Mısır'da 528 Kişinin İdama Mahkum Edilmesi - Son Dakika
Yerel

Mısır'da 528 Kişinin İdama Mahkum Edilmesi

Mısır\'da 528 Kişinin İdama Mahkum Edilmesi

Kırklareli'de bazı sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti üyeleri, kararı protesto etti.

18.04.2014 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırklareli'de bazı sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti üyeleri, Mısır'da 528 kişi hakkında idam kararı verilmesini protesto etti.

Şevket Dingiloğlu Parkı'nda bir araya gelen gruptakiler, çeşitli sloganlar atarak, Mısır'da yaşananlara tepki gösterdi.

Yenilikçi Gençlik Kulübü Başkanı Mustafa Erdoğan, gruptakiler adına yaptığı açıklamada, Mısır'da mazlum insanların idama mahkum edilmesinin kaygı verici olduğunu söyledi.

İnsanlara yaşatılan zulüm ve zorbalığın ebedi kalmayacağını belirten Erdoğan, Mısırda askeri vesayetin nasıl bir hainliğin içinde olduğunu herkesin bildiğini vurguladı.

Mısır'da, hukuksuz bir şekilde binlerce insanın tutuklandığını vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bugün burada yakın zamanda acımasızca ve pervasızca idam edilmesi planlanan 528 kişiden oluşan sessiz yığının sesi olmak için mazlum kitlenin ahı olmak için biçare ve tebessüm ile ettikleri dualara 'amin' demek için bulunuyoruz. İnsanlığın dini, kimliği, cinsiyeti, milliyeti, zihniyeti olmaz."

Erdoğan, yapılması planlanan toplu katliamlardan bir an önce vazgeçilmesini, idama mahkum olanlara özgürlüklerinin teslim edilmesini istediklerini vurguladı.

Konuşmaların ardından bazı öğrenciler, Mısır'daki idam kararlarına dikkat çekmek için sembolik darağacı kurarak cansız mankenleri kefeni temsilen beyaz örtüye sardı. - Kırklareli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mısır'da 528 Kişinin İdama Mahkum Edilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement