MİT TIR'larıyla İlgili 4 Savcı ve 1 Kurmay Albay İçin Yakalama Kararı - Son Dakika
Güncel

MİT TIR'larıyla İlgili 4 Savcı ve 1 Kurmay Albay İçin Yakalama Kararı

MİT TIR'larının durdurulmasına yönelik soruşturmada 4 savcı ve eski Adana jandarma komutanı hakkında yakalama kararı verildi.

06.05.2015 18:07  Güncelleme: 22:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MİT TIR'larının durdurulması ile ilgili soruşturma kapsamında Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 4 savcı ve 1 kurmay albay için yakalama kararı çıkarıldı. 4 savcı ve 1 komutan, 'hükümete darbe yapmak'la suçlanıyor.

Yakalama kararı çıkarılan isimler şöyle: Dönemin Adana Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, dönemin Adana Başsavcıvekili Ahmet Karaca, Adana TMK savcıları Aziz Takçı, Özcan Şişman, Adana İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Özkan Çokay.

SUÇLAMA HÜKÜMETE DARBE!

Yakalama kararı HSYK Başmüfettişi talebi üzerine suç yerine en yakın ağır ceza olan Tarsus İkinci Ağır Ceza Mahkemesi'nce verildi.

Yakalama kararı verilen 5 isme; "Cebir ve şiddet kullanarak T.C. Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini kısmen veya tamamen yaptırmayı engellemeye teşebbüs etmek, devletin güvenliğine ve siyasal faaliyetlerine ilişkin bilgileri temin edip ifşa etmek" suçlaması yönetildi.

YAKALAMA KARARI ÇIKARTILAN SAVCI KONUŞTU

Hakkında yakalama kararı çıkartılan Savcı Aziz Takçı, Radikal'e karara ilişkin şunları söyledi:

"Bu bir eşkiyalıktır. Evinize gelen, yolumuzu kesen eşkiyaya yasaya aykırı davrandığını hatırlatmak ne kadar anlamsızsa bu da öyledir. Ne sorarlarsa cevabını vereceğiz. Ancak, bir eşkiyalık düzeni bu işi yapıyor."

"BİZZAT GİDEREK TESLİM OLACAĞIM"

Böylesi bir kararı beklemediğini, bizzat giderek teslim olacağını söyleyen Savcı Aziz Takçı, tutuklanma olasılığı için de şu yorumda bulundu: Bu yola girenler mahkemeleri de ayarlamıştır. Normalda bu işleme bir soruşturma dahi açılmaz ancak, bunu yapanlar bunu da hesap etmişlerdir. Devlet varsa, -ki olmadığı görülüyor-, bir suç örgütü devlete egemen olmuştur ve bu işlemi yapıyor."

SAVCI ŞİŞMAN: HUKUK NEYİ GEREKTİRİYORSA ONU YAPTIK

Hakkında yakalama kararı çıkartılan savcı Özcan Şişman, ise DHA muhabirine tutuklama kararıyla ilgili yaptığı ilk açıklamada şöyle dedi:

"Hukuksuzluğun olduğu bir yerde hukuksuzluk devam ediyor. Güce biat edenler, hukuku yok sayarak, gücün talimatını yerine getiriyorlar. Birilerinin gazını almak için bizi tutukluyorlar. Yaşadığımız süreç budur. Daha önce de dile getirdiğim gibi hesabını veremeyeceğimiz hiçbir şey yok. Bütün işlerimizde hukuk neyi gerektiriyorsa onu yaptık."

SAVCI BAĞRIYANIK: SAKLAYACAK BİR ŞEYİMİZ YOK

Konuyla ilgili açıklama yapan bir başka isim de Antalya'da bulunan savcı Süleyman Bağrıyanık oldu. Bağrıyanık, "Gidip mahkemenin huzuruna çıkarız. Bizim saklayacağımız bir şey yok." dedi. Bağrıyanık'ın açıklamaları şöyle; "Biz bu memleketin insanıyız. Biz bu memleketten kaçacak da değiliz. Bu memlekette doğduk, bu memlekette öleceğiz. Ben uygun bir saatte gider çıkarım mahkemeye. Tarsus'a gideceğim. Ne sorarlarsa söylerim. Bizim sakladığımız, çekindiğimiz bir şey yok. Kararı basından öğrendim, davetiye çıkabilirdi. Adresim belli. Gidip mahkemenin huzuruna çıkarız. Bizim saklayacağımız bir şey yok."

POLİS EVİNE GİTTİ

Ancak bu açıklamalarından bir süre sonra savcı Süleyman Bağrıyanık'ın adliye yakınındaki evine polisler gitti. Polislerin savcı Bağrıyanık'ı götürmeye mi geldiği henüz netleşmedi.

Süleyman Bağrıyanık, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı görevinden alındıktan sonra Antalya'ya önce Başsavcı vekili, ardından savcı olarak atanmıştı. Süleyman Bağrıyanık yürütülen soruşturma gerekçesiyle HSYK tarafından bu görevinden uzaklaştırılmıştı.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel MİT TIR'larıyla İlgili 4 Savcı ve 1 Kurmay Albay İçin Yakalama Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (37)

  • Can: O savcılara da zamanında sorunları çalıp vermişler o şekilde savcı olmuşlar.zamanı gelince de tırları durdurup bedelini ödediler 112 15 Yanıtla
  • Hamza: Burda yorum yapıp cennete gidilmez ama soruları çalış kendi yandaşlarına vererek cehenneme gidilir.değil mi paralelci dinikolliler sizi 38 78 Yanıtla
  • azız: bravooooo peki tırda çıkan silahlar ne olacakmış peki resmen ülke kaosa gidiyor 79 29 Yanıtla
  • Muro : Devletin üstünde kendini görenler hakettiği cezayı alacak devlet içinde devlet olmaz bunlara haddini bildirmeye geç bile kaldık zaman artık tam zaman 60 32 Yanıtla
  • dost: Tirlar da yardım felan yoktu resimlere baktınizmi uyan Türkiye. Herkesi kaldırıyor. Savcıların gurur duyuyoruz. 53 35 Yanıtla
  • Berk: Akp ye oy yok! 66 3 Yanıtla
  • tax: Akp sayesinde ne askeriye ne yargi kalacak polisleri yeter onlara. 61 0 Yanıtla
  • Başkan: Paralele hayır herkes ettiğini bulur beni neden tutuklamıyorlar? Yapılan iş tamamiyle kanunsuzdur 5 51 Yanıtla
  • Ali : İnlerine girilecek !! 4 48 Yanıtla
  • Redhack: AKP neyse cemaat da odur hadi Bıyıklı abiler cevap verin 10 yıl boyunca beraber çalıp çarptığınızda niye sesiniz çıkmadı bu millet herşeyi GÖRDÜ 39 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement