Mimar Sinan Köprüsü'nde Göçük Meydana Geldi - Son Dakika
Güncel

Mimar Sinan Köprüsü'nde Göçük Meydana Geldi

Büyükçekmece'de Mimar Sinan Köprüsünün sol şeridinde yaşanan göçük sebebiyle E-5'de trafik uzun süre durdu. Trafik ekiplerinin müdahalesiyle yol, Avcılar istikametinde açılan geçişle çift yönlü olarak trafiğe açıldı.

01.02.2015 21:59  Güncelleme: 01:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükçekmece'de Mimar Sinan Köprüsü'nde göçük meydana geldi. Yaşanan göçük trafiği felç etti.

Olay, saat 20.00 sıralarında E-5 (D-100) karayolu üzerinde bulunan Mimar Sinan Köprüsü'nde meydana geldi. Büyükçekmece Gölü ile Marmara Denizi'nin birleştiği noktada bulunan köprünün en sol şeridinde yaklaşık 30 santimetrelik göçük oluştu.

TRAFİK KİLİTLENDİ

D-100 karayolunun Edirne istikametinde trafik durma noktasına geldi. Oluşan trafik, Beylikdüzü'ne kadar uzadı. D-100 karayoluna çıkan ara sokaklarda da yoğun trafik oluştuğu gözlendi. Meydana gelen olayda herhangi bir yaralanma ya da can kaybı yaşanmadı.

Emniyet ekipleri göçüğün yaşandığı şeritte güvenlik önlemi aldı.

2,5 SAAT SONRA KISMEN AÇILDI

Yapılan çalışmalar sonucu yol 2,5 saat sonra kısmen trafiğe açıldı. Geçiş, Avcılar yönünde karşılıklı 2 şeritten verilmeye başlandı. Çöken yolun onarılması çalışmalarının sabaha kadar devam edeceği belirtildi.

"LODOS BİZİ DE ETKİLEDİ"

Bu arada, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün de olay yerine gelerek, çalışmaları yerinde inceledi. Akgün, gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi: Lodos, İstanbul'u etkilediği gibi bizi de etkiledi. Tam köprünün suyun altından geçen kısmın, kanalın bittiği yerden çöktü. Karayla birleştiği yerden çöktü. Bereket hiçbir kaza olmadı. Olaya hemen müdahale ettik. Kuyruk yaklaşık 7-8 kilometre oldu. Yolu Edirne istikametinde çift yönlü olarak trafiğe açtık. Sabaha kadar bu çalışmayı devam ettireceğiz. Köprünün muhakkak yeniden yapılması gerekiyor.

VALİLİK DE AÇIKLAMA YAPTI

İstanbul valiliği, E-5 Karayolu'ndaki Büyükçekmece Köprüsü'nde çöken asfalt nedeniyle açıklama yaptı. Valilik açıklamasında şöyle denildi:

"İstanbul Büyükçekmece'de E-5 Karayolu üzerinde bulunan kuzey taşıma yolunun (İstanbul- Tekirdağ yönü) güney şeridi'nde deniz tahribatı nedeniyle dolguda boşalma meydana gelmiştir. Trafik Güney taşıma yolundan (Tekirdağ-İstanbul yönü) iki yönlü verilmiş olup, kuzey yolu çalışma nedeniyle kapatılmıştır. Ayrıca yol tamir çalışmaları devam etmekte olup, en kısa sürede çalışmalar tamamlanarak trafik tam kesitten verilecektir."

Mimar Sinan Köprüsü\'nde Göçük Meydana Geldi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mimar Sinan Köprüsü'nde Göçük Meydana Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • yasemin: Mimarsinan soforu saaolsun bize buyukcekmece golu turu attirdi inanilmaz bir aksam yasadik isiksiz daglik yerlerden gectik ve snunda yolu bulduk asirlik kolrude gocuk bu siddetteki dalgalara cok normL bisiy suc. Kopru un bakimini yaptirmiyan belediye baskanimizda 2 2 Yanıtla

Advertisement