Milyarder Kürt İş Adamı Kobani'ye Annesini Hatırlayıp 2 Milyon Dolar Göndermiş - Son Dakika
Ekonomi

Milyarder Kürt İş Adamı Kobani'ye Annesini Hatırlayıp 2 Milyon Dolar Göndermiş

Kürt iş adamı Hamdi Ulukaya, ABD eski Başkanı Bill Clinton'ın dün ev sahipliği yaptığı konferansta Kobani'ye gönderdiği 2 milyon dolarlık yardımın sebebini anlattı.

06.02.2016 13:22  Güncelleme: 14:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kürt iş adamı Hamdi Ulukaya, göçzedelere yardım konusunda, Ezidiler'in Şengal Dağı'nda yaşadıklarını, Ezidi kadınların kaçırılmalarını gördükten sonra, "Annemin ülkesi beni çağırıyor. Birşeyler yapmam gerekiyor." diye düşünerek harekete geçtiğini anlattı.

CLİNTON EV SAHİBİYDİ

ABD eski Başkanı Bill Clinton'ın dün New York'ta evsahipliğini yaptığı konferansa Hamdi Ulukaya da katılarak, kendini şöyle tanıttı:

"BEN KÜRDÜM VE TÜRKİYE HALKINDANIM"

Hamdi Ulukaya yaptığı konuşmada "Ben Kürt'üm ve Türkiye halkındanım. Gelir kaynağı süt, peynir ve besicilikle geçinen bir ailede büyüdüm." dedi.

CLİNTON'UN ŞEREF KONUĞU OLDU

Bill Clinton, Hamdi Ulukaya'yı konferansın şeref konuğu olarak takdim ederek, sorular yöneltti. Ulukaya, servetinin yarısından fazlasını, başta göçzedeler olmak üzere hayır işlerine harcayacağını açıklamıştı. Clinton'ın "Göçmenlere bu denli yüklü bir miktarda yardım etmenizin nedeni nedir?" sorusu üzerine Ulukaya, şöyle dedi:

"Çünkü bölge halkındanım. Ezidiler'in Şengal Dağı'nda yaşadıklarını, Ezidi kadınların kaçırılmalarını New York Time gazetesinde görünce, 'Annemin ülkesi beni çağırıyor. Bir şeyler yapmam gerekiyor.' diye düşündüm."

Göç sorununun çözümünün sadece hükümetlerin değil, özel sektörün de sorumluluğunda olduğunu söyleyen Ulukaya, "Göçmen konusunun masada görüşülmesi gerekiyor. Böylece Amerika halkı krizin farkına varır." dedi.

Birleşmiş Milletler (BM) verilerine göre, 60 milyon göçmen, dünyanın farklı yerlerine dağılmış durumda. Konferansta, Clinton Vakfı ile Ulukaya'nın mülteciler için kurduğu Tent Vakfı'nın iş birliğine dönük konular da görüşüldü.

HAMDİ ULUKAYA KİMDİR?

1972 Erzincan doğumlu olan Ulukaya, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde öğrenciyken bir grup arkadaşıyla birlikte çıkardığı Erzincan İliç'in Sesi adlı yerel bir gazetede yazdıkları nedeniyle 1994'te gözaltında sorgulanır ve daha sonra ülkeyi terketmek zorunda kaldı. 2005 yılında New York'ta bir Yunan yoğurt firmasını alan Ulukaya, kısa bir süre sonra "Chobani" firmasını zirveye taşıyarak, ABD'de yılın iş adamı seçildi.

KOBANİ'YE 2 MİLYON DOLAR YARDIM YAPTI

Beyaz Saray'da da Global Girişimcilik Komisyonu'nda yer alan Ulukaya, Kobani için de 2 milyon dolarlık yardımda bulunmuştu.

KÜRT İŞ ADAMININ SERVETİ

Bloomberg'e göre, Ulukaya'nın serveti 1.5 milyar dolar civarında. (Kaynak:Rudaw)

Milyarder Kürt İş Adamı Kobani\'ye Annesini Hatırlayıp 2 Milyon Dolar Göndermiş

Son Dakika Ekonomi Milyarder Kürt İş Adamı Kobani'ye Annesini Hatırlayıp 2 Milyon Dolar Göndermiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (60)

  • Ali: Senin Ülken Türkiye Cumhuriyeti Devleti Hamdi efendi..sattığın yoğurt Türk yoğurdu ama onun adını bile Yunan yoğurdu olarak satıyorsun..Kobani neresi?kobani diye bir yer yok.. Ayn El Arap orası..gönderdiğin para kesin PKK ya gitti.. 40 85 Yanıtla
  • Abd vatandaşı: Bu kekoyu abd Türk biliyorlar 17 47 Yanıtla
  • BordoKlavyeli: Pkk ya yaptığı yardımı hayır sanan bile var o para sana cehennemde odun olur ezidiler kuzey ırak yönetiminin himayesinde yapcaksan oraya yapcaktın yardımı ama derdin başka 12 45 Yanıtla
  • Refahiyeli Kürd: Sag ol var ol kardesim kesene bereket,. 46 11 Yanıtla
  • Kurdo nicolas: Helal olsun senin gibi kurte is adamîna 40 16 Yanıtla
  • Mert: insanligin pazarlandigi yerde kobani direnir tipki senin durusun gibi. 35 19 Yanıtla
  • Mert: Helal olsun sana adam gibi adam sen bir tarihsin. 31 20 Yanıtla
  • bedri dak: hamdi bey benim ulkem dedigin yer neresi biliyormusun senin le ayni asiretten biri olarak yaziyorum senin memleketin pertek ayazpinar (titenik,)ve seninle uzaktanda olsa akraba sayiliriz para gonderdigin yerde bugun pkk hukum suruyor ve senin paranla aldiklari silahlarla burda kardeslerimizi sehit ediyorlar ulkeyi bolmek icin yapmadiklari hainlik kalmadi eger yardim edeceksen kobaniye degil pkk pyd zulmunden kacip ulkemize siginan kurt kardeslerimize yap cunku obahsettigin kobanide halk kalmadi hepsi bizde misafir. 22 27 Yanıtla
  • haşin: para pkk gitti kesin 10 36 Yanıtla
  • yibo: HERKES TARAFINI BELLİ ETMELİ..YA VATANSEVERLİK YA DA HAİNLİK...İNADINA VATAN,MİLLET ,İNADINA BAYRAK,EZAN , İNADINA REİS , İNADINA AKP....... 4 41 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement