Minik Emir'in Gözü, Annesinin Yüreği Kan Ağlıyor - Son Dakika
Güncel

Minik Emir'in Gözü, Annesinin Yüreği Kan Ağlıyor

Minik Emir\'in Gözü, Annesinin Yüreği Kan Ağlıyor

İzmir’de ailesiyle yaşayan 5 yaşındaki Emir Akçekaya, gözünde oluşan yumruk büyüklüğündeki tümör nedeniyle kanlı gözyaşı döküyor.

04.08.2015 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de ailesiyle yaşayan 5 yaşındaki Emir Akçekaya, gözünde oluşan yumruk büyüklüğündeki tümör nedeniyle kanlı gözyaşı döküyor. Eşi cezaevinde olduğu için iki oğluna tek başına bakmaya çalışan anne Fatma Akçekaya "Benim de içim kan ağlıyor. Hastalığımızla yapayalnızız" diyerek yetkililerden oğlunun tedavisi için yardım istedi.

İzmir'in Konak ilçesine bağlı 1. Kadriye Mahallesinde yaşayan 26 yaşındaki Fatma Akçekaya, doğduğu günden bu yana hiç görmediği dünyada yaşam savaşı veren 5 yaşındaki oğlu Emir için yetkililere seslendi. İki gözünde de tümör tespit edilen oğlunun, sağ gözünü tamamen kapatan yumruk büyüklüğündeki tümör nedeniyle kan ağladığını söyleyen gözü yaşlı anne, "Tümör nedeniyle oğlumun gözü kanamaya başladı. O kadar çok kanıyor ki kanı avuçlarımla tutuyorum. Bütün böcekler kana toplanıyor. Oğlum benden oyuncak istemiyor sadece sağlık istiyor. Eşim cezaevinde olduğu için iki oğluma tek başıma bakıyorum. Hastalığımızla yapayalnızız. Allah rızası için yetkililere sesleniyorum" dedi.

SAĞ GÖZÜNDEKİ TÜMÖR BÜYÜMEYE BAŞLADI

30 günlükken gözünde parlama olduğu fark edilen minik Emir, hemen Dokuz Eylül Hastanesine götürüldü. Yapılan tetkikler neticesinde iki gözünde de tümör olduğu tespit edilen Emir, damar yolu ile sekiz kez kemoterapi tedavisi gördü. Kemoterapi sırasında ağır enfeksiyon geçirerek bir ay yoğun bakımda kalan minik Emir, yoğun bakımdan çıktıktan sonra girişimsel radyoloji sürecine girdi, ardından gözüne kemoterapi ilacı enjekte edildi. Ankara, Hacettepe ve Gazi Hastanelerinde defalarca gözü için tedavi olan talihsiz çocuğun sol gözüne ışın tedavisi uygulandı. Babasının geçen Şubat ayında cezaevine girmesinin ardından Emir'in bu kez de sağ gözündeki tümörü büyümeye başladı. Tümörün kısa sürede yumruk büyüklüğüne ulaştığını söyleyen anne Akçekaya, "Sürekli büyüyen tümör beyne baskı uygulayınca doktorlar, bundan sonra tedavinin riskli olduğunu söyleyerek bizi eve gönderdi " diye konuştu.

"BÖCEKLER KANA TOPLANIYOR"

Sağ gözündeki tümörün geçen Şubat ayından bu yana şişerek morarmaya başladığını söyleyen anne Fatma Akçekaya, şişkinliğin baş edilmeyecek halde büyüdüğünü ve kanamaya başladığını ifade etti. Oğlunun gözünden sürekli kan aktığını belirten anne Akçekaya, "Kanama baş edilmeyecek hale geldi. O kanın hattı hesabı yok. Bütün böcekler kana toplanıyor. Bütün vücudunu sarıyor. Böceklerin yolunu kesmek için, çocuğuma zarar vermesinler diye evin her tarafını ilaçlıyorum. O böceklerin yolunu kesemiyorum çünkü göz sürekli kanama halinde. Hepsi kana toplanıyor ve gözüne kadar her yerini ısırıyorlar. O kadar zor bir dönem ki; 'Allah'ım yardım et' diyorum" ifadelerini kullandı.

"KANINI AVUÇLARIMLA TUTUYORUM"

Oğlunun gözündeki tümör nedeniyle günlük işleri yaparken bile zorluk çektiklerini dile getiren Akçekaya, yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: "Oğlumun gözü şiş olduğu için kıyafet giydirdiğim zaman bile sıkıntı oluyor. Üstüm başım en ufak bir çarpmada bile kan içinde kalıyor ama elimden bir şey gelmiyor. O kadar çok kanıyor ki kanı avuçlarımla tutuyorum. Kanamayla baş edemiyorum. Onu o halde görmeye dayanamıyorum. Allah kimseyi evladı ile sınamasın."

"HASTALIĞIMIZLA YAPAYALNIZIZ"

İki gözü de görmeyen oğlunun ilk başlarda gözünden kan geldiğini bilmediğini söyleyen Akçekaya, sözlerini şöyle sürdürdü: "Etrafındakiler 'çocuğun gözü kanıyor' demeye başlayınca kan olduğunu artık o da bilmeye başladı. 'Her yerim kan içinde kalıyor, benim gözüm ne zaman iyileşecek?' diyor. Ağrı kesici verdiğimde 'bana bunu verdiğinde gözümün şişkinliği inecek mi?' diyor. 'Gözümün kanaması duracak mı?' diyor. O anda susup kalıyorum. Kocaman adam gibi artık düşünceleri ve konuşmaları. Hastalığımızla yapayalnızız. O kadar zor bir dönem ki. Oğlum hiçbir zaman çocukluğunu yaşayamadı. Gece uykusu zaten yok. Sabaha kadar uyanık kalıyoruz. Yapabileceğim hiçbir şey yok. Sadece Allah'a dua ediyorum. 6 yaşındaki büyük oğlumla gece kalkıp ağlıyoruz. Eşim de cezaevinde olduğu için yanımızda yok. Maddi ve manevi olarak hiçbir desteğimiz yok" diye konuştu.

"OYUNCAK DEĞİL SAĞLIK İSTİYOR"

Tek amacının oğlu için iyi bir tedavi olduğunu dile getiren Akçekaya, yetkililere şöyle seslendi: "Allah rızası için yetkililere sesleniyorum; en azından tümör alınırsa ağrıları geçer. Ben gözünden vazgeçtim. Çocuğum yeter ki yaşasın, nefesini hissedeyim. Oğlum gözümün önünde eriyor ama elimden hiçbir şey gelmiyor. Maddi manevi hiçbir şey yapamıyoruz. Benden oyuncak istemiyor sadece sağlık istiyor. 'Gözlerim ne zaman iyileşecek, bu karıncalar beni yedi bitirdi' diyor. Ben ağlayınca 'tamam ağlama gözlerim ağrımıyor" diyor. O durumda bile beni düşünüyor."

"BU AİLEDEN ESER KALMADI"

Minik Emir, gözünden akan kanları sık sık peçete ile silmek zorunda kalırken, yüreği kan ağlayan anne Akçekaya, oğlunun gözündeki tümör henüz büyümeden çekildikleri aile fotoğrafını göstererek, "Bu aileden eser kalmadı. Tedaviye rağmen Emir bu hale geldi. Emir ile ilgilenmekten büyük oğlumun da dengesi bozuldu. Babaları da yok. Tek başıma hiçbir şeylerini karşılayamıyorum" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Minik Emir'in Gözü, Annesinin Yüreği Kan Ağlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı
    23:27 Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı

    İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bir araya gelen taraftarlar, 10 yıl önce yıkılan stadyumun yeniden yapılması için miting düzenledi. Taraftarlar, Karşıyaka İlçe Stadı ve Yalı Tesisleri arazisinde bir araya gelerek meşale yaktı ve çeşitli sloganlar attı. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü, taraftarın yıllardır yapılmayan Karşıyaka Stadı için yaptığı etkinliğe kulüp yönetimi olarak destek verdiklerini belirtti. Etkinliğe siyasi parti adayları ve kulüp yöneticileri de katıldı.

  • Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır
    23:27 Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır

    Yücel Mollaismailoğlu, Milli Görüş'ün geleceği için Cumhur İttifakı'nda yer almanın önemine vurgu yaparak, destek çağrısı yaptı. Ayrıca, Türkiye'nin milli savunma sanayisi alanında kaydettiği gelişmeleri ve partilerinin tutarlılığını vurguladı.

  • Mersin Devlet Opera ve Balesi, 'Evita Müzikali'ni prömiyerini gerçekleştirdi
    23:25 Mersin Devlet Opera ve Balesi, 'Evita Müzikali'ni prömiyerini gerçekleştirdi

    Mersin Devlet Opera ve Balesi, Tim Rice'ın librettosunu yazdığı, Andrew Lloyd Webber'in müzikleri ile hazırlanan 'Evita Müzikali'nin prömiyerini Mersin Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi. Müzikalin rejisörlüğünü Caner Akın üstlenirken, orkestra şefliğini Aytuğ Ülgen ve Orkhan Hashimov yaptı. Eserde dekor tasarımı Özlem Topuz, kostüm tasarımı Olcay Engin Kaymaz ve koreograf tasarımı Emre Karaca imzası taşıyor. Müzikalde, eski Arjantin devlet başkanlarından Juan Peron'un eşi Eva Peron'un hayatı anlatıldı. Prömiyere, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk de katıldı.

  • Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor
    23:25 Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor

    Karşıyaka taraftarı, yıllar önce yıkılan stadyumlarını geri istemek için Türkiye'nin ilk taraftar mitingini düzenledi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı ve diğer sporcular, camia ve taraftarlar, yeni stadyum için destek istedi.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a sıkılan kurşun Türkiye'ye, adalete ve hukuka sıkılan kurşundur
    23:24 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a sıkılan kurşun Türkiye'ye, adalete ve hukuka sıkılan kurşundur

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a sıkılan kurşunun Türkiye'ye, adalete ve hukuka sıkılan kurşun olduğunu belirterek, "Bundan sonraki hakim ve savcılarımız, yargı mensuplarımız şehidimizin emanetine sahip çıkma noktasında hep beraber mücadelemizi...

  • Kastamonu'da Camiye Giden Vatandaşlar Tarafından İnşaat Alanında Erkek Cesedi Bulundu
    23:24 Kastamonu'da Camiye Giden Vatandaşlar Tarafından İnşaat Alanında Erkek Cesedi Bulundu

    Kastamonu'nun Kuzeykent Mahallesi'nde yatsı namazı için camiye giden vatandaşlar, inşaat alanında bir erkek cesedi buldu. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemeler sonucunda cesedin İsmail Konukçu'ya ait olduğu ve baş bölgesinden darbe aldığı tespit edildi. İsmail Konukçu'nun intihar ettiği şüphesi üzerinde duruluyor.

  • Gaziantep'te kamyonetle çarpışan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti
    23:23 Gaziantep'te kamyonetle çarpışan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti

    Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde Cemal Sönmez (62) idaresindeki motosiklet ile Kadir K. (29) yönetimindeki kamyonet çarpıştı. Motosiklet sürücüsü olay yerinde hayatını kaybederken, kamyonet sürücüsü gözaltına alındı.

  • Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı
    23:14 Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı

    Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Bilim Eğitim Vakfı tarafından yürütülen AB destekli proje kapsamında, gençlerin dijital sektörlerde istihdamının arttırılması hedefleniyor. Projenin açılışı Diyarbakır Gastro İnovasyon Merkezi'nde gerçekleştirildi. DTSO Başkanı Mehmet Kaya, gençlerin ve kadınların işgücüne katılımının düşük olmasının önemli bir sorun olduğunu belirterek, projenin bu soruna çözüm üretmeyi hedeflediğini ifade etti. Proje kapsamında gençlere eğitimler ve işletmelerle eşleştirme çalışmaları yapılacak.


Advertisement