "Devlet Sırlarına Karşı Suçlar ve Casusluk" başlıklı maddelerinde yer alan suçlara ( (Halkı Askerlikten Soğutma, Askeri İtaatsizliğe Teşvik, Seferberlikle İlgili Görevin İhmali, Düşmandan Ünvan ve Benzeri Payeler Kabulü, Askeri Yasak Bölgelere Girme başlıklı 318, 319, 324, 325 ve 332. maddeleri hariç olmak üzere) ilişkin soruşturma ve kovuşturmalarda ifade tutanaklarına, her türlü bilgi ve belgeye erişebilecek, bunlardan örnek alabilecek. 

MİT, görevlerini yerine getirirken gizli çalışma usul, prensip ve tekniklerini kullanabilecek.

KİMLİKLERİNİ DEĞİŞTİREBİLECEKLER

MİT, istihbari faaliyetler için görevlendirilenlerin kimliklerini değiştirebilecek, kimliğin gizlenmesi için her türlü önlemi alabilecek, tüzel kişilikler kurabilecek. Kimliğin oluşturulması veya tüzel kişiliğin kurulması ve devam ettirilmesi için zorunlu olması durumunda gerekli belge, kayıt ve dokümanlar ile araç ve gereçler hazırlayabilecek, değiştirilebilecek, kullanılabilecek.

SİBER GÜVENLİKLE İLGİLİ VERİLERİ TOPLAYABİLECEK

Yabancıların ülkeye giriş, çıkışları, vize, ikamet, çalışma izni ve sınır dışı edilmesi gibi konularda, ilgili kurum ve kuruluşlardan talepte bulunabilecek. 

Telekomünikasyon kanallarından geçen dış istihbarat, milli savunma, terörizm ve uluslararası suçlar ile siber güvenlikle ilgili verileri toplayabilecek. 

Yabancı unsurların ülkenin ve vatandaşların iletişim güvenliğini tehdit eden faaliyetlerinin engellenmesine yönelik çalışmalar yapabilecek, ilgili kurum ve kuruluşlardan talepte bulunabilecek.

YALAN MAKİNESİ KULLANABİLECEK

MİT'te görev alan veya alacak kişilerin güvenilirliklerini ve uygunluklarını belirlemek için yalan makinesi uygulaması dahil, test teknik ve yöntemlerini kullanabilecek.

MİT mensupları görevlerini yerine getirirken ceza ve infaz kurumlarındaki tutuklu ve hükümlülerle önceden bilgi vermek suretiyle görüşebilecek, görüşmeler yaptırabilecek, görevinin gereği terör örgütleri dahil olmak üzere milli güvenliği tehdit eden bütün yapılarla irtibat kurabilecek. 

ANKESÖRLÜ TELEFONLAR DİNLENEBİLECEK

Önleyici istihbarat elde etmek ve analiz yapabilmek amacıyla, MİT Müsteşarı veya yardımcısının onayıyla yurt dışında veya yabancılar tarafından gerçekleştirilen iletişim ile ankesörlü telefonlarla gerçekleştirilen iletişim ve MİT mensuplarının, MİT'te görev almış olanların veya görev almak üzere başvuranların iletişimi tespit edilebilecek, dinlenebilecek, sinyal bilgileri değerlendirilebilecek ve kayda alınabilecek.

MİT MENSUPLARINA MADALYA VERİLEBİLECEK

Yurt içinde veya yurt dışında olağanüstü gayret ve fedakarlıkla yaptığı çalışmalar sonucunda; ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğünün korunmasında, devletin yücelmesinde, milli menfaatlere katkıda bulunan ve hizmette üstün başarı ve yararlılık gösteren MİT personeline madalya verilebilecek. 

SİLAHLARINI HER YERDE TAŞIYABİLECEKLER

MİT mensupları ve emeklileri, demirbaş ve zati silahlarını MİT Müsteşarlığı kayıtlarına geçirilmek, müsteşarlıkça verilen belgelere işlenmek kaydıyla, meskun mahaller dahil her yerde taşıyabilecek.

SAVCILAR, MİT'LE İLGİLİ İHBAR ALDIKLARINDA MÜSTEŞARLIĞA BİLDİRECEK

Cumhuriyet savcıları, MİT görev ve faaliyetleri ile mensuplarına ilişkin herhangi bir ihbar veya şikayet aldıklarında veya böyle bir durumu öğrendiklerinde MİT Müsteşarlığı'na bildirecek. MİT Müsteşarlığı'nın, konunun görev ve  faaliyetlerine ilişkin olduğunu belirlemesi veya belgelendirmesi halinde adli yönden başka bir işlem yapılmayacak ve herhangi bir koruma tedbiri uygulanmayacak. Ancak ilgili fıkra hükümlerine göre işlem yapılabilecek.

MİT MÜSTEŞARI'NIN YARGILANMASI

MİT Müsteşarı hakkında soruşturma iznini Başbakan verecek. Yeni yasayla bu karara itiraz Cumhurbaşkanı'na yapılacak. Soruşturma için bir komisyon oluşturulacak. Yargılama yeri de Yargıtay olacak. 

MİT Müsteşarı hakkında soruşturmalarda, Askeri Mahkemeler Kuruluşu ve Yargılama Usulu Kanunun "Yüce Divan'da yargılanacak asker kişilerle ilgili soruşturma usulü" maddesinin bazı hükümleri uygulanacak. 

Buna göre, alınan kararlara karşı ilgililer, 10 gün içinde Cumhurbaşkanlığına itiraz edebilecek. İtiraz üzerine Cumhurbaşkanı tarafından verilen karar kesin olacak.

Araştırma veya ön inceleme, izin vermeye yetkili merci tarafından bizzat yapılabileceği gibi görevlendireceği denetim elemanlarıyla da yaptırılabilinecek. Bu şekilde görevlendirilen kişiler,  Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanunda ön inceleme ile görevlendirilen kişilere tanınan yetkilere sahip olacak.

3 KİŞİLİK SORUŞTURMA KURULU OLUŞTURULACAK

Soruşturma izni verilmemesi kararı hakkında ilgililer tarafından yapılan itirazın Cumhurbaşkanı tarafından kabul edilmesi veya soruşturma izni verilmesi kararına karşı süresi içinde itiraz edilmemesi ya da bu itirazın Cumhurbaşkanı tarafından reddedilmesi üzerine, izin vermeye yetkili merci tarafından soruşturmayı yapmak üzere denetim elemanlarından üç kişilik bir soruşturma kurulu oluşturulacak. Kurul, soruşturma sırasında Ceza Muhakemesi Kanunu'nun Cumhuriyet savcısına tanıdığı bütün yetkilere sahip olacak ve soruşturma sırasında hakim kararı alınması gereken hususlarda yetkili mahkemelere başvuracak.

YETKİLİ MERCİNİN VERDİĞİ KARAR KESİN OLACAK

Kurul, yaptığı soruşturma sonucunu bir rapor ile tespit ederek izin vermeye yetkili merciye sunacak. İzin vermeye yetkili merci kamu davasının açılmasına gerek görmezse kovuşturma yapılmasına yer olmadığına karar verecek. Bu karar kesin olacak.

MİT MÜSTEŞARI YARGITAY'IN İLGİLİ DAİRESİNCE YARGILANACAK

MİT Müsteşarı, Yargıtay ilgili dairesince yargılanacak. Aynı konuya ilişkin yeni ve somut delil ortaya çıkmadan, yeniden soruşturma yapılamayacak. 

İSİMSİZ DELİLSİZ ŞİKAYETLER İŞLEME KONULMAYACAK

İsimsiz, imzasız, adressiz, takma adla yapıldığı anlaşılan ya da belli bir olayı ve nedeni içermeyen, delilleri ve dayanakları gösterilmeyen ihbar ve şikayetler, Cumhuriyet savcılarınca işleme konulmayacak. 

AİLELER KORUMA TEDBİRLERİNDEN YARARLANACAK

MİT mensupları ile istihbarat hizmetlerine yardımları teşvik edilenler ve bunların eş, çocuk, ana, baba ve kardeşleri MİT Müsteşarının onayıyla Terörle Mücadele Kanunu'nda yer alan koruma tedbirlerinden yararlandırılacak. 

MİT'İN KİŞİLERE VERDİĞİ ZARARLAR TAZMİN EDİLECEK

MİT mensuplarının görevlerini yerine getirirken, görevin niteliği gereği veya görevin ifası nedeniyle diğer kişilere verdiği zararlar, idare tarafından tazmin edilecek. Tazmin, zararın göreve ilişkin bir husustan doğması ve ilgili personelin kasıt veya ağır kusurunun bulunmaması halinde, rücu işlemine konu edilmeyecek. 

TUTUKLU VE HÜKÜMLÜLER TAKAS EDİLEBİLECEK

Türk vatandaşları hariç olmak üzere, tutuklu veya hükümlü bulunanlar, milli güvenliğin veya ülke menfaatlerinin gerektirdiği hallerde Dışişleri Bakanının talebi üzerine, Adalet Bakanının teklifi ve Başbakanın onayı ile başka bir ülkeye iade edilebilecek veya başka bir ülkede tutuklu ve hükümlü bulunanlar ile takas edilebilecek.

MİT BELGESİ ÇALANA 10 YIL HAPİS

MİT'in görev ve faaliyetlerine ilişkin bilgi ve belgeleri, yetkisiz olarak alan, temin eden, çalan, sahte olarak üreten, bunlar üzerinde sahtecilik yapan, bunları yok eden kişiye 4 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası verilecek.

MİT mensupları ve ailelerinin kimliklerini herhangi bir yolla ifşa edenler ile MİT mensuplarının kimliklerini sahte olarak düzenleyen veya değiştiren ya da bu sahte belgeleri kullananlar, 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezasına çarptırılacak. 

YAYINLAYANLARA DA CEZA VAR

Bu bilgi ve belgelerin radyo, televizyon, internet, sosyal medya, gazete, dergi, kitap ve diğer tüm medya araçları ile her türlü yazılı, görsel, işitsel ve elektronik kitle iletişim araçları vasıtasıyla yayımlanması, yayılması veya açıklanması halinde, Basın Kanunu ile İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanunu kapsamında, sorumlulukları belirlenenler ile bunları yayınlayanlara 3 yıldan 9 yıla kadar hapis cezası uygulanacak.

Kanun kapsamındaki, görev ve yetkilerin kullanılmasını engelleyenlere 3 yıldan 5 yıla kadar, ihmal ve suistimal suretiyle önleyenlerle, yükümlülükleri yerine getirmeyenlere 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası verilecek. 

Bu fiilleri MİT mensupları işlerse, ceza üçte biri oranına kadar artırılacak.

GÜVENLİK İSTİHBARAT KOMİSYONU KURULACAK

Belirtilen görevleri yerine getirmek üzere, TBMM bünyesinde Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu kurulacak.

MİT Müsteşarlığı tarafından yürütülen devlet istihbarat hizmetleri ile Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı tarafından görevleri gereği yürütülen güvenlik faaliyetlerine ve istihbari nitelikteki faaliyetlere ilişkin olarak İçişleri Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve MİT Müsteşarlığı'nca hazırlanacak yıllık raporlar Başbakanlık'a gönderilecek.

Başbakanlık'ça bu raporlar üzerinde hazırlanacak yıllık rapor, mart ayı içinde Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu'na sunulacak. Komisyon, incelemelerini ve görüşmelerini raporun kendisine intikalinden itibaren 90 gün içinde tamamlayacak ve hazırlayacağı raporu bu süre içinde TBMM Başkanlığı'na sunacak.

Komisyonun üye sayısı 17 olacak; üye dağılımı, siyasi parti gruplarının, parti grupları toplam sayısı içindeki yüzde oranına göre yapılacak. Komisyonun görevleri şöyle:

"Milli güvenliğe ilişkin konularda görüş ve öneriler sunmak, güvenlik ve istihbarat konularında uluslararası alanda kabul gören gelişmeleri izlemek. Kendi faaliyetlerine ilişkin rapor hazırlamak. Güvenlik ve istihbarat hizmetleri sırasında elde edilen kişisel verilerin güvenliğini, bireyin hak ve özgürlüklerini koruyucu öneriler geliştirmek."

KOMİSYON GÖRÜŞMELERİ KAPALI OTURUMDA YAPILACAK

Komisyon görüşmeleri kapalı oturumda yapılacak. Kapalı oturumda komisyon üyeleri, ilgili bakanlar, görevli hükümet temsilcileri ve komisyonda görev yapan yasama uzmanları ile stenograflardan başkası bulunamayacak. 

Komisyon çalışmalarına ilişkin bilgi ve belgelerin saklanmasında ve korunmasında gizlilik esas olacak. Komisyon görüşmelerine katılan ve bu görüşmelere herhangi bir şekilde vakıf olanlar, komisyon çalışmaları ve görüşülen konular hakkında hiç bir açıklama yapamayacak, bunları sır olacak saklayacak.

Komisyon tarafından hazırlanan raporları ve bunların eklerini taşıyan, çoğaltan ve teslim alanlar da dahil olmak üzere tüm görevliler, bu raporların ve eklerinin korunması için gereken dikkat ve özeni gösterecek. İlgili kurumlar ve Başbakanlık'ça hazırlanacak raporlarda, komisyon raporlarında ve bunların ekleri ile komisyon tutanaklarında, devlet sırrı niteliğindeki bilgi ve belgelere yer verilmeyecek.

Komisyonun çalışma usul ve esaslarına ilişkin olarak, bu maddede hüküm bulunmayan hallerde TBMM İçtüzüğü hükümleri uygulanacak. İlgili kurumlar ve Başbakanlık'ça hazırlanacak raporların hazırlanmasına ve kapsamına ilişkin usul ve esaslar, Bakanlar Kurulu kararı ile yürürlüğe konulacak yönetmelikle belirlenecek. 

Doğrudan MİT tarafından tedarik edilmesi uygun görülen istihbarat ve güvenlik amaçlı ihtiyaçlar için gereken kaynak; MİT Müsteşarının teklifi, Milli Savunma Bakanının uygun görüşü ve Başbakanın onayıyla, Savunma Sanayi Destekleme Fonundan MİT adına açılmış olan hesaplara aktarılacak. Aktarılan bu tutarlar, MİT'in tabi olduğu mevzuat hükümlerine göre harcanacak.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel MİT Yasası Kabul Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (19)

  • UGUR03: TAMAMDIR ARTIK APONUN CIKMASINADA AZ KALDI MİT YASASI KABÜL EDİLDİYSE ADIM ADIM ONA GİDİYOR İŞ 15 57 Yanıtla MEHMET: By Nokta iyi hoş düşünüyorsunda mite boş yere yetki vermediler adam o yüzden doğruyu yazmış. 0 0
  • ZAFER: Pkklılar sonunuz geldi diyen şahsiyet Mite yetki veriyorlar ki Pkkyı meşrulaştırsın diye herhalde Oslo Görüşmelerinden haberiniz yok youtubeye girin ve Mit Pkk oslo görüşmelerini dinleyin ne zaman uyanacaksınız bakalım 9 12 Yanıtla
  • mertemir: kürtler ve pkklılar artık sonunuz geldi MİT kabusu geri döndü 9 9 Yanıtla
  • MUSTAFA: Arkadaşlar sizler sorunlumusunuz? Halen Mitten kim korkar diyorsunuz pkknın mitten korkmadğı belli aşağıda biri yazmış gayet acık!! 5 12 Yanıtla
  • CEMAL: NASIL BİR ÜLKEDEYİZ ARKADAŞ MİTİN BAŞKANIN AKRABALARI BDP ÜYESİ ÜLKENİN HALİNE BAK MİT ZATEN PKK VE BDP İLE GÖRÜŞÜYOR ALLAH SONUMUZU HAYIR ETSİN HALEN PARTİ FANATİKLİĞİ YAPAN HALEN AKPNİN YAPTĞI HER İŞİN ARKASINDA OLAN İNSAN VAR.. 7 7 Yanıtla SAMSUNLU: Hpg 63 denen pkk sempatizanı velet sen daha buradamısın? 0 0
  • KAYSERİLİ: Akp Pkk Beraber tam gaz ilerliyorlar..Mit zaten Pkk ve Bdp ile görüşüyordu şimdi yasal zemin hakkını mite verdiler bu sayede Aponunda çıkışına az kalmıştır burada halen parti fanatikliği yapan boş boş bütün gün sayfalara turuncu yapan pkk sempatizanı veletler ve akpli 24 saat buradan çıkmayan 10-15 görevli öbür dünyada bakalım nasıl hesap vereceksiniz. 7 6 Yanıtla
  • webby: Dostlarım hepiniz yanlışa sapmışsınız Recep Tayyip ERDOĞAN'ın alnı secdeye deyiyor, onun yanlışı olmaz. 4 9 Yanıtla Senem: Senin alnin nereye degiyor RTE nin secdesinemi.. RTE Alni secdeye degerken sende basindami duruyordun.. nasil bir mantik yasiyorsunuz neyin kafasi bu sizdeki karsinizda peygambermi var ne demek yanlis yapmaz, gormuyormusun hic etrafiniza bakmiyormusunuz siz cok uzuluyorum kendi ulkemin insanlarina ne oldu siZe ya, biz turkler cok akilli , cagdas, laik , hur ve zeki insanlardik... Bir sirkelenmemiZ lazim yoksa coookkk ahhh ahhh dicez , yazik olur biZe ... :( 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Mali Müşavirler İş Yükünden Şikayetçi
    13:26 Mali Müşavirler İş Yükünden Şikayetçi

    Van Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir Odası Başkanı Yakup Örenci, mali müşavirlerin işlerini yapamaz duruma geldiğini belirterek, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın dijital sistemlerinin sorunsuz çalışması ve mali tatilin gerçek anlamda uygulanmasını talep etti. Örenci, ayrıca beyan bildiriminin sadeleştirilmesi ve muhasebe işlemlerinin uygulanabilir hale getirilmesini istedi.

  • Ayşe Kulin'e Çağdaş Yaşam Cumhuriyet Ödülü Verildi
    13:25 Ayşe Kulin'e Çağdaş Yaşam Cumhuriyet Ödülü Verildi

    Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği tarafından her yıl 10 Nisan Laiklik Günü'nün yıldönümünde verilen Çağdaş Yaşam Cumhuriyet Ödülü'nü 18.si Gazeteci-Yazar Ayşe Kulin'e verildi. Ayşe Kulin, törende yaptığı konuşmada Cumhuriyet'in önemine vurgu yaparak daha çağdaş, daha aydınlık ve laik bir Türkiye için çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

  • Muğla Ortaca'da Kuvvetli Rüzgar ve Sağanak Sonucu Evde Hasar Meydana Geldi
    13:24 Muğla Ortaca'da Kuvvetli Rüzgar ve Sağanak Sonucu Evde Hasar Meydana Geldi

    Muğla'nın Ortaca ilçesinde kuvvetli rüzgar ve sağanak nedeniyle bir evin çatısı zarar gördü. Yapılan incelemede evde kısmen zarar meydana gelirken, belediye ekiplerince vinçle müdahale edilerek yıkılan çatı kaldırıldı. Bodrum ilçesinde de gece boyunca aralıklarla etkili olan sağanak ve kuvvetli rüzgar nedeniyle ilçe merkezindeki bazı rögarlarda taşma meydana geldi. Bazı mahallelerde de elektrikler kesildi, Cevat Şakir Caddesi'nde de trafik lambasında hasar meydana geldi. Yaşanan olumsuzluklara belediye ekiplerince müdahale edildiği öğrenildi.

  • Hidroelektrik Santral Kanalına Düşen İneğin Sahibi Bulundu
    13:23 Hidroelektrik Santral Kanalına Düşen İneğin Sahibi Bulundu

    Kastamonu'nun Hanönü ilçesinde hidroelektrik santralinin su kanalına düşen bir ineğin sahibi, kulak küpe numarası sayesinde tespit edildi. İneği sudan çıkaran köy muhtarı, hayvanın ayaklarında yaralar olduğunu belirtti. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü aracılığıyla ineğin sahibine ulaşıldı ve hayvan ailesine teslim edildi.

  • Kastamonu'nun Abana ilçesinde olta balıkçıları sezonu açtı
    13:23 Kastamonu'nun Abana ilçesinde olta balıkçıları sezonu açtı

    Kastamonu'nun Abana ilçesinde olta balıkçıları sezonun açılmasıyla birlikte istavrit avına başladı. İlk avlarının boy olarak da iyi olduğunu belirten balıkçılar, ilerleyen günlerde bol miktarda istavrit avlayabileceklerini umut ediyor.

  • Kırklareli'nde tarihi binada çıkan yangın kontrol altına alındı
    13:19 Kırklareli'nde tarihi binada çıkan yangın kontrol altına alındı

    Kırklareli'nde Geç Osmanlı dönemine ait tarihi binada çıkan yangın itfaiye ekiplerince kontrol altına alındı. Yangın sonucunda can kaybı olmazken, maddi hasar meydana geldi.

  • Posof Belediyesi 36 Milyon TL Borçla Karşı Karşıya
    13:16 Posof Belediyesi 36 Milyon TL Borçla Karşı Karşıya

    Ardahan'ın Posof ilçesi, 36 milyon lira borcuyla gündemde. Belediye Başkanı Erdem Demirci, borcun karşılığı olmadığını ve şeffaf bir belediyecilik anlayışıyla yöneteceklerini söyledi.


Advertisement