Miras Otomobilin Satışı Bürokrasiye Takıldı - Son Dakika
Güncel

Miras Otomobilin Satışı Bürokrasiye Takıldı

Miras Otomobilin Satışı Bürokrasiye Takıldı

Yerleşik olduğu Antalya'dan, 2009 yılında oel tatili için ülkesine giderken uçakta kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren Alman 72 yaşındaki Franz Peter Wirtz'in miras kalan otomobilinin satışı bürokrasiye takıldı.

30.10.2014 10:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yerleşik olduğu Antalya'dan, 2009 yılında oel tatili için ülkesine giderken uçakta kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren Alman 72 yaşındaki Franz Peter Wirtz'in miras kalan otomobilinin satışı bürokrasiye takıldı.

Antalya'nın Serik İlçesi'nde eşi Emma Barbara Borger Wirtz ile yerleşik yaşayan Franz Peter Wirtz, 12 Aralık 2009 tarihinde Noel tatili için ülkesi Almanya'ya gitmek üzere uçakla yola çıktı. Antalya'dan havalanan uçak İstanbul semalarındayken, kalp krizi geçiren Franz Peter Wirtz yaşamını yitirdi. Bunun üzerine uçak İstanbul'a zorunlu iniş yaptı. Franz Peter Wirtz'in cenazesi, vasiyeti üzerine İstanbul'dan karayoluyla Antalya'ya getirildi ve defnedildi.

Çocukları olmadığı için, eşi Emma ile Almanya'da yaşayan kızkardeşi Maria Therese Katharina Drossel ve erkek kardeşi Johannes Dieatrich Witz, ölen Franz Peter Wirtz'in  mirasçıları oldu. Eş ve iki kardeş, miras paylaşımı için Antalyalı avukat Bilal Kalaycı'ya vekalet verdi.

NOTER, ALMANLARDAN TÜRKİYE'DE ADRES İSTEDİ

Avukat Kalaycı, Franz Peter Wirtz'in üzerine kayıtlı 07 MA 484 plakalı otomobili satıp, parasını mirasçılar arasında paylaştırmak istedi. Ancak aracı satmak için notere gidildiğinde, mirasçı 2 kardeşin Türkiye'deki adresleri istendi. Avukat Kalaycı, notere mirasçılardan ikisinin Almanya'da yaşadığını belirterek, "Onlar Türkiye'ye hiç gelmedi ve gelmeyi de düşünmüyorlar. Türkiye'de oturmayan, Türk vatandaşı olmayan birisinden Türkiye'de adres istenmesi şaşırtıcı" dedi, ancak aracın satışını yapamadı.

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN YANITI

Bilal Kalaycı'nın başvurduğu Emniyet Genel Müdürlüğü'nden verilen yanıtta ise şöyle denildi:

'Tescil işlemlerinde gerçek kişiler için kimlik paylaşımı sisteminde yer alan yerleşim yeri adresi, yerleşim adresi yurtdışında olan Türk vatandaşlarının kimlik paylaşım sisteminde yer alan diğer adresi, tüzel kişiler için ise ticaret sicil gazetesi, tüzük veya diğer resmi kayıt belgelerinde belirtilen adresi esas alınır. Yabancılar için tescile esas adres bilgisi ise Emniyet Genel Müdürlüğü'nce belirlenir. Başvurunuz belirtilen yönetmelik hususunda yapılmıyorsa, araç plakası verilirse inceleme yapılacaktır.'

'TÜRKİYE'YE GELMELERİ İSTENİYOR'

2 yıldır aracı satmak için uğraştıklarını kaydeden avukat Bilal Kalaycı tepkisini şöyle dile getirdi:

"Emniyet Genel Müdürlüğü'nden gelen cevap yazısısında, mirasçıların illa Türkiye'ye gelmesi ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün bu kişilere bir adres vermesi gerektiği belirtiliyor. Halbuki istenen konsolosluk ve Alman İçişleri Bakanlığı'nın birçok evrakı kendilerine verildi. İki yaşlı Alman kardeş, aracın parasını almak için zorla Türkiye'ye getirtilmek isteniyor. Bu bürokrasiyi anlamıyorum." - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Miras Otomobilin Satışı Bürokrasiye Takıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement