Misis'e Arkeolojik ve Kültür Parkı - Son Dakika
Yerel

Misis'e Arkeolojik ve Kültür Parkı

Misis\'e Arkeolojik ve Kültür Parkı

Yüreğir Belediye Başkanı Çelikcan, "Arkeolojik ve Kültür Parkı" projesiyle Misis Antik Kentini turizm bölgesi haline dönüştüreceklerini söyledi.

05.03.2015 14:31  Güncelleme: 14:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, "Arkeolojik ve Kültür Parkı" projesiyle "Ölümsüzlük Şehri" olarak bilinen Misis Antik Kenti'ni önemli bir turizm bölgesi haline dönüştüreceklerini söyledi.

Çelikcan, Turizm Tanıtma Platformu (TUTAP) tarafından TRT için hazırlanan 'Dünya Mirası Türkiye' programın da "Ölümsüzlük Şehri Misis" projesini anlattı.

Projenin 2013 yılında 'Tarihi Kentler Birliği Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması'nda 'Proje Ödülü'nü aldığını belirten Çelikcan ayrıca 2014 yılı itibariyle Misis'te "Arkeolojik ve Kültür Parkı" projesini başlattıklarını söyledi.

Çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini belirten Çelikcan, "Söz konusu alanda doğu ve batı olmak üzere iki su değirmeni belediyemizce kamulaştırılarak kervansaray ve cami ile birlikte proje bünyesine dahil edildi" dedi.

Mahmet Çelikcan kısa zamanda hayata geçirmeyi hedefledikleri 'Arkeolojik ve Kültür Parkı' projesi ile Misis Antik Kenti'nin Türkiye ve dünyada çok önemli bir turizm bölgesi haline dönüşeceğini sözlerine ekledi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Misis'e Arkeolojik ve Kültür Parkı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement