Milli İttifak, Gaziantep'te Seçim Bürosu Açtı - Son Dakika
Yerel

Milli İttifak, Gaziantep'te Seçim Bürosu Açtı

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Sevgiyle muhabbetle problemleri çözmeye geldik.

21.04.2015 21:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Sevgiyle muhabbetle problemleri çözmeye geldik. Çünkü yolumuz Yunus'ların Mevlana'ların yolu" dedi.

"Milli ittifak"ın milletvekili adaylarını tanıtmak üzere kente gelen Kamalak ve eski Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, İncilipınar Mahallesi'ndeki seçim koordinasyon merkezini dualarla açtı.

Kamalak, açılıştaki konuşmasında, iki kardeşler topluluğu olarak milletin problemlerini çözmek için el ele vererek yola koyulduklarını söyledi.

Hakaret etmeden, kırmadan, dökmeden gönüller yapmaya geldiklerini ifade eden Kamalak, "Sevgiyle muhabbetle problemleri çözmeye geldik. Çünkü yolumuz Yunus'ların Mevlana'ların yolu. Kalplere gireceğiz inşallah. Bu ülkenin her ferdi  bizimdir. Hepimiz bir bayrağın altındayız, devlet bizim, millet bizimdir" ifadelerini kullandı.

Açlık sınırının bin 450 lira olduğu ülkede, asgari ücretin 949 lira olmasının insafla adaletle ve insanlıkla bağdaşmayacağını söyleyen Kamalak, şunları kaydetti:

"Bizim iktidarımızda asgari ücret bin 500 lira olacak. Hiçbir insanımızın, çalışanımızın, emeklimizin asgari ücreti net olarak bin 500 liranın altında olmayacak. 'Parayı nereden bulacaksınız' diyorlar. Bu ülke zengindir ama israf ediliyor, çarçur ediliyor, gasbediliyor, çalınıyor."

Türkiye'nin dış borcunun 650 milyar dolar civarında olduğunu belirten Kamalak, dolardaki artış nedeniyle vatandaşın sırtına 151 milyar 200 milyon lira fazladan yük bindiğini savundu.

"Şikayet ediyorlar"

Destici ise Saadet Partisi ile yaptıkları milli ittifakın daha geniş olmasını arzu etmelerine karşın, aynı samimiyeti göremediklerini söyledi.

Türkiye'de olup bitenlerin herkesin gözü önünde yaşandığını ifade eden Destici, şöyle konuştu:

"Maalesef Türkiye'yi yönetenler sanki bunda hiçbir sorumlulukları yokmuş gibi onlar da şikayet ediyor. Siz kimi kime şikayet ediyorsunuz. PKK'nın geldiği noktanın sorumlusu sizsiniz. Açıkça ifade ediyorum, Oslo'da başlayan süreci Dolmabahçe ile taçlandıran sizsiniz. Bugün 'Kürt sorunu yoktur', ya da 'izleme komitesini ya da Dolmabahçe'yi doğru bulmuyorum' düşünceleri asla kabul edilemez ve asla bizim indimizde bir inandırıcılığı yoktur."

Irak'ın kuzeyinin özerk hale getirildiğini, Suriye'nin kuzeyinde ise geçici bir yönetim oluşturulduğunu söyleyen Destici, Güneydoğu Anadolu'da da benzer bir sistemin istendiğini ileri sürdü.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Milli İttifak, Gaziantep'te Seçim Bürosu Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement