Milli İrade ve Bürokrasi İlişkileri" Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Milli İrade ve Bürokrasi İlişkileri" Toplantısı

Görüntü Dökümü: Eski Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün açıklamaları, Eski Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'e hediye verilmesi, "Milli İrade ve Bürokrasi İlişkileri" Toplantısı Eski Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün: "Muhalefet sistemi tartışmıyor, kişileri tartışıyor.

16.01.2016 23:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Görüntü Dökümü:

Eski Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün açıklamaları,

Eski Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'e hediye verilmesi, "Milli İrade ve Bürokrasi İlişkileri" Toplantısı

Eski Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün: "Muhalefet sistemi tartışmıyor, kişileri tartışıyor. Bunu doğru bir yaklaşım olarak görmüyorum"

Eski Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, "Muhalefet sistemi tartışmıyor, kişileri tartışıyor. Bunu doğru bir yaklaşım olarak görmüyorum" dedi.

Ergün, Bürokrat Ankaralılar Derneğince (BADER) Altındağ Kabakçı Konağı'nda düzenlenen "Milli İrade ve Bürokrasi İlişkileri" konulu toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'deki mevcut sistemin 12 Eylül darbesinin eseri olduğunu söyledi.

Türkiye'de sistem karmaşası yaşandığını belirten Ergün, "Sistem karmaşası üç şekilde ortadan kaldırılır, gerçek bir parlamenter sistemle, yarı başkanlık sistemiyle ya da başkanlık sistemiyle. Üçü de Türkiye olarak işimizi görür. Bütün sistemlerde de aynı zamanda siyasi istikrarı sağlamak mümkündür ama bütün sistemlerin özü merkezinde milli irade olmasıdır" diye konuştu.

Muhalefetin yaklaşımını değerlendiren Ergün, "Muhalefet sistemi tartışmıyor, kişileri tartışıyor. Bunu doğru bir yaklaşım olarak görmüyorum" dedi.

Ergün, "Milli irade ve bürokrasi ilişkisinin halen olması gerektiği kadar güçlü olmadığını düşünüyorum. Bunu hep birlikte güçlendirmek için gayret edersek, bence devlet mekanizmamızı daha iyi işletiriz ve ülkemizi de daha demokratik bir ülke seviyesine yükseltebiliriz" ifadesini kullandı.

BADER Genel Başkanı İbrahim Taşkesti ise Ankaralı bürokratları bir araya getirmek ve kentin geleceği için yeni projeler ortaya koyma hedefiyle kurulan derneğin, dünya ve Türkiye gündemini yakından takip ederek, etkili isimleri eğitim ve bilgilendirme amaçlı üyeleriyle buluşturduğunu, etkinliklerinin devam edeceğini belirtti.

Konferansın ardından Taşkesti, Ergün'e kalem hediye etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Milli İrade ve Bürokrasi İlişkileri' Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement