Minare aleminde leylek yuvası - - Son Dakika
Güncel

Minare aleminde leylek yuvası -

Sakarcalık köyünde minarenin alemindeki yuva, 30 yıldır leyleklere ev sahipliği yapıyor.

13.04.2014 12:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AHMET ERKAN YİĞİTSÖZLÜ - Sakarcalık köyünde minarenin alemindeki yuva, 30 yıldır leyleklere ev sahipliği yapıyor.

Göçmen kuşların göç yolu üzerinde bulunan Sakarcalık'ta, minare alemindeki yuva, baharın gelmesiyle leylekleri konuk etmeye başladı. Osmaniye- Kadirli karayolundaki köye yolu düşenlerin ilgisini çeken yuva, köyün sembolü haline geldi.

Sakarcalık muhtarı Vasfi Koca (62), AA muhabirine, 30 yıl önce kamyonun çarpması sonucu devrilen elektrik direğindeki yuvaları yıkılan leyleklerin, cami minaresinin alemine yuva yaptığını söyledi.

İlginç görüntüsüyle dikkat çeken yuva sayesinde köylerinin "leylekli köy" olarak tanındığını belirten Koca, şunları anlattı:

"Bu yuva daha önce elektrik direğinin tepesindeydi. Bir kamyonun direğe çarpması sonucu yuva yıkıldı. Hepimiz çok üzülmüştük. Leylek, minareye yuva yapmaya başladı. Ağaç dalını bir kaç denemede minarenin alemine tutturmayı başardı. Çöp, ot ve çamur taşıyarak yuvayı yaptı. Bir süre yuvada kaldıktan sonra göçtü. Sonraki sene eş bulup geldi, yavruları oldu, onları büyüttü, uçurdu."

Koca, 5 yıl önce BBC ekibinin köye geldiğini, yuvayı ve leyleklerin davranışı kaydettiğini de aktardı.

Cami bitişiğindeki evde yaşayan Fatma Genç de (55) leylekleri, ailesinin üyesi gibi gördüğünü belirterek, "Çocuklarım onlarla büyüdü. Köyümüzde 7'den 70'e herkes leyleklerin gelişiyle sevinir, göç etmesiyle hüzünlenir. İlk baharda geç gelseler, endişeleniriz" diye konuştu.

Minare aleminde leylek yuvası -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Minare aleminde leylek yuvası - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement